sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Kokoomus tulee kotiisi

Kuten Kokoomuksen vaalipuheet todistavat.

Itselläni ei ole oikeastaan mitään sitä vastaan, jos sopii sanoa, että keitäppä tyttö kahvit.

3 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

RIITTA VAINIO
RIITTA.VAINIO@HS.FI
KIRJOITTAJA ON HELSINGIN SANOMIEN KOTIMAANTOIMITTAJA.


New York on merkittävä kulttuurin, taiteen, tieteen, tutkimuksen, rahoituksen ja kaupan keskus. New York ei ole pelkästään superkaupunki, vaan kansojen rauhanomainen sulatusuuni ja kansainvälinen yhteisö.
YK:n päämaja symboloi tätä kansainvälisyyttä.
Suuret kansalliset väestöryhmät elävät omissa kaupunginosissaan. Käynti kiinalaisessa kaupunginosassa on kuin pieni matka Kiinaan, ja Little Italyn italialaiset elävät Nykissä kuin Italiassa konsanaan.
Vapaus ja erilaiset aatteet ja ihmiset mahtuvat New Yorkiin ja hyödyttävät sitä kaikin tavoin.

Meillä Helsinki on ainut kaupunki, jossa on määrältään jo merkittävästi ulkomaalaisia. Turkuun, Tampereelle ja muihin kaupunkeihin tai maaseudulle joutuneet tai sijoitetut ulkomaalaiset hakeutuvat ennemmin tai myöhemmin Helsinkiin.

Helsinkiin on keskittynyt tämän maan osaaminen, kulttuuri, elokuvat, musiikki, kauppa, muoti ja rahamaailma.
Helsingin Itäkeskuksessa ulkomaalaisia on jo niin paljon, että se näkyy katukuvassa.
Lehdissä Helsinkiä on kiitelty luontevasta suhtautumisesta myös sukupuolisiin vähemmistöihin, joille on tiettävästi tarjolla paljonkin esimerkiksi omia ravintoloitaan.

Tuli halju olo, kun alkuviikolla uutisoitiin Helsingin Sanomien teettämä tutkimus, jonka mukaan maahanmuuton lisäämistä vastustavien määrä on kasvanut 36 prosentista 44 prosenttiin.

Etenkin miehet ja maaseudulla asuvat ovat varauksellisimpia - jos saa kärjistää, niin maalaismiehet siis. Ja vielä kurjempi olo tuli, kun keskiviikkona nuorisotutkimus kertoi, että nuorista selvä enemmistö katsoo, että ulkomaalaisten tuloa Suomeen tulisi rajoittaa.
Onneksi meillä on tämä Helsinki! Hienoa, helsinkiläiset päättäjät!

IDA kirjoitti...

Mulle sopisi hyvin, että Helsinki irrotettaisiin Suomesta kokonaan. Singaporen kaltaisena kaupunkivaltiona se varmasti strategisesta asemastaan Suomenlinnan ja mantereen välisen salmen hallitsijana johtuen menestyisi hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa notta katukuvassa näkyminen vaatii sen Itäkeskuksen tasoisen konsentraation? Eiköhän mennä suosiolla mökille parsimaan katiskoja, me ollaan hävitty tää peli.