sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Kaukana kotoa, vandaalien, visgoottien ja musulmaanien keskellä

Tänään siis vierasottelu UD Almeriaa vastaan. Atletic Clubin pelaajista paikalle ovat matkustaneet:

Iraizoz, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, Etxeita, David López, Llorente, Yeste, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Ion Vélez, Castillo, Javi Martínez, Muniain ja De Marcos.

Pienoinen ihme olisi, jos noilla ei voiteta, mutta vierasottelut ovat aina vierasotteluita varsinkin äärimmäisen vieraissa, arvaamattomissa ja vihamielisissä olosuhteissa. Tuomarina ottelussa toimii jälleen germaanien Frankfurtista syntyisin oleva galicialainen González Vázquez, joka on häväissyt pohjoisen syntyperänsä tuomitsemalla Athletic Clubin ottelut törkeän huonosti: 4 voittoa, 5 tasapeliä ja 7 tappiota 16:sta pelistä. Ottelu alkaa kello 18:00 Suomen aikaa.

Kokoonpano:

Iraizoz

Iraola
Ustaritz
Amorebieta
Koikili

Gupergi
Orbaiz
Javi Martinez
Yeste

Susaeta

Llorente

Vaihtopenkillä:

Armando
Etxeita
David Lopez
Ion Velez
Castillo
Muniain
De Marcos

Puoliaikatulos: UD ALmeria 0 - Athletic Club 2

Javi Martinez ( 36.min ) ja Ustaritz ( 40. min ) maalintekijöinä. Peruspeliä, Athleticin tyylikkään mustissa peliasuissa on kyllä häiritsevä mainos. Iraolalla ja Koikililla varoitukset. Toivoa sopii, että peli ehtisi loppua ennen kuin uruquaylaiset striimaajaystävämme rupeavat hehkuttamaan Barcelona - Madrid ottelua, joka kansainvälisesti ajatellen on merkityksetön.

Llorente teki 0 - 3 kun toista puoliaikaa oli pelattu 14 minuuttia. Yeste sai sitä ennen varoituksen Gurpegi vaihdettiin David Lopeziin ja Yeste Castilloon. Myös Susaetaa on varoitettu, mutta tuomarilla ei taida olla enää mitään toiveita ratkaista tätä peliä. Mies tunnustikin samantien tosiasiat ja varoitti viimein UD Almerian peluria. Llorente vaihdettiin De Marcosiin, joka teki välittömästi 0 - 4. Viitisentoista minuuttia jäljellä. 38. minuutilla 1 - 4, Kalu Uche teki rangaistuspotkusta.

Lopputulos: UD Almeria 1 - Athletic Club 4.

Sporting voitti eilen Villarrealin kotonaan 1 - 0, eli sarjasijoitukseen voitto ei vaikuta, mutta ainakin kahdella pisteellä kärkeä kiinni, jos ei muuta, sillä Sevilla, Valencia ja Mallorca jäivät tasapeleihin.

Sarjataulukko 12. kierroksen jälkeen:

BARCELONA 30
REAL MADRID 28
SEVILLA 26
VALENCIA 25

DEPORTIVO 25
MALLORCA 21

SPORTING 20
ATHLETIC CLUB 20
GETAFE 18
OSASUNA 15
ESPANYOL 13
VILLARREAL 12
UD ALMERÍA 12
ZARAGOZA 12
VALLADOLID 11
TENERIFE 11
AT.MADRID 10

MÁLAGA CF7
RACING 7
XEREZ 7

Eli tässä vaiheessa kautta 13 pistettä putoamisviivalle ja 1 eurokentille. Seuraava ottelu on Suomen Itsenäisyyspäivänä 6.12 kotiottelu Valenciaa vastaan ja se alkaa kello 22:00 Suomen aikaa eli tulisi kaikkien yhteiseltä Urheilukanavalta, jos asiat olisivat niin kuin ennen.

5 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

"4 voittoa, 5 tasapeliä ja 7 tappiota"

Höh, tuohan nyt on ihan mukiinmenevä saldo Galicialaiselta tuomarilta Baskimaassa.

Vaikka maakunnat eivät naapureita olekaan, niin tunnesiteet ovat yhtä läheiset kuin Catalonialaisilla ja Castillalaisilla eli ymmärtäkäämme tuomaria hänen päätöksissään :)

IDA kirjoitti...

No parempaan suuntaan on mies menossa. Tosin rankkarin vastustajalle hädissään tuomitsi ja Athlecille 4 varoitusta.

Imulippo kirjoitti...

"Barcelona - Madrid ottelua, joka kansainvälisesti ajatellen on merkityksetön."

Jokainen kansallinen ottelu on aina itsessään merkityksetön kansainvälisesti koska vain kansallisen sarjan loppusijoitus on merkityksellinen kansainväliseen kilpailuun ja rahoihin pääsyn suhteen.

Imulippo kirjoitti...

Siis "jokainen kansallinen ottelu on aina itsessään merkityllinen kansainväiseen kilpailuun pääsyn suhteen" ... kuului sanomani...

IDA kirjoitti...

Joo. Tässäkin mentiin taas eteenpäin ;)

Ottaa vaan pollaan, kun kaikkialla höpötetään jostain klassikosta. Ei se ole muuta kuin Barcelona - Real Madrid, jossa bosnialaiset svenskit käyvät tekemässä maalit.