perjantai 20. marraskuuta 2009

Yhden totuuden maaItaliassa yksi mies omistaa kaikki tiedotusvälineet ja keskustelu on fasistisella kurilla tukahdutettu. On tavallaan huvittavaa Suomesta käsin, missä keskustelu käy vapaana ja avoimena käräjäsaleja myöten, katsella tuollaista tukahdutettua elämää. Toisaalta sorrossa ei ole mitään nauramista ja me saammekin olla kiitollisia siitä, että meillä on rakas, vapaa Yleisradiomme. Tuosta krusifiksicaustista on jo aikaa, mutta oikaistaan kuitenkin yksi Yleisradion ja monen muun tiedostusvälineen sivulauseensa upottama tiedonjyvä: Krusifiksit eivät tulleet Italian kouluihin Mussolinin toimesta. Vapaalle toki aina sattuu virheitäkin.

PS.

Sampo Terho on kirjoittanut Pauli Vahteran kanssa ansiokkaan artikkelin työvoimapulasta jota, kuten sanottu, ei koskaan tule. Kyseessä on yksi parhaista europarlamentaarikon tekemistä poliittisista avauksista Suomen historiassa. Olenkin varma, että keskustelu tulee käymään asiallisena, avoimena ja virkeänä myös Aamulehden ulkopuolella.

Henkilökohtaisesti, vaikka olen toki sitä mieltä, että artikkeli on oikeassa, olen kyllä sitäkin mieltä, että Sampo Terhoa vaivaa liian ankara luterilainen työmoraali. Palautetaan vain kirkolle sen omaisuus, perustetaan luostarit uudestaan ja panostetaan sivistykseen, niin kaikki muukin alkaa kukoistaa. Enpä nimittäin usko, että tollo normiteini kauaa viitsisi jesuiittakoulun penkkiä kuluttaa ennen kuin työ jo alkaisi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta ;)

Ei kommentteja: