keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Raha ei ratkaise

Jukka Hankamäki kommentoi samaa Helsingin sanomien artikkelia, kuin Jussi Halla-aho.

Olen sanonut tätä aina ja tämä on aina ollut maahanmuuttopoliittinen ohjelmani, mutta on ilo siteerata sitä toisesta näkökulmasta:

Tätä ongelmaa ei voida ratkaista rahalla vaan filosofisesti ja tieteellisesti: tunnustamalla, että monikulttuurisuuden ideologia ei toimi – ei myöskään sen käytännön ilmenemismuoto eli maahanmuutto.

Jälkiviisaus on varminta jälkikäteen, mutta koskaan se ei ole niin oikeutettua kuin etukäteen. Itse vaadinkin maahanmuuttomääriä alas heti.


Nimenomaan määrään rajoittavasti vaikuttaminen on poliittisesti kestävin ja humaanein vaihtoehto. Ei se, että maahanmuuttajia alettaisiin jaottelemaan laadullisesti, vaikka tietenkin sekin Suomen kannalta olisi parempi kuin ei mitään politiikkaa.

3 kommenttia:

Kyllästynyt kirjoitti...

Kommentoin sinulle, kun JH:lla ei ole kommentoimismahdollisuutta: täällä Ruotsissa on juuri nimenomaan syydetty lisää ja lisää RAHAA noiden ongelmien ratkaisuun. Mutta ongelmat sen kuin pahenevat ja "kansan rasistisuus kovenee". Saa nähdä, milloin kupla sitten puhkeaa, tuleeko samanlaista jälkeä kuin Monty Pythonissa kun lihava ravintola-asiakas vihdoin räjähti.

IDA kirjoitti...

Suomessakin vaaditaan koko ajan lisää rahaa ja resursseja. Suomessa ilmeisesti vielä kuvitellaan, että ihmisiä voi ohjata ( esimerkiksi hajasijoittaa kuin karjaa ) ja opettaa ihan mielensä mukaan. Tuohon opetukseen tarvitaan rahaa ja resursseja, joita rakennustoiminnan ja asuntokaupan kuvitellaan tuovan.

Jos olisi vähääkään taipuvainen salaliittoteorioihin, niin väittäisin, että koko Euroopan politiikkana on riistää ihmisiltä pysyvät kodit, koska koti on niin vahvasti koettu autonomisena alueena, jonne valtiolla ei ole asiaa.

Imulippo kirjoitti...

Minä en ole taipuvainen salaliittoteorioihin mutta olen taipuvainen päättelemään syyn seurauksesta. Miksi järjettömiltä tuntuvia asioita tapahtuu? Onhan niille oltava syy.

Kun pakolaisten maahantuontia kerran harrastetaan kansan enemmistön tahdon vastaisesti valtiovallan taholta näin laajamittaisesti kuin harrastetaan, siitä voidaan esimerkiksi päätellä että valtiovalta tietoisesti haluaa näyttää kansalle kaapin paikan toimimalla oman päänsä mukaan. Vaikka kaapin paikan näyttämisen lopputulos on yhteiskunnalllisesti negatiivinen, niin määräysjärjestyksessä kansan yläpuolella pysyminen on valtiovallalle tärkeämpää kuin tehokkaasti toimiva kansalaisyhteiskunta. Yhteiskunta ei voi olla valtiovallan mielestä hyvä, jos sitä ohjailee kansa, vaikka kansan ohjailemana lopputulos olisikin absoluuttisesti parempi kaikille.

Se suomessakin vallitseva tilanne, jossa valtiovalta pitää itseään kansan pomona, on mahdollista vain koska kansa ei ole ymmärtänyt sitä demokratian perusperiaatetta, että kansa voi aina halutessaan, de facto, kumota valtiovallan päätökset yksinkertaisesti olemalla tottelematta. Mitään kansaa ei ole mahdollista valtiovallan taholta, ylhäältäpäin, saada käskien tekemään yhtään mitään jos kansan selvä enemmistö päättää olla tekemättä.