maanantai 19. marraskuuta 2007

ELK

Vaikka kaikki tietävät, että jalkapallo on 5000 vuotta vanha kiinalainen peli, niin kaikkien pitäisi myös tietää, että Benfica ei ole kuin pari vuotta HJK:ta vanhempi seura. Mutta eivätpä vain Englannin liigan kannattajien "Laimeaa Lageria kiitos" -osaston jäsenet tiedä. Tästä ei voi syyttää edes poikien käymää lukiota sillä kaikkeen ei historian opetus sentään voi venyä. Yleinen välinpitämättömyys ja silkka tyhmyyshän tuossa jylläävät karmealla tavalla.

Suomalaisella jalkapallolla on pitkät perinteet. Jäntevä ja KTP ovat vähintään yhtä suuria historiallisia sankareita, kuin "Liverpool ja ManU onpi suomi" - tolvanoiden kannattamat, brittiläiset osakeyhtiöt. Tämä on kylmä ja kiistämätön totuus. Rovaniemestä en tiedä muuta kuin, että paikallisessa palloseurassa ei kuulemma pelaa rovaniemeläisiä. Mikä ei viitatun kolumnin valossa ole kyllä ihmekään.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kai tää on tuttu:

http://www.vas.fi/uutiset/marraskuu_2007/fi_FI/1194966679643/

"Lauantaina 10.11 Antikapitalististen päivien yhteydessä järjestetyssä ”Jalkapallo ja politiikka” - keskustelutilaisuudessa..."

Herja

Vasarahammer kirjoitti...

Suomessa kotimaisen jalkapallon kannattajien keskuudessa on havaittaissa yliherkkyyttä kotimaisen jalkapallon arvostelijoita kohtaan.

Suurin osa arvostelusta on tietysti epäoikeudenmukaista ja sohva-asiantuntijoiden jorinaa. Siksi näille asiantuntijoille ei pidä antaa niin suurta merkitystä, että heitä alkaisi julkisesti vetämään kölin alta.

Itsekin olen antanut pojalle perintönä Suomen maajoukkueen kannattamisen. Toivottavasti hän näkee Suomen pelaavan arvokisoissa, jos minulta se jää näkemättä.

IDA kirjoitti...

No, Westhamin ja Millwallin kannattajat saavat anteeksi. Tottenhamin kannattajat voivat ostaa itsensä vapaiksi, mutta muut pistetään suota kuokkimaan.

"Siksi näille asiantuntijoille ei pidä antaa niin suurta merkitystä, että heitä alkaisi julkisesti vetämään kölin alta."

No ei tämä blogi nyt niin julkinen ole. Jää ehkä Uutta Suomea pienemmäksi, mikä on vahinko ;)

Kunhan kommentoin lähes kaikki typerät kliseet sisältänyttä kirjoitusta.

ano:

Ei ollut tuttu tuo juttu. Arhinmäkeä voi suvaita, mutta Lohikoskea ei. Eiköhän se siinä ollut.