perjantai 13. marraskuuta 2009

Tikusta asiaaEhkä lehdet on vain pakko täyttää tekstillä. Näyttää kuitenkin siltä, että Ilta-Sanomilla on kulttuurimme perusasioistakin yhtä hatara - eli siis täysin tietämätön - näkemys kuin sillä oli Suomen Sisusta ja Halla-ahon Jussista.

Ehkä nämä ovat niitä juttuja, joista välkyt saavat välähdyksensä, että kirkko olisi viimein muka tunnustamassa, että Galilei oli oikeassa tai ehkä jopa hyväksymässä paheellisen evoluutioteorian.

PS.

Tämä on oikeastaan ihan hyvä paikka huomauttaa yhdestä valistuksen mukanaan tuomasta typerästä ilmiöstä: Vanhat lyhenteet eKr. ja jKr., jotka selkeästi kertovat oleellisen korvataan nykyään yhä useammin aivottomilla eaa ja jaa lyhenteillä. Ilmoitankin tässä pitäväni kaikkia tekstejä, joissa noita lyhenteitä käytetään - muuten kuin huomauttamalla niiden vääryydestä - kaikilta arvoiltaan täydellisenä paskana.

4 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Onhan se kaikille uskonnoille kieltämättä aika musertava tilanne, jos avaruudesta löytyy älyllistä elämää, jolle ei ole kantautunut tietoa meidän jumalistamme. Suorastaan hupaisa tilanne syntyy silloin, jos heillä on samat pyhät kirjat. Ovat niitä lukiessaan varmaan pohtineet, että missä ihmeessä on Jerusalem...

IDA kirjoitti...

No en lainkaan tiedä olisiko se musertavat tilanne. Käänteentekevä se varmasti olisi koko ihmiskunnalle.

Tuota iltsikan uutista voi lähestyä myös siltä pohjalta, että kyseinen hemmo on vähintäänkin suuren Esko Valtaojan tasoinen tähtitieteilijä, eikä kirkko mitenkään estä häntä spekuloimasta tietojensa pohjalta. Vatikaani taitaa muuten olla yksi niistä harvoista paikoista, joista tähtitieteilijä edes voi saada töitä ;)

Viittaukset Galileihin ja evoluutioteoriaan taas ovat uutisessa yksiselitteisen typeriä ja historiattomia.

Kumitonttu kirjoitti...

No onhan se nyt aika musertava tilanne, jos paljastuu, että jumalat ovat tehneet sopimuksia vain Telluksen asukkien kanssa, ja toisella puolella galaksia on porukka, joka ei ole kuullutkaan meidän jumalistamme. Ida on tietysti hyvä ja uskoo siihen, että tällä planeetalla asuvat ovat ainoita kadotukselta välttyviä. Itse en pidä sitä kovin tyylikkäänä lähtökohtana, jos muilta planeetoilta löytyy älyllistä elämää. Silti ongelmaksi jää, että minkä kohtalon min. neljä tuhatta vuotta sitten eläneet esi-isämme saavat, kun uskoivat kaiken maailman menninkäisiin eivätkä olleet tehneet liittoa Jumalan kanssa. En haluaisi joutua selittämään heille, että olen täällä paratiisin puolella ja te olette kadotuksessa, koska ette uskoneet Jumalaan, mutta oli kiva kun silti olitte olemassa.

Mitä taas Valtaojaan tulee, niin on aika kummallinen tyyppi. Median suosima nössö, joka on addiktoitunut niin pahasti ilmastoskeidaan, ettei pidä edes pienintä tieteellistä kritiikkiä yllä. Hän on kuitenkin vastuussa laitoksensa rahoituksen hankkimisesta, joten on ymmärrettävää, ettei halua laittaa kapuloita rattaisiin. Tulevaisuus on kuitenkin siitä julma, ettei se arvioi Eskon tekemisiä laitoksensa rahoituksen vaan tieteellisen työn kannalta. Ja siinä Esko on valahtanut nöyryyttävän alas; siis kritiikittömyden suhteen.

IDA kirjoitti...

Itse en ymmärrä miksi se olisi suurempi järkytys jollekin erityiselle ryhmälle. Enkeleitähän nyt ainakin joka tapauksessa on.

Sovitaan, että tänään muistelemme tiedemiehiä

http://www.catholic.org/saints/saint.php?saint_id=144

mutta huomenna on jo uudet kujeet.

;)