tiistai 17. maaliskuuta 2009

Meiltä ja muualta

Suomi voisi aloittaa hienon elvytysprojektin perustamalla Suomen tasavallan uudestaan.

Kiinalaiset elivät koko viime vuosisadan melko köyhästi, ja pitkälle oikeastaan todella surkeasti. Nyt Kiina omistaa Amerikan. Kaikkien mielestä kyseessä on leikki ja pidetään itsestään selvänä, että ylivelkaantuneet ja lisää velkaantuvat amerikkalaiset eivät koskaan joudu vastaamaan veloistaan. Mutta, kuten jo Konfutse sanoi....

Obaman uuden toivon hallituksen vieraillessa Kiinassa se varoi puheissaan visusti puuttumasta Kiinan sisäpolitiikkaan ja ihmisoikeustilanteeseen. Mitä sellaista tuotantoa USA:ssa on, jota Kiina tarvitsisi?

Ja paluuna Siperian kautta kotiin voisi huomioida, että Theodore Dalrymplen hieno kirjoitus Delusions of Honesty, joka on ennenkin mainittu, kuvaa erittäin hyvin myös kotomaamme politiikkaa. Esimerkiksi Katainen varmaan opetteli puhettansa Idols-ohjelman tuomareilta mieluummin, kuin luki Dalrymplen erittäin hyvin Euroopan politiikkaa Tony Blairin ( edelleenkiin miehessä on jotain samaa kuin Tim Burtonin ensimmäisen Batman-elokuvan Jokerissa ) kautta kuvaavaa artikkelia.

Dalrymplelta on sitten viime lukemisen ilmestynyt paljon tekstiä. Vaivunpa siis konservatiiviseen syvämielisyyteen.

2 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

Harvoin tällaisia pohdiskelen mutta mietiskelin nyt että mahtaako USA olla jossakin välissä pakoitettu siihen että laukaisee tahallaan kriisin jotta voi ilmoittaa velkojillensa: "Lälläslää, mitään teille takaisin maksa."

Pärjääkö USA ilman globaalia taloutta?

IDA kirjoitti...

Ei kai. Kaikilla maillahan on ongelmana se, että vienti ei vedä.

Ehkä se ratkeaa sillä, että USA ottaa kaikilta lisää velkaa ja kaikki vievät sitten sinne tavaraa ostettavaksi?