perjantai 27. marraskuuta 2009

Vasemmiston tavoiteohjelma 2010 - 2020Ei sinänsä ihme, että 70-luvun vasurit osasivat tehdä myös osuvia lauluja. Helppoahan se oli laulaa tulevaisuudesta, kun tiesi puoluetovereidensa etujoukon politiikan tavoitteet. Tuskin olisi monikaan vanha rivivasemmistolainen osannut edes aavistaa, että vasemmistolle tulee työvoimapula, joka pitää paikata halvalla siirtotyövoimalla.

5 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Ida, mikäs se sun kantasi naispappeihin oikein on ja miksi? Liittyy otsikkoon sikäli, että Lenin-setä tuomitsi aikoinaan toveri Kollontain vesilasiteorian.

IDA kirjoitti...

Neutraali. Tosin nykyään olen sitä mieltä, että katolilaisilla ja ortodokseilla on näissä asioissa enemmän järkeä. En usko, että kumpikaan niistä päätyy naispappeuteen. Naispappeus ei kyllä itselleni ole mikään kauhistus, mutta kun pappeus on sakramentti siihen pitää suhtautua vakavasti, enkä menisi äänestelemään.

Mikä on tuo vesilasiteoria? Jotain ateistien kotkotuksia? Jos, niin voin tuomita sen seuraavassa postauksessa ;)

IDA kirjoitti...

Pikaisen googletuksen perusteella olen samaa mieltä kuin työläisnaiset:

"Puhetta kuuntelemaan tulleille työläisnaisille ajatus oli kuitenkin outo.
Yleisön huudellessa "emme luovuta lapsiamme!" Kollontai yritti vakuuttaa
suunnitelmiensa koituvan työläisnaisten hyväksi. Tarkoitus oli vähentää
pienten lasten vanhempien työtaakkaa, ei katkaista vanhempien ja
lasten tunnesiteitä. Tai kuten Kollontai itse asian ilmaisi: "Kommunistinen
yhteiskunta ottaa suorittaakseen lasten kasvatukseen kuuluvat tehtävät,
mutta isän ilon ja äidillisen tyytyväisyyden se jättää niille, jotka osoittavat
olevansa sen veroisia." Kasvatusta hoitaisivat muun muassa lastentarhat,
koulut ja kesäsiirtolat."

Kumitonttu kirjoitti...

Vesilasiteoria on lyhyesti sanottuna sellainen, että sukupuoliyhteys miehen kanssa ei merkitse naiselle enempää kuin vesilasin tyhjentäminen. Niinpä naisella pitää olla oikeus mennä minkä tahansa miehen kanssa milloin tahansa minne tahansa. Tämä ei kuitenkaan ole samaa kuin prostituutio - kaukana siitä: tämä on nimenomaan konsti, joka prostituution ehkäisee.

Vallankumouksellinen teesi jos mikä! Se oli vähällä kaataa koko neuvostotasavallan. Lenin nousi ankarasti tuomitsemaan koko vesilasiteorian ja sen vapauden, jota neuvostovallan alkuaikoina harjoitettiin sukupuolielämän alalla; eräässä kirjoituksessaan hän mm. sanoo:

"Useat puhuvat, että kommunistisessa yhteiskunnassa voidaan muka sukupuolitarpeet tyydyttää yhtä helposti ja yksinkertaisesti kuin juodaan lasillinen vettä. Ja niinpä suoritetaan avioliittorekisteröinti: yhdytään, erotaan ja tehdään abortteja, yhdytään uudestaan jne. Mutta kuinka paljon kärsimyksiä ja kyyneleitä se tuottaakaan, ja usein loppukädessä siitä joutuvat kärsimään aivan syyttömät lapset. "

IDA kirjoitti...

En ota kantaa punamädättäjien keskinäisiin kahinoihin.

"Puolalaisia putkimiehiä" - ja naisia - näkee muuten paljon messuissa. Sen yöttömän yön maa pystyy jotenkuten tarjoamaan, joten ihan puhtaasta sosialistisesta taloudesta ei voi vielä puhua. Demareilla on siis töitä tehtävänään, että saataisiin kaikki siirtotyöläiset lapsineen valtion haltuun.