keskiviikko 21. marraskuuta 2007

Hassu setä

Osmo Soininvaara on ilmeisesti ottanut rotututkimuksen yhdeksi autuaaksi tekevän vapaa-ajan harrastuksekseen. Matkassa on vain mutkia:

Harmi, että nuo älykkyystutkimukset ovat kaiken maailman rasistien riistaa niin, ettei niihin sivistynyt ihminen voi koskea kepilläkään. Olisi tärkeätä analysoida sitä, miten kansakunta kehittyy kansakuntana älykkäämmäksi. Tiedolla voisi olla käyttöä niin Suomessa kuin vähän muuallakin.

kirjoittaa Soininvaara. Älykkyystutkimukset ( Jensen, Murray, Gottfredson, Lynn jne...) ovat tietenkin rasistien riistaa niin kauan kuin Osmo Soininvaaran kaltaiset, eittämättömästi todelliseen älymystöön kuuluvat asiantuntijat jatkavat asiatonta ja tietämätöntä leimaamistaan. Kyseessä taitaa siis olla eräänlainen oravanpyörä. Mukava seurata miten siinä juostaan.

Toisaalta toki on selvää, että jos suomalainen mies hihansa käärii niin hän kyllä analysoi miten kansakunta kehittyy kansakuntana älykkäämmäksi ilman mitään rasististen tutkijoiden pohjatöitäkin. Seuraillessa voi siis myös odotella. Modernin maailman hienouksia onkin kiireen puuttuminen.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

'...sivistynyt ihminen...'

Ei ole kysymys sivistyksestä vaan hurskaudesta. Oikeauskoinen ei saa olla samaa mieltä kuin rasisti.

Kuitenkin Soininvaara kirjoittaa näistä asioista, mikä on hienoa, varsinkin kun ottaa huomioon hänen viiteryhmänsä.

Etkös sinä muuten sanonut, että älykkyys on netissä yliarvostettu ja tosielämässä aliarvostettu ominaisuus? Erinomainen kiteytys.

Anonyymi kirjoitti...

Se on sitä razzizmia
http://kansankokonaisuus.blogspot.com/2007/11/maailmanpankin-raportti-kognitiivisten.html

IDA kirjoitti...

"Etkös sinä muuten sanonut, että älykkyys on netissä yliarvostettu ja tosielämässä aliarvostettu ominaisuus? Erinomainen kiteytys."

Kiitos.

Sanoin tuohon tapaan joskus silloin, kun keskustelu asiasta oli kiivasta ja olisin itse halunnut keskustella enemmän kansallismielisyydestä.

Mutta kuten sanottu: "...ainahan meillä on tämä neekerikysymys." ;)

Vasarahammer kirjoitti...

Jotenkin olen aina pitänyt Soininvaaran persoonasta. Poliitikkona hän on mielestäni hyvä mutta ajattelijana loppujen lopuksi keskinkertainen.

Uskaltaa hän sentään melkein tehdä asioista johtopäätöksiä, vaikka aina välillä on pakko tunnustaa oikeaa uskoa.

IDA kirjoitti...

Minusta Soininvaara oli myös poliitikkona hyvä. Otti päähän, kun hän yleensä yritti tuoda vaalikeskusteluihin asiallisia ja hyviä aiheita, mutta YLE ja MTV tenttasivat vain jostain pilvenpoltosta.

Tässä asiassa sen omassa käytöksessä on samoja piirteitä kyllä. Kuvitellaan jotain älykkyystutkimuksesta kiinnostuneita natsirasisteja ja muistetaan aina ohjata keskustelua myös niihin.

Jukka Aakula kirjoitti...

Kiitos vx mainostuksesta! (Postaus on aiheuttanut piikin Kansankokonaisuus-blogille.)

Soininvaara on kai aika ok jätkä lopulta. Ymmärtäähän sen , että sitä harmittaa asia.

Mielenkiintoista nähdä miten Soininvaaran ajatukset kehittyvät.

Jukka Aakula kirjoitti...

lueskelin Raimo Laakian - vanhan maolaisen ja kaverini - toimittamaa kirjaa Puolasta ja solisaarisuusliikkesstä.

80-luvun alussa eräs vasemmistolainen ja mykyinen aktiivivihreä ilmaisi ajatuksen että Puolan sotatilan vastaista adressia ei voi allekirjoittaa koska mukana oli maolaisia ja perustuslaillisia.

Kepilläkään ei pidä koskea asioihin joitten kanssa väärät ihmiset touhuavat !

Olen puhunut ilmastokysymyksestä Kansankokonaisuudessa. Minua ei haittaa se, että ympäristöasioista puhuvat myös Linkola ja muut ihmisten likvidaation kannattajat.

IDA kirjoitti...

"80-luvun alussa eräs vasemmistolainen ja mykyinen aktiivivihreä ilmaisi ajatuksen että Puolan sotatilan vastaista adressia ei voi allekirjoittaa koska mukana oli maolaisia ja perustuslaillisia."

Itse olen myös aina ihmetellyt tuollaista asennetta. Tarkoitus kuitenkin olisi pitänyt olla auttaa Puolan solidaarisuusliikettä, että harrastaa sisäpolitiikkaa Suomessa tai moraalisäteilyä.

Toinen mikä ihmetyttää ja joka liittyy varmaan tuollaiseen ajatusmaailmaan on se, että vaaditaan irtisanoutumaan jostain. Esimerkiksi "sanoudutteko irti natseista, rasisteista, skineistä jne..." on aika yleinen. Miksi ihmeessä pitäisi sanoutua irti jostain jota ei ole koskaan edes ollut? Tai miksi yleensä irtisanoutua mistään?