perjantai 6. marraskuuta 2009

Enpä tiedä

En ole paljonkaan seurannut sikainfluenssan etenemistä ja siitä uutisointia. Tänään kuulin jostain, että rokotuksen jälkeen kestää kaksi viikkoa ennen kuin immuniteetti tautia vastaan on saavutettu, toisaalta jatkuvasti uutisoidaan kuinka epidemia on jo päällä. En tiedä onko kyseessä joku täsmärokote, jolla optimaalinen vaikutus saavutetaan, jos piikki saadaan kaksi viikkoa ja yksi tunti ennen taudin mahdollista puhkeamista vai onko vain niin, että Suomen valtiolla ei yksinkertaisesti ole rokotteita, mutta halutaan saada kirjoihin ja kansiin, että suunniteltu ja onnistunut rokotuskampanja on toteutettu. Mikäli rokotuksessa on riskejä ei sitä kai olisi aloitettu riskiryhmistä ja mikäli rokotetta on miksi ei voi samantien piikittää kaikkia halukkaita tai ainakin niin montaa, kuin rokotteita riittää?

6 kommenttia:

Tapio Tuuri kirjoitti...

Minä olin eräänä aamuna epätietoinen siitä, oliko minulla sikainfluenssa vai krapula. Onneksi en mennyt lääkäriin, koska se meni itsestään ohi.

Tiedemies kirjoitti...

Rokotetta ei ole tarpeeksi.

Kävin tänään terveyskeskuksessa vanhemman pojan kanssa kun piti tarkastaa että korvatulehdus on parantunut. Odotushuone oli täynnä kaljamahaisia keski-ikäisiä äijiä nurkuamassa rokotetta.

Pisteet sairaanhoitajalle, joka jaksoi jokaiselle erikseen selittää, miksi se, että verensokeri oli viime vuonna koholla tai se että on lähdössä Thaimaahan jouluksi ei tarkoita, että kuuluu riskiryhmään.

Mietin, olisiko pitänyt sanoa, että menkää jonoon ja tulkaa yksi kerrallaan, niin vedän teitä kaikkia lättyyn. En kehdannut. Hävetti jo valmiiksi noiden urpojen puolesta, en jaksanut hävetä omasta puolestani.

Vasarahammer kirjoitti...

Jos nyt perinteiseen tapaan verrataan naapurimaa Ruotsiin, siellä riskiryhmät on jo rokotettu ja parhaillaan ovat menossa ei-riskiryhmäläiset.

Suomen valtio myöhästyi rokotusten aloittamisessa ja rokotusten toteuttamisessa on sählätty. Epidemian ensimmäiseen aaltoon rokote ei millään ehdi, mutta toiseen aaltoon voi ehkä ehtiä.

IDA kirjoitti...


Mietin, olisiko pitänyt sanoa, että menkää jonoon ja tulkaa yksi kerrallaan, niin vedän teitä kaikkia lättyyn. En kehdannut. Hävetti jo valmiiksi noiden urpojen puolesta, en jaksanut hävetä omasta puolestani
.

Joo. Olisin tuntenut samoin ja ehkä haastanut riitaakin muutaman urpon kanssa. Tuli vain mieleen, että tässä tiedotuksen ja todellisuuden välilläkin on joku epäsuhta. Nythän tuon uutisen mukaan on selvä suunnitelma, jossa pitäisi pysyä. Silti ainakin täällä päin taitaa rokotusaikataulukin olla herran hallussa vielä.

Tiedemies kirjoitti...

Niin, siltä varalta, että joku ei ymmärtänyt: me emme olleet terveyskeskuksessa minkään rokotuksen takia. Ja siellä oli parikymmentä ihmistä, jotka eivät olleet sellaista saamassa, tukkimassa odotushuonetta.

Silloin se harmitti kovasti, mutta jälkikäteen ajatellen se on kait ihan normaali reaktio siihen, että joka tuutiss kerrotaan kuinka tärkeä se rokote on. Eivät ne urpot tainneet siellä kiusallaan olla, vaan ihan vilpittömin mielin liikkeellä.

Kaiken huippu oli tosin se arviolta kuusikymppinen äijä, joka selitti että hänen on saatava rokote, koska hän on menossa jouluna Thaimaahan. Silloin alkoi keittää sen verran, että jouduin puremaan huulta.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/11/ida_vahvistui_jalleen_trooppiseksi_myrskyksi_1143466.html