torstai 5. marraskuuta 2009

Venähtänyt aamukahvi

Eksyin lukemaan tämän uskottoman tekstin. Se on harvinaisen hyvä. Itse palaan ( as a good True Finn should ) Razingerin ja Vihavaisen pariin, mutta vilpittömästi suosittelen lukemaan tuon ja täytän tätä postausta parilla puolittain satunnaisella lainauksella siitä:

Many practical paradoxes of liberal activism that seem otherwise baffling and unsolvable can be trivially explained in the status signaling framework. For example, remember how liberals got all angry and huffy back when Miss California said that she believes that marriage should be between one man and one woman? Yet when 99% of the world's Muslim population opposes not only gay marriage but all homosexuality and would prefer to see it punished with death or at least severe lashings, liberals tell us with a straight face that Islam is a wonderful religion made of nothing but rainbows and unicorns! How could it be otherwise, when even the dumbest prole can think that muslims are suspicious and many of them really are bad? There are no status points to be earned for voicing such simplistic and primitive beliefs, and since liberals tend to see everything through the prism of status competition, they can't even conceptualize an opponent of gay marriage who isn't a white prole for them to understand and sneer at. The fact that many Islamic societies simply execute all homosexuals simply won't stick to their mental teflon, just like many liberals still can't believe that Barack Obama (aka “lightworker” or “God”) opposes gay marriage. Surely it was all just an electoral ploy!

I have occasionally noted how surreal it feels that despite the fact that I am not even forty, I am old enough to remember a simpler time when somebody being a “leftist” meant that he at least paid lip service to the interests and values of the working class. Any of you twentysomethings reading this probably now think I am pulling your leg or have gone off my rocker, same as if I had claimed that sky is green and grass is blue, for during your entire short lives, being a left-winger has meant that you sneer at the working class that so cruelly betrayed the old leftist vanguard by siding with the white male capitalist class oppressors instead of throwing away its shackles and cheeringly electing the intellectual as their ruler to tell them what to think.

2 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Konservatiivien mielihupia on pystyttää järjettömiä olkiukkoja liberaaleista ja hakata näitä vimmaisella raivolla.

Se varmaan on terapeuttista ja tietysti se on paljon rakentavampaa kuin perehtyä oikeisiin ongelmiin tai jopa yrittää ratkaista niitä. Semminkin, kun konservatiivien ainoa ratkaisu kaikkiin ongelmiin on yleensä ns. lopullinen ratkaisu.

Tosiasiassa ketään ei kiinnosta mitä hiekkan.. siis aavikkoap.. siis no, ne tyypit siellä kaukana, missä on paljon hiekkaa ja kameleita, tekevät keskenään, kivittävät, hirttävät, aivan sama. Konservatiiveilla, ihan kuin muslimeillakin, tuntuu olevan koko ajan mielenkiinnon kohteena tirkistelymielessä se, kuka tekee mitä kenen kanssa ja missä huoneessa ja onko valot päällä.

IDA kirjoitti...

Konservatiivien mielihupia on pystyttää järjettömiä olkiukkoja liberaaleista ja hakata näitä vimmaisella raivolla.

No onhan se hyvää viihdettä, pakko myöntää, ja toisaalta kyllä nuo huomiot varsinkin amerikoissa ovat osuvia.

Se varmaan on terapeuttista ja tietysti se on paljon rakentavampaa kuin perehtyä oikeisiin ongelmiin tai jopa yrittää ratkaista niitä. Semminkin, kun konservatiivien ainoa ratkaisu kaikkiin ongelmiin on yleensä ns. lopullinen ratkaisu.

Konservatiivien ratkaisu on valtion vallan rajoittaminen, joten heillä ei oikeastaan voi olla yksityiskohtaista ohjelmaa siitä miten asiat sen jälkeen hoidetaan. Itse en juuri kommentoi käytännön politiikkaa, mutta veikkaan konservatiivien olevan siinä suhteellisen joustavia kuitenkin vaikka ovatkin arvokysymyksissä jäykkiä - ja useimmiten oikeassa.

Tosiasiassa ketään ei kiinnosta mitä hiekkan.. siis aavikkoap.. siis no, ne tyypit siellä kaukana, missä on paljon hiekkaa ja kameleita, tekevät keskenään, kivittävät, hirttävät, aivan sama.

Itseäni kiinnostaa, mutta myönnän seuraavani tapahtumia aika puolueellisista lähteistä enkä sinänsä ole kiinnostunut raa'asta resurssi- ja talouspolitiikasta.

Konservatiiveilla, ihan kuin muslimeillakin, tuntuu olevan koko ajan mielenkiinnon kohteena tirkistelymielessä se, kuka tekee mitä kenen kanssa ja missä huoneessa ja onko valot päällä.

Tuo on vähän makuasia. Jos konservatiivit korostavat avioliiton ja perheen "pyhyyttä", uskovaiset konservatiivit ilman nipsuja, niin toisaalta heillä on erittäin suuri kynnys sille, että perheiden itsenäisyyteen puututtaisiin. Minusta lännessä, tai yleensä kristillisissä maissa, ei ole oikein koskaan ollut sellaista moraalipoliisia, joka olisi varsinaisesti kytännyt. valvonut tai sanktioinut holtitonta käyttäytymistä. Se on tuomittu lähinnä siveellisessä mielessä.

Se onko valot päällä vai ei ja mitä kotona tehdään tuntuu olevan enemmän vihreiden huoli. Itse odottelen ihan rauhassa koska Vanhasen Masa ostaa ilmalämpöpumput, tiivistää ikkunat, eristää seinät ja käy kaivamassa alueelle ojat viemäriverkkoa varten ;)