perjantai 27. maaliskuuta 2009

Pelko ja viha

Viha on liian arvokas tunne tuhlattavaksi Vihreitä naisia, Valtakunnansyyttäjän virastoa tai Demlaa edustaviin mitättömiin ihmisiin. Viileä, älyllinen halveksunta on aivan tarpeeksi.

Jo lapsena taas opetettiin, että mielipuolia on turha pelätä: he ovat yleensä harmittomia; joten en osaa lakia ja valtakunnansyyttäjää pelätä. Ilmoitankin siis oman itseni päätoimittajana, että olen milloin tahansa valmis julkaisemaan minkä tahansa Jussi Halla-ahon tähän mennessä julkaiseman kirjoituksen, siinä missä Ellilän jo tuomitun kirjoituksenkin. Blogin sinfoninen kuvio on jo muutenkin mennyt rikki ;) En siis kunnioita, enkä tunne tarvetta totella Suomen lakia, enkä varsinkaan sen vakiintunutta tulkintaa, siltä osin mitä tulee otsikon Sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan alla oleviin pykäliin.

Sananvapaudesta olen paasannut ihan tarpeeksi. Vaikka uskon toistoon ja se avulla saavutettavaan mestaruuteen, en viitsi toistaa itseäni tässä asiassa. Tietenkin toivoisin, että jotkut vaikutusvaltaiset järjestöt tai ihmiset puhuisivat tässä maassa sananvapauden puolesta, mutta kokemus on osoittanut, että se toivo on turha maassa, jossa valtiolliset asemat saavutetaan matelemalla.

21 kommenttia:

Mills kirjoitti...

"jossa valtiolliset asemat saavutetaan matelemalla."

Tarvitaan siihen myös reilu annos narsismia.

Mutta miksi vain Vihreät naiset (kts. "Pelko ja viha")? Onko se tällainen yhden kommentista virinnyt ketjuajattelu, jota jokaisen "maahanmuuttokriittisen" pitää laumana toistaa? Vai onko Vihreiden tai Kokoomuksen monikulttuuristajamies teoiltaan ja niiden seurauksilta jotenkin parempi kuin nainen? Oletan, ettei, mutta kun tuota "vihreänais" hokemaa tulee sarjana, niin kai siihen oikein hyvä syykin on. Onko se naisvihaa niitä kohtaan, jotka eivät kudo kangasta, vaan ovat kouluttautuneet urbaaneihin ammatteihin (insinööritieteiden ulkopuolisiin) ja ovat poliittisia? Epäilisin, että on, mutten ole varma.

Itse en näe tätä tietenkään noin. Minusta tämä ei ole sukupuoliasia, mutta jotkut maahanmuuttokriittiset haluavat tästä sellaisen tehdä ja sopulieffekti tuottaa tulosta.

Mills kirjoitti...

Vielä: luulen, että erilainen provosoiva kirjoittaminen on tulossa kovaa vauhtia muotiin ja sen poliittisia seurauksia ei vielä tiedetä. Olen siihen itse syyllistynyt, sinä olet siihen syyllistynyt ja "mestari" (nimihän on "pelkkää ironiaa", en kuitenkaan häntä näin tuomiopäivänä "kehtaa" arvostella, sillä tiedämmehän, ettei sananvapaus ole Suomessa arvokasta) se vasta on syyllinen.

Jos toisto on kaiken a ja o, tulen nostamaan sarjassa hattua maltillisille ihmisille radikaalissa maailmassa!

IDA kirjoitti...

Onko se tällainen yhden kommentista virinnyt ketjuajattelu, jota jokaisen "maahanmuuttokriittisen" pitää laumana toistaa?

Ei musta. Kirjoitin sen isolla, koska kyseinen järjestö nimenomaan teki tutkintapyynnön. En kirjoittanut vihreät naiset, vaikka ilmeisesti olen kohta patkotettu tekemään niin ;)

Sanon sen nyt sulle ja sanon muillekin: tämä ei ole vihaa ketään kohtaan. Nämä ovat minun ajatuksiani ja siinä mielessä ketju katkeaa tässä. En halua puolustaa Ellilän tai Halla-ahon ajatuksia - en edes tiedä mitä he ajatttelevat - vaan sitä, että he saavat ajatella ääneen ilman, että joku täydellinen tampio syyttää heitä siitä oikeudessa.

milla kirjoitti...

"Ei musta. Kirjoitin sen isolla, koska kyseinen järjestö nimenomaan teki tutkintapyynnön. En kirjoittanut vihreät naiset, vaikka ilmeisesti olen kohta patkotettu tekemään niin ;)"

Äh, en ymmärrä saivarteluasi. Kirjoitit seuraavasti:

"Viha on liian arvokas tunne tuhlattavaksi Vihreitä naisia, Valtakunnansyyttäjän virastoa tai Demlaa edustaviin mitättömiin ihmisiin. Viileä, älyllinen halveksunta on aivan tarpeeksi."

Siinähän viitataan tietyn puolueen naisiin. Kyllä minäkin puhuisin niin, jos aivopesisin itseäni vuodesta toiseen ja päivästä toiseen samoilla sivuilla ja vihollislinjat olisivat piirtyneet täysin teräväksi, harmaan sävyjä ei olisi ja propaganda olisi yhtä ja samaa.

Sinulla on ollut oma humanistinen tyylisi ja olen ihaillut sitä, mutta nyt ainakin minulle näyttää, että se on jossain määrin (ainakin näiden kirjoitusten perusteella) jäänyt jonkun yhtenäisen mielen (lue auktoriteetin) alle.

Molemmat puolet näkevät malkan vain toisen silmissä ja "maahanmuuttokriittisistä" osalla on itsellään sananvapauteen kielteisesti suhtautuva asenne toisella tapaa ajattelevia kohtaan. Siihen kuuluu nöyryytys, henkinen väkivalta ja mitä nyt ihmismieli keksiikään, jos keskusteluun heidän kanssaan ryhtyy. Samassa sylttytehtaassa tämä syntyy kuin illmanilaiset tuomiot. Väkivaltaan on helppo vastata väkivallalla. Pitäisi olla oikeasti suvaitsevainen, jos länsimaisia arvoja haluaa jatkaa, ja sitä illmanilaiset eivät tosiaan ole, ja "omissakin" asia on niin ja näin.

IDA kirjoitti...

No hyvä on. Suhtaudun viileällä, älyllisellä halveksunnalla jokaiseen naiseen, joka on edes harkinnut Vihreiden äänestämistä, Demlaan liittymistä tai Valtakunnansyyttäjän virastossa työskentelemistä.

Jos itse kuuluisin johonkin tuollaiseen eroaisin ennen kuin sekuntiakaan on ehtinyt kulua.

Sinulla on ollut oma humanistinen tyylisi ja olen ihaillut sitä, mutta nyt ainakin minulle näyttää, että se on jossain määrin (ainakin näiden kirjoitusten perusteella) jäänyt jonkun yhtenäisen mielen (lue auktoriteetin) alle.

Alä nyt viitsi.

Ellilä ja Halla-aho ovat tietenkin minulle auktoriteetteja. Eihän ole muuta tapaa puolustaa heidän oikeuksiaan ilmaista ajatuksiaan vapaasti, kuin tunnustaa heidät auktoriteeteikseen?


Molemmat puolet näkevät malkan vain toisen silmissä ja "maahanmuuttokriittisistä" osalla on itsellään sananvapauteen kielteisesti suhtautuva asenne toisella tapaa ajattelevia kohtaan. Siihen kuuluu nöyryytys, henkinen väkivalta ja mitä nyt ihmismieli keksiikään,


Kun esität yhden "maahanmuuttokriittisten" nostaman oikeusjutun, jota valtakunnansyyttäjänvirasto on lähtenyt ajamaan niin katsotaan asiaa sitten uudestaan.

Itse en koe, että tässä nöyryyttäisin Vihreitä naisia, Valtakunnansyyttäjän virastoa tai Demlaa, vaan vain ilmaisen ihan vilpittömästi sen mitä heidän toimistaan ajattelen.

milla kirjoitti...

"No hyvä on. Suhtaudun viileällä, älyllisellä halveksunnalla jokaiseen naiseen, joka on edes harkinnut Vihreiden äänestämistä, Demlaan liittymistä tai Valtakunnansyyttäjän virastossa työskentelemistä."

Eli se on naisille suurempi synti kuin miehelle. Miksi teet tästä sukupuoliasian?

"Ellilä ja Halla-aho ovat tietenkin minulle auktoriteetteja. Eihän ole muuta tapaa puolustaa heidän oikeuksiaan ilmaista ajatuksiaan vapaasti, kuin tunnustaa heidät auktoriteeteikseen?"

Olemme sitten lähtökohtaisesti eri maailmasta. Jos ottaa jonkun auktoriteetikseen, on hänen alamaisensa. Se lienee eri asia kuin kunnioitta ihmistä tai tiettyjä hänen tekojaan. Yleensä mielestäni on ainakin niin, että kukaan ihminen ei ole kaikissa asioissa kovinkaan hyvä, kaikilla on vahvuutensa ja heikkoutensa. En pidä ketäään ihmistä auktoriteettina, täysi-ikäinen länsimainen ihminen kun olen. Jos tämä on laaja-alainenkin ilmiö, niin stoppia ja äkkiä. Se ei ole tervettä, vaan juuri sitä itseään oireellista, jota niin on ironisoitu ja josta ei pitänyt olla mitään vaaraa.

IDA kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
IDA kirjoitti...

Eli se on naisille suurempi synti kuin miehelle. Miksi teet tästä sukupuoliasian?

En mistään syystä. Nopeasti lukien luulin, että sinä teet niin Suhtuadun viileällä, älylliseellä halveksunnalla jokaiseen ihmiseen joka...jne...


Olemme sitten lähtökohtaisesti eri maailmasta. Jos ottaa jonkun auktoriteetikseen, on hänen alamaisensa.

Niin olemme. Minulla ei ole auktoriteetteja joita en tunne itse. Sinulla ilmeisesti on

milla kirjoitti...

"Niin olemme. Minulla ei ole auktoriteetteja joita en tunne itse. Sinulla ilmeisesti on."

Jonkun puolueen äänestäminen vaaleissa ei tee siitä auktoriteettiäni. Muita en tunne, vielä vähemmän sinä.


Jos maahanmuuttokriittisyydestä vielä voi puhua asiallisesti ilman syytettä, kaikki on suhteellisen hyvin ja ollut parempaan suuntaan menossa jo jonkin aikaa.

Idiootti-, lois-, ja raiskausjutuille saa puolestani olla oma puolueensa, jos naljailu ja veetyyli niin tarpeellista on.

Ja jos se saa suuren kannatuksen, niin sitten saa.Propagandakoneiston tehokkuudesta ei ole epäilystä. Ja vihan voimallahan saa ihmeitä aikaan.

IDA kirjoitti...

Ja jos se saa suuren kannatuksen, niin sitten saa.Propagandakoneiston tehokkuudesta ei ole epäilystä. Ja vihan voimallahan saa ihmeitä aikaan.

Eli olet sitä mieltä, että Vihreitä naisia, Demlaa ja Valtakunnansyyttäjän virastoa pitäisi puolustaa ja kohdella inhimillisesti ja ymmärtäen, koska he ovat niitä toisinajattelijoita, joita ollaan tunkemassa karjavaunuihin?

Herää nyt jo.

milla kirjoitti...

"Eli olet sitä mieltä, että Vihreitä naisia, Demlaa ja Valtakunnansyyttäjän virastoa pitäisi puolustaa ja kohdella inhimillisesti ja ymmärtäen, koska he ovat niitä toisinajattelijoita, joita ollaan tunkemassa karjavaunuihin?

Herää nyt jo."

Herää mistä? Omista mielipiteistäni vai? Ja kopioinko uuden käytöksen, arvot ja toimintavat - keneltä?

Maailmankuvani on eri kuin demlalaisille, Vihreillä naisilla jne. Ja ehkä eri kuin sinullakin - ainakin jossain asioissa. Pitääkö sinua ja demlalaisia sitten kohdella inhimillisesti? Kyllä. Toinen vaihtoehto on toivoa sinut ja vihreät niihin karjavaunuihin. En toivo. Toivottavasti et sinäkään minua.

IDA kirjoitti...

En toivo. Toivottavasti et sinäkään minua.

No siis: sinä voit luottaa siihen, että minut täytyy tappaa ennen kuin sinua voi retuuttaa yhtään mihinkään.

Itse en ollenkaan luota siihen, että saisin jotain tukea. Todennäköisesti sinä tulisit ensimmäisenä selittämään, että olen ajatellut väärin.

milla kirjoitti...

"No siis: sinä voit luottaa siihen, että minut täytyy tappaa ennen kuin sinua voi retuuttaa yhtään mihinkään."

Kuulostaa kauniilta. Kiitos siitä.

"Itse en ollenkaan luota siihen, että saisin jotain tukea. Todennäköisesti sinä tulisit ensimmäisenä selittämään, että olen ajatellut väärin."

Tuosta en tiedä. Karsastan "olisin sodassa sankari" -ajattelua. Harvemminhan he ovat.

IDA kirjoitti...

Tuosta en tiedä. Karsastan "olisin sodassa sankari" -ajattelua. Harvemminhan he ovat.

En ole väittänytkään olevani. Otan huomioon sen mahdollisuuden, mikä ei edes näytä kovin kaukaiselta, että saisin itse jonkun syytteen. En laske pätkääkään sen varaan, että sinä puolustaisit minua.

milla kirjoitti...

"En ole väittänytkään olevani. Otan huomioon sen mahdollisuuden, mikä ei edes näytä kovin kaukaiselta, että saisin itse jonkun syytteen. En laske pätkääkään sen varaan, että sinä puolustaisit minua."

En tiedäkään helpompaa tehtävää, kuin että alkaisin täällä puolustamaan etukäteen tulevaisuuden mahdollista syytettäsi.

Ja kun jo tiedätkin, etten puolustaisi, niin siinäkin mielessä turhaa uhoamista.

IDA kirjoitti...

No hei. Kyllä sinunkin pitäisi jo nähdä näiden juttujen jälkeen, että tässä maassa juuri kukaan ei puolusta sananvapautta.

Itse koen niin, että tuollainen "olet epäinhimillinen ja epähumaani" - puhe on väärin ja edustaa niitä, jotka haluavat rajoittaa sananvapautta.

milla kirjoitti...

"No hei. Kyllä sinunkin pitäisi jo nähdä näiden juttujen jälkeen, että tässä maassa juuri kukaan ei puolusta sananvapautta."

Niin, no jos argumentointi on mennyt pois muodista, niin kai tuo "eksä hei tajuu" ja "herää pahvi"- syyttely on "ihan jees". Itse kannatan sananvapautta, mutta en itsetarkoituksellista herjaamista.

"Itse koen niin, että tuollainen "olet epäinhimillinen ja epähumaani" - puhe on väärin ja edustaa niitä, jotka haluavat rajoittaa sananvapautta."

Niin, ymmärrän kyllä, että guilt by asssociation -pohjalta minut saa tuohon leiriin. Ja siihen on jo niin tottunutkin, ettei edes provosoitua osaa.

Mutta jo kuitenkin olisi muitakin vaihtoehtoja kuin kahden värin tunnustaminen ja tunnistaminen ja kenen joukoissa seisot -metodismi.

IDA kirjoitti...

Sähän olet kuin Soini: kohta syyttäjät ovat uhreja, jotka on painostettu syyttämään :)

Minusta tilanne on harvinaisen yksinkertainen ja selkeä: nuo oikeusjutut ovat törkeä vääryys.

milla kirjoitti...

"Sähän olet kuin Soini: kohta syyttäjät ovat uhreja, jotka on painostettu syyttämään :)"

Täällä onkin kasvanut upea uusi sukupolvi, joka on kirjallisesti korkeatasoinen - hieman tuuliviirimäinen tosin - ja peittoaa vanhemman sukupolven vittuilussa ihan 6-0.

"Minusta tilanne on harvinaisen yksinkertainen ja selkeä: nuo oikeusjutut ovat törkeä vääryys."

Sanon sen nyt uudelleen, vaikka inhoan jankutusta: syytetehtailu tai uhkailu (tai miksi sitä kutsuukaan), mitä vähemmistövaltuutettu esimerkiksi Eerikäisen kohdalla teki oli törkeää. Tästä olen kirjoittanut julkisestikin. Onko sitten tilanteita, että lakipykälä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan on toteutunut oikeutetusti? En tiedä. Tiedätkö sinä? Pykälä kuitenkin on osa Suomen lakia. Itse en ole niin ylivoimaisen fiksu, että alkaisin yksioikoisesti sanomaan, että jokin Suomen lakipykälä ei ole oikeutettu. Mutta on selvää, että sitä voidaan käyttää väärin. Ja ideologisin perustein, miltä tämä vaikuttaa, varsinkin, kun kristittyjä koskeva herjanheitto on "huumoria". Eli kyse on aivan samasta ilmiöstä, kuin että miehiä koskeva "tultamunilleheitto" on tasa-arvotoimintaa. Eli käänteisrasismista tms.

Mitä historiaan ja ihmismieleen tulee, niin vähemmistöjä tai enemmistöjä kohtaan voidaan kyllä oikeasti kiihottaa vihaan. Siinä mielessä pykälä on oikeutettu. Sen pitäisi olla selvää, kun ajattelee, miten tunteella pienissäkin asioissa liian täysillä ja kiihkoissaan mukana olevat toimivat. Tämä koskee kaikkia, eli maahanmuuttokriittisiäkin kohtaan kohdistuvaa vihaan kiihotusta.

Ja taas kerran: maahanmuuttoa pitää voida kritisoida rankasti (toivoisin, että rankemmin kuin nyt sitä tehdään). Mutta sen voi tehdä asiallisesti!!!! Ei ole pakko kirjoittaa julkisesti vihoissaan ja lapsellisimmalla hetkellään. Olen itse henkilökohtaisessa elämässäni heittänyt varmasti manne- ja somalivitsiä. Kuten myös blondivitsiä. Taustalla on kuitenkin, se, että oikeasti suhtaudun yksilöinä ja kunnioittavasti kaikkiin ihmisiin - kunnes toisin todistetaan. Ja samoilla säännöillä valkoista naista ja mustaa miestä.

Mutta tämä ei taaskaan tarkoita, että haluaisin tänne lisää mustia miehiä. En halua Suomeen enää yhtään uutta ihmistä, jos näin kärjekkästi asian ilmaisen. Mutta se ei ole minun haluamisestani kiinni. Tuollaista wannawannawanna-politiikkaa ei voi vakavasti haluta. Se ei ole realistista eikä reilua. Mutta voin haluta, että tänne tultaisiin vain adoption, avioliiton ja varman työpaikan ja kiintiöpakolaisuuden kautta.

Sen lisäksi, että alkaisin julkisissa kirjoituksessa nimittelemäään joitain kansanryhmiä, tekisin kaiken lisäksi myös hallaa maahanmuuttokriittisyydelle (jos ei huomioida sitä, etteivät sanomiseni ole niin tärkeitä - mutta periaatteesssa). Ehkä pääsisin piireihin, mutta en sinne hae, enkä myöskään ole rakentamassa sankariutta. Mieluuummin pysyn parhaani mukaan linjassani ja jos siitä leimautuu ryhmän agitaattoreiden toimesta petturiksi - tai mikä se heidän leikki nyt sitten onkaan - niin sitten niin.

milla kirjoitti...

"Mutta voin haluta, että tänne tultaisiin vain adoption, avioliiton ja varman työpaikan ja kiintiöpakolaisuuden kautta."

Mitä tulee tuohon omaan "varma työpaikka" kommenttiin, niin sekin suurella varauksella. Sen sijaan, että ottaisimme eestiläisiä rakennusmiehiä, puolalaisia putkimiehiä tai filippiiniläisiä sairaanhoitajia, joista moni voi saada varmankin työpaikan, olisi parempi kouluttaa uudestaan ne suomalaiset, jotka ovat väärällä alalla ja sen vuoksi työttöminä. Eli ei vastuuntonta työnantaja- vaan työntekijälähtöistä politiikkaa.

IDA kirjoitti...

Sen lisäksi, että alkaisin julkisissa kirjoituksessa nimittelemäään joitain kansanryhmiä, tekisin kaiken lisäksi myös hallaa maahanmuuttokriittisyydelle (jos ei huomioida sitä, etteivät sanomiseni ole niin tärkeitä - mutta periaatteesssa). Ehkä pääsisin piireihin, mutta en sinne hae, enkä myöskään ole rakentamassa sankariutta. Mieluuummin pysyn parhaani mukaan linjassani ja jos siitä leimautuu ryhmän agitaattoreiden toimesta petturiksi - tai mikä se heidän leikki nyt sitten onkaan - niin sitten niin.

No ei kukaan kai sinua minään petturina pidä.

Itse kirjoittelen niin kuin kirjoittelen. Pääsääntöisesti nopeasti. Valtakunnansyyttäjän agendaan kuuluu myös kielteisten tunteiden ilmaisemisen kieltäminen kirjallisessa tekstissä, mikä ilmenee muista oikeusjutuista.

En pidä Vihreitä naisia, Demlaa tai valtakunnansyyttäjän virastoa varsinaisesti kansanryhminä. Poliittisia järjestöjä joissa jokainen vapaaehtoisesti ja voi tehdä niiden toiminnasta johtopäätöksiä.

Tähän asti pykälää kiihotuksesta kansanryhmää vastaan on käytetty puhtaasti sananvapauden rajoittamiseen. Se, että jotkut tekstit sen kautta muuttuvat elämää suuremmiksi, on tietenkin syyttäjälaitoksen vika.