perjantai 16. marraskuuta 2007

Yleisönosasto

Peppi Pitkätossu on käännetty uudestaan suomeksi. Hyvä niin, sillä oli jo aikakin.

Vanhassa Pepissä puhuttiin mm. neekerikuninkaasta ja siinä oli kaikenlaista muutakin hirvittävää mikä ei sovi nykyaikaan. On kuitenkin kysyttävä miksi uudessa käännöksessä Pepin meri"mies" ( sic ) isä on kuvattu hottentottien kuninkaana?

Suomessa on laki kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Se suojaa jo hyvin afrikkalaisia ja aasialaisia, mutta miksi se ei suojaa hottentotteja? Mitä tämä kertoo maastamme ja kansastamme? Onko sittenkin niin, että kun meidän on kummarreltava niille, joilla on voimaa ja valtaa meidän on aina samalla ilkeästi hihiteltävä niille, jotka ovat maan pienimpiä ja voimattomimpia.

Milloin laki kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan kattaa hottentotit, pygmit ja aboriginaalit ja milloin me vihdoin olemme kansakuntana kypsä alati uudentamaan päivittäiset kohtaamisemme toiseuden fobian kanssa? Paljon kysymyksiä, mutta kysynpähän vaan.

Huolestunut kymiläinen.

3 kommenttia:

Jukka Aakula kirjoitti...

Ei muuta kun laitetaan khoisaneja vastaan suoritetusta kansankiihotuksesta ilmoitus lähimmälle kyläpoliisille !

Herää kysymys tukeeko kääntäjä Botswanan hallituksen yritystä tuhota khoisanien kulttuuri siirtämällä heitä asuma-alueeltaan muualle ?

Onko Botswanan hallituksen khoisanien asuma-alueilta hankituilla timanteilla tuettu käännöstä.

Genocidewatchin raportteja Botswanasta:

http://www.genocidewatch.org/news/BOTSWANA.htm

Valitettavan non PC kielenkäyttöä tässäkin.

Googlen oikeinkirjoituksen tarkistuskaan ei tunne sanaa khoisan mutta tuntee sanan hottentotti ja bushmanni. Oikeuteen sekin !

Kekke kirjoitti...

Hottentotit voidaan niputtaa afrikkalaisten viiteryhmään. No hätä.

Asiasta kukkaruukkuun: Markku, olisi mukava tavata joskus. Näimme toisemme Jussin seurueessa Zetorissa kevättalvella mutta en ole varma tunnistitko minua. Oletko Helsingin Annankadulla Wilhelm K:n tapaamisissa käynyt? Se voisi olla otollinen mesta.

IDA kirjoitti...

Aika paha lähteä keskiviikkoisin täältä asti Helsinkiin, kun ei ole rantarataa, vielä ;)

Jos on jotain isompaa meininkiä viikonloppuisin niin voisi hyvin irrottautua.