torstai 1. marraskuuta 2007

Siperia


Jatketaan tulevaisuuteen katsomista, koska se on niin helppoa.

Kiina on valtaamassa Siperiaa ja valtaakin sen. Suomen hallituksen kannattaisi suunnata ulkopoliittiset visionsa kanssakäyntiin kielisukulaistemme hantien ja mansien kanssa, sillä he ovat paljon lähempänä tulevaisuuden vallan keskiötä kuin me.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä johtuu tämä Maken Kiina-suuntautuneisuus? Itse olen sinofobinen yhtä vahvasti kuin olen islamofobinen. Keltainen vaara jne.

Anonyymi kirjoitti...

Ryssä on meitä kulttuurisesti lähempänä.

IDA kirjoitti...

"Mistä johtuu tämä Maken Kiina-suuntautuneisuus?"

Emmä tiä.

Olen aina ollut kiinnostunut niiden jutuista. Kiinalainen filosofia ( käännettynä siis ) on sitä paitsi helppolukuisempaa ja maanläheisempää kuin läntinen vastaava ;)

Kiinnostus sitten syventyi, kun aloin nationalismista kiinnostuttuani tutustumaan Kiinan tasavallan synnyn aikaisiin juttuihin.

En kyllä poliittisesti pidä heitä minään hyvinä maailman hallitsijoina. Aika julmiakin ovat. Toisaalta nationalistit halusivatkin hallita vain Kiinaa.

Ja kiinalaisen kirjoituksen opetteleminen - jossa olen kyllä laiskistunut alle kaiken arvostelun - on jotenkin kummalla tavalla hauskaa ja rauhoittavaa puuhaa. Hillitöntä toistamista lähinnä.