torstai 22. marraskuuta 2007

Etelä-Afrikka 2010

Hyvä peli Suomelta. Huonommalla joukkueella ainekset täydelliseen katastrofiinkin olisivat olleet kasassa, sillä Portugali pelasi hyvin. Suomella on erittäin hyvä puolustus.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella ja toisen jakson vaihtojen jälkeen oli mahdollisuuksia sille, että peli olisi kääntynyt Suomelle, mutta hyökkäysten rakentelu oli tänään perseestä. Tosin se johtui vahvasti myös siitä, että Portugali pelasi todella hyvää ja aggressiivista puolustuspeliä. Lopussa tehty räkämaali ei kuitenkaan olisi ollut mikään suuri vääryys, eikä se kauhean kaukana ollutkaan.

Yksittäisistä pelaajista varsinkin Heikkinen pelasi loistavan pelin. Hodgsonin kanssa ehdottoman samaa mieltä, että yhdenkään pelaajan ei kannata olla pettynyt tähän peliin, eikä karsintaan kokonaisuudessakaan.

Nämä olisivat olleetkin vain Euroopan mestaruuskisat. Tähtäin kannattaa toki asettaa MM-kisoihin. Jatkamalla samaan tahtiin niihin pääsy on ensi syksynä alkavissa karsinnoissa, joita jalkapallossa voi kyllä pitää jo itse kisoinakin, aivan realistinen tavoite.

Canal plussan haastattelijalle pitkä miinus siitä, että hän ei kysynyt Pekka Hämäläiseltä montako konjakkia pelin aikana upposi ja keiden kanssa. Nyt vain Palloliitossa rahat ja lobbaustaidot peliin Hodgsonin jatkosopimuksen takaamiseksi. Jatkuvuus on tärkeää.

Ja siihen liittyen niille joita kiinnostaa niin tässä pieni annos JiiPeen tulkitsemia herkkiä muistoja. Kannattaakin muistaa, että hyvien pelaajien lisäksi Suomessa on nykyään myös huippuluokan valmentajakokemusta aiemmista MM- ja EM-kisakarsinnoista.

Portugali 0 - Suomi 0

7 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Suomi pelasi näissä karsinnoissa paremmin joukkueena kuin koskaan Muurisen aikana eikä Suomi koskaan ole ollut yhtä lähellä kisoja kuin eilen illalla.

Suomi ei kuitenkaan ole jalkapallomaa, koska oikeassa jalkapallomaassa telkkarissa olisi lähetetty koko päivä juttua otteluun valmistautuvasta joukkueesta. Suuri yleisö ei piittaa jalkapallomaajoukkueesta, ennen kuin kisapaikka tulee.

Hodgsonin jatkon pitäisi olla itsestään selvä, koska hän ensimmäisenä valmentajana onnistui saamaan joukkueen luottamaan omaan pelisysteemiin ja pelaamaan tasaisesti läpi karsinnan miehistövaihdoksista huolimatta. Enää ei selitellä kapealla materiaalilla ja avainpelaajien poissaololla. Peruspelin taso ei merkittävästi putoa, vaikka joku avainmiehistä olisi poissa.

Vasarahammer kirjoitti...

Tässä on esimerkki typerästä journalistista. Asialla Janne Palomäki Iltalehdestä.

http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/200711226874126_jp.shtml

Anonyymi kirjoitti...

MItäs mieltä olet siitä, että Forssell ja Litmanen meinaavat jatkossa kieltäytyä Suomen maajoukkueen edustustehtävistä? Syy lienee poliittinen -jalkapallopoliittinen.

Huvittaa kun jokunen kuukausi sitten haukuit saksalaisen, joka kieltäytyi myöskin pelistä ( huom. pelistä) vedoten henkilökohtaisiin syihin.

IDA kirjoitti...

"Huvittaa kun jokunen kuukausi sitten haukuit saksalaisen, joka kieltäytyi myöskin pelistä ( huom. pelistä) vedoten henkilökohtaisiin syihin."

En haukkunut ketään saksalaista vaan systeemin. Jos pelaaja ilmoittaa, että ei pelaa jotain maata vastaan poliittisista syistä niin hänen paikkansa ei silloin ole maajoukkueessa. Pelaajahan sitten taisi saadakin lähdöt Saksan joukkueesta. Oma valinta ja ihan ok.

Forssellin ja Litmasen mahdollisista kieltäytymisistä minulla ei ole mitään tietoa. Mistä tuollaisia uutisia olet kuullut?

Anonyymi kirjoitti...

Jaa... Toinen henkilö olikin Hyypiä:

http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/Litmasella+ja+Hyypi%C3%A4ll%C3%A4+ehk%C3%A4+viimeinen+maaottelu/1135231981460

Hyypiä oli jo lopettaa edustusjoukkueessa edellisen karsinnan päätyttyä mahalaskuun. Englantilaisvalmentaja Roy Hodgsonin tulo maajoukkueeseen muutti ajatukset.

"Olen tosi onnellinen, että olen jatkanut. Roy on osoittanut olevansa ammattimies", huipputoppari Hyypiä sanoi.
"Roy on pistänyt joukkueen siihen kuosiin, että meillä on ollut mahdollisuus menestyä."
Kovat huhut ovat viemässä Hodgsonia karsinnan jälkeen pois Suomen päävalmentajan paikalta. Vaihtoehtoja on monia Italiasta Irlantiin.
Myös Hyypiä panttaa ratkaisuaan, kunnes Hodgsonin päätös tulee.
Kysymykseen jatkaako Hyypiä, jos Hodgson jatkaa, tuli lyhyt vastaus: "Mahdollisesti."

IDA kirjoitti...

Litmanen ja Hyypiä lopettavat, jos lopettavat, iän vuoksi.

Kummankaan on tuskin edes järkevää olla mukana seuraavissa karsinnoissa, ellei niissä ole täysin realistisena tavoitteena pääsy kisoihin.

Anonyymi kirjoitti...

"Suuri yleisö ei piittaa potkupallomaajoukkueesta, ennen kuin kisapaikka tulee."

Niin? Ja pointti oli? Miksi pitäisi katsoa ja piitata huonosta jalkapallosta tai siis potkupallosta? Mikä muuten pysyykin huonona kunnes laajempi osa nuorisosta ja lapsista kiinnostuu lajista. Ainoa tapa saada urheileva nuoriso pelaamaan potkupalloa on Suomen joukkueen menestyminen jopa mitaliin saakka. Sen jälkeen kaikki sujuu aivan eri tavalla.

Jalkapallossa joukkue menestyy kun se tekee maaleja ja voittaa. Tasapeli on tietenkin kiva kun pisteet jaetaan ja kenellekään ei tule paha mieli, mutta ei sillä pääse jatkoon. On turha syyttää valmentajaa, kenttää, peliolosuhteita ja yleisöä. Eivät ne pelaa vaan joukkue.