torstai 12. marraskuuta 2009

Nykyaika

On mahdollista, että yliopistoissa joskus puhuu joku, joka on jalkapallopelaajia* sivistyneempi, mutta totta on, että jalkapallokatsomoissa on sivistyneempi yleisö kuin yliopistoissa. Siksi niissä viihtyy.

Ilmoitankin täten, että Athletic Club voi rauhassa keskittyä Liigaan ja UEFA:an ilman, että Espanjan Cupin pelit sitä häiritsisivät.*toki siis Aki Riihilahti ja Sami Hyypiä pois luettuna. Heitä sivistyneempi ei kai voi olla.

2 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

Athletic Club voi rauhassa keskittyä Liigaan ja UEFA:an ilman, että Espanjan Cupin pelit sitä häiritsisivät."

Suurjoukkueiden jokavuotisista tappioista kääpiöjengeille (esimerkkinä tämänkautinen R. Madrid 4 - 0 Alcoron, hahaa!) voi päätellä että cupit eivät oikeastaan kiinnosta pääsarjaseuroja missään maassa. Englannissa FA Cup alkaa kiinnostamaan vasta siinä vaiheessa kun reservit ovat kaikkailleet edustusjengin siihen vaiheeseen että palkintorahojen eteen kannattaa laittaa ykköset pelaamaan. Puhumattakaan leluliigacupista...

Miksi seurat eivät voi suoraan sanoa että meitä ei kiinnosta tällaiset tyhjänpäiväiset cupit joista ei ole oikeasti mitään hyötyä. Taitaa olla sponsorit ja rahan kumartaminen taustalla se vaikuttava tekijä, seurassa kuin seurassa. Vaikka Athletic hävisi samantasoiselle seuralle niin europelien lomassa putoaminen kansallisesta cupista - jota käsitykseni mukaan arvostetaan sen vähänkin verran vain pohjoisessa - on varmasti positiivinen juttu.

IDA kirjoitti...

Pelejä tulee liikaa, jos menestyy kaikissa koitoksissa?

Traditionalistisesti voisi vähentää europelejä ja palata vahaan cup-meininkiin. Toisaalta on hyötyä heikommille ja keskitason seuroille, että huippuseurat ovat keväällä mahdollisesti väsyksissä tai joutuvat pelaamaan liigapelejä kakkoskokoonpanoilla.