perjantai 23. marraskuuta 2007

Kertaus on opintojen äiti

Se, että muutama tyylikkäästi vanhentunut rouvashenkilö haluaa Suomeen liehuvalettisiä rantamanoloita etsiskelemään töitä on tietysti ihan hyvä peruste heidän politiikalleen, sillä kukapa nyt rouvilta elämän iloja haluaisi kieltää, mutta olisi hyvä, jos asioista puhuttaisiin niiden oikeilla nimillä, eikä nyt suorastaan valehdeltaisi koko kansalle. Siitä onko moinen halu kuitenkaan riittävä peruste muuttaa maan politiikkaa voi olla montaa mieltä ja järkevä mielipide tietenkin on, että ei ole.

Kerrataanpa siis taas:

- Mitään työvoimapulaa ei ole tulossa.
- Jos infrastruktuuria rakentamaan ja ylläpitämään tarvitaan enemmän työntekijöitä, kuin väestössä on tarjolla, niin julkinen sektori on paisunut liikaa.
- Työvoimareservin kasvattaminen odottamaan mahdollista tulevaisuuden työvoimapulaa on idioottien politiikkaa.
- Suomeen pääsee nytkin töihin, jos Suomessa on töitä.
- EU:n alueella on vapaa työvoiman liikkuvuus ja Suomessa noin 5 miljoonaa asukasta.
- Mahdollinen työvoimapula korjaantuu nopeasti kilpailukykyisillä palkoilla sitten jos sellainen työvoimapula joskus syntyy.

Summa summarum: Suomessa on hallitus, jolla on pulaa halpatyövoimasta. Suomessa työvoimapulaa ei ole.

Ja syyt tarpeelle helpottaa maahanmuuttoa radikaalisti onkin siis etsittävä jostain ihan muualta kuin työvoimapulasta. Niistä syistä voisi myös puhua avoimesti. Hämmentynyt kansalainen joutuu niitä nykyään arvailemaan ja mietiskelyn tulokset nyt ovat mitä ovat ;)

14 kommenttia:

Vera kirjoitti...

Vielä yksi pointti: aika monesta EU:n ulkopuolisesta maasta jossa saattaisi olla koulutettua työvoimaa jo muutenkin saa tulla Suomeen ilman viisumia etsimään töitä. Usa, Kanada, Australia, Israel, Japani, Etelä-Korea, Argentina, Brasilia, Chile, jne.

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko pojilta taas kiihkoissaan jäänyt huomaamatta homman juju?

http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/article48901.ece

Kekke kirjoitti...

Meillä on huono hallitus.

Btw, futisfanaatikkona osaat varmaan arvostaa tällaista hupiuutista: http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/Ven%C3%A4l%C3%A4ispohatan+Mersut+eiv%C3%A4t+kelpaa+Kroatian+jalkapalloliitolle/1135232058360

Kekke kirjoitti...

"http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/article48901.ece"

Minä huomaan sellaisen jujun että mikä hitto estää metallialaa itse värväämästä osaavaa porukkaa ulkomailta, miksi se pitää jättää hallituksen ja eduskunnan tahmakäpälien hoitoon?

Anonyymi kirjoitti...

Kato Kekke siksi, että hallitus ja virkamihet yms. on yhteiskuntaa varten. Yhteiskunnan tehtävänä on myöskin luoda yritystoiminnalle puitteita yms. Suomella toimii myös maailmalla aika moinen organisaatio ihan vaan edistääkseen Suomen ja suomalaisten kaupallisia etuja. Eikä siinäkään ole mitään kummallista. Kaikilla perheyrityksillä ei ole mahdollisuutta omaan värväys, vienninedistämis yms. teoimintaan.

Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää?

Kekke kirjoitti...

"Kaikilla perheyrityksillä ei ole mahdollisuutta omaan värväys, vienninedistämis yms. teoimintaan."

Perheyritykset voisivat ottaa yhteyttä vaikkapa Työnantajien Keskusliittoon ,SAK:hon (SAK:lla on jo nyt infopiste ainakin Tallinnassa duunareita varten) tai kansainväliseen henkilöstöpalveluun ja vinkata että nyt olis ammattimiehestä pula. En näe satunnaisten onnenkerjäläisten houkuttelussa maahan yhtään sen suurempaa etua, tsekkaa ihmeessä joskus Kampin kulma Helsingissä, vastaan kävelevä kerjäävä balkaninmustalainen on tällaisesta nomadismista hyvä esimerkki. Siivousalahan on jo värvännyt porukkaa muistaakseni Filippiineiltä, koulutusta ja kielikylpyä pyritään antamaan jo paikan päällä valmiiksi. Miksi ei näin?

Anonyymi kirjoitti...

Joo niitä ihan syntyperäisiävalkonaamojakin tulee vastaa mitä pelottavampina ilmestyksinä. Ei se kansalaisuudesta riipu. Mietä onmoneen junaan ja asemalle.
Mutta asiasta:
Mitä mieltä muuten Kekke olet tuosta Tasowheelin antamasta hyvinkin positiivisesta näkemyksestä ulkomaisesta työvoimasta? Ja siinä mainitusta työnantajien ennakkoluuloisuudesta?

Ja kirjoita sitten niin kuin asia mielestäsi todellisuudessa on, eikä niin kuin sinä sen henkilökohtaisesti haluaisit olla.

Oot muuten Kekke hassu tapaus,kun ensin houkuttelet trolleja yms. blogiisi kommentoimaan ( vaikkapa Halla-ahon vieraskirjasta) ja sitten ulkailet siellä.

Vasarahammer kirjoitti...

"Kaikilla perheyrityksillä ei ole mahdollisuutta omaan värväys, vienninedistämis yms. teoimintaan."

Tämä ei ole mikään peruste sille, että valtion pitäisi ottaa homma kontolleen. Jos aitoa kysyntää on, joku yksityinen taho ottaa homman kontolleen. Itse asiassa näin on jo tapahtunut, kun ajattelee virolaisten ja puolalaisten rakennusmiesten määrää Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ei ole?

Anonyymi kirjoitti...

"Summa summarum: Suomessa on hallitus, jolla on pulaa halpatyövoimasta. Suomessa työvoimapulaa ei ole."

Eihän laillinen työvoima ole periaatteessa koskaan halpatyövoimaa Suomessa. Voisitko perustella väitteesi?

IDA kirjoitti...

"Eihän laillinen työvoima ole periaatteessa koskaan halpatyövoimaa Suomessa. Voisitko perustella väitteesi?"

Minähän tein sen jo. Jos sinulla on joku muu järkisyihin perustuva peruste politiikalle, joka ainoastaan kasvattaa työttömien työnhakijoiden määrää niin olen pelkkänä korvana.

Kun EU-maihin lisätään vielä nuo Veran mainitsemat kansakunnat niin 5 miljoonaisen Suomen työvoimapula alkaa tuntua entistä absurdimmalta asialta. Ei koskaan ole tullut mieleen, että hallitus voisi perustella väitteensä?

IDA kirjoitti...

"Btw, futisfanaatikkona osaat varmaan arvostaa tällaista hupiuutista:"

Jep. Itse asiassa tuo oli loistava uutinen.

Kekke kirjoitti...

"Mitä mieltä muuten Kekke olet tuosta Tasowheelin antamasta hyvinkin positiivisesta näkemyksestä ulkomaisesta työvoimasta?"

Jos tämä on jonkun rehellinen näkemys, en minä aka vastaan pullikoida. Se vain että "ulkomaalainen" voi olla montaa sorttia - pääosa ulkomaalaisista metallialan työläisistä on luultavasti ihan samanlaisia samanlaisia eurooppalaisia maitonaamoja kuin minäkin enkä näe mitään syytä miksi en voisi sanoa, että näin on ihan helevetin hyvä.

"Ja siinä mainitusta työnantajien ennakkoluuloisuudesta?"

Riippunee osittain tietyistä ulkomaalaispopulaatioista ja näiden maineesta. Sanotaanhan että somalit toivat rasismin Suomeen.

"Ja kirjoita sitten niin kuin asia mielestäsi todellisuudessa on, eikä niin kuin sinä sen henkilökohtaisesti haluaisit olla."

Mielestäni todellisuudessa Suomi on lyömässä ulkomaalaispolitiikassaan pitemmällä tähtäimellä kättään paskaan. Happy?

"Oot muuten Kekke hassu tapaus,kun ensin houkuttelet trolleja yms. blogiisi kommentoimaan ( vaikkapa Halla-ahon vieraskirjasta) ja sitten ulkailet siellä."

En minä ole kutsunut sinua sinne henkilökohtaisesti. Eikä se ole tyhmä joka houkuttelee, vaan se joka menee.

Anonyymi kirjoitti...

Selaapa Kekke Jussin vieraskirjaa...