maanantai 16. maaliskuuta 2009

Ei kannata lukea Kafkaa...

...virkakoneistomme näyttelee sen ilmaiseksi koko kansalle.

Tämä juttu voisi olla hauska, ellei se oikeasti olisi niin ikävä. Siis virasta irtisanomisperusteeksi mahdollisesti riittää 2 vuotta sitten työpostista omaan spostiin ohjattu pilaviesti, jota vähemmistövaltuutettu, käsitteitä äärimmilleen venyttäen, pitää rasistisena. Käytännössä siis se, että joku sanoo ihmistä antipunavihreäksi riittää aloittamaan menettelyn tätä vastaan. Nimetön ilmianto on jo nykyään tuomio.

Kaikkien näiden juttujen valossa olen sitä mieltä, että Suomen valtio harrastaa kansallismielisten mielipidevainoa. On ilo olla kansallismielisten, eikä tollojen, puolella.

16 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

No just ehdin kommentoida aiempaan kirjoitukseesi liittyen Millalle, että ...tämäkin blogi keskittyy arvostelemaan kyseisen filosofian [Virheä ideologia] mukanaan tuomio kummallisuuksia ja irvokkuuksia.

Ja heti perään Juha Kettunen jo ansiokkaasti kirjoittaa, kuinka on jo keksitty uusi perustelu ottaa valtiolle ylin päätäntävalta mitä ja millä hinnalla yritykset hyödykkeitä voi kansalaisille tuottaa ja myydä:
Windfall-vero kansan maksettavaksi

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, että keskittyy... Kyseinen kafkatodellisuus on esteristä!

Siitä huolimatta en kannata älyvapaata yleistämistä, ryhmäkuria eduskunnan ulkopuolella enkä muitakaan lapsen heittämisiä pesuveden mukana vaan sananvapauden ja itsenäisen kansalaisajattelun lisäämistä potenssiin tuhat.

Jukka Aakula kirjoitti...

Luulin vielä vähän aikaa sitten että kompromissi olisi mahdollinen maahanmuutto- ja sananvapauskysymyksessä mutta näemmä ei.Konflikti vain jyrkkenee. Ehkä se on hyväkin asia ?

IDA kirjoitti...

Siitä huolimatta en kannata älyvapaata yleistämistä, ryhmäkuria eduskunnan ulkopuolella enkä muitakaan lapsen heittämisiä pesuveden mukana vaan sananvapauden ja itsenäisen kansalaisajattelun lisäämistä potenssiin tuhat.

Ei tämä ole mitään älyvapaata yleistämistä. Kirjoittelin kiireessä, enkä viitsinyt jumiutua perustelemaan. Eikä tässä ole mitään ryhmäkuriin viittaavaakaan. Ihan itse kirjoitin ;)

Vaikka mielipidevaino voi olla ylimitoitettu ilmaus, niin siitähän on kysymys ja sitä kohti ollaan menossa. Luuletko itse, että kyseistä toimintaa harrastavat tahot perääntyvät ja tyytyvät siihen, että vähän näpäytetään jotain? Tässä tapauksessa näköjään jo vihjataan irtisanomisella lähes 20 vuoden työputken jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei tämä ole mitään älyvapaata yleistämistä. Kirjoittelin kiireessä, enkä viitsinyt jumiutua perustelemaan. Eikä tässä ole mitään ryhmäkuriin viittaavaakaan."

En kirjoitukseesi viitannutkaan. Nuo mainitsemani asiat ovat vain läsnä tästä ikuisuuteen, eikä niitä mielestäni auta kuin vastustaa.

"Vaikka mielipidevaino voi olla ylimitoitettu ilmaus, niin siitähän on kysymys ja sitä kohti ollaan menossa. Luuletko itse, että kyseistä toimintaa harrastavat tahot perääntyvät ja tyytyvät siihen, että vähän näpäytetään jotain? Tässä tapauksessa näköjään jo vihjataan irtisanomisella lähes 20 vuoden työputken jälkeen."

En tietenkään ja sanoinkin, että se on kafkamaista ja p....ä. Ja hyvä, että levitit tietoa. Enempää komppaavaa kommenttia en keksi - tai halua asialla kauhistella. Totuudenpuhujat saavat kaikkialla nenäänsä. Ovat saaneet aina ja vaikka seuraukset ovat moniin maihin verrattuna suhteellisen pieniä, ne tuntuvat yksilöstä kauheilta. Ihmiset ovat valmiita tuottaman toisille - joskus ehkä vain huvikseen - kidutusta tai jopa kuolemaa. Monia ei vain kiinnosta.

IDA kirjoitti...

En kirjoitukseesi viitannutkaan. Nuo mainitsemani asiat ovat vain läsnä tästä ikuisuuteen, eikä niitä mielestäni auta kuin vastustaa.

Ovathan ne, mutta itse en havaitse niitä niissä parissa yhteiskunnallisessa ryhmässä, johon kuulun. Itse asiassa, jos löydät niistä ryhmäkuria, niin ostan sen pois ;)

Tilanne voi tietysti olla muuttumassa, kun ryhmien yhteiskunnallinen painoarvo selvästi on kasvusuunnassa, mutta pysytään tarkkoina.

Anonyymi kirjoitti...

"Ovathan ne, mutta itse en havaitse niitä niissä parissa yhteiskunnallisessa ryhmässä, johon kuulun. Itse asiassa, jos löydät niistä ryhmäkuria, niin ostan sen pois ;)"

Selvä juttu. Erinäisillä sivuilla ei ole havaittu minkäänlaista rymäpainetta. Joukko siis pystyy eliittiluonteensa vuoksi vastustamaan tähän astisen maailman ismien ongelmia, kuten yleistämistä, teorioiden mustavalkoisuutta ja todellisuudesta vierantumista, uusien tabujen ja poliittisten korrektiuksien syntyä. Uskon.


"Tilanne voi tietysti olla muuttumassa, kun ryhmien yhteiskunnallinen painoarvo selvästi on kasvusuunnassa, mutta pysytään tarkkoina."

Uskollinen.

IDA kirjoitti...

Selvä juttu. Erinäisillä sivuilla ei ole havaittu minkäänlaista rymäpainetta.

No en minä mistään sivuista puhunut. Kyllähän sivuille ainakin vielä voi kirjoittaa ja pysyä omassa mielipiteessään. "Me" emme ole sitä kieltämässä.

Joukko siis pystyy eliittiluonteensa vuoksi vastustamaan tähän astisen maailman ismien ongelmia, kuten yleistämistä, teorioiden mustavalkoisuutta ja todellisuudesta vierantumista, uusien tabujen ja poliittisten korrektiuksien syntyä. Uskon.

Minkä ihmeen eliittiluonteen?


Uskollinen.


Tuo nyt oli aika käsittämätön heitto. Sitten vielä valitetaan, jos joku muu tekee yleistyksiä :)

IDA kirjoitti...

Konflikti vain jyrkkenee. Ehkä se on hyväkin asia ?

Voisi olla. Varsinkin normaaleissa olosuhteissa olisi tietysti hyvä, että on selkeästi eri mielipiteitä. Näitä nyt vain ei enää voi pitää normaaleina olosuhteina, kun vastapuoli pyrkii lopettamaan sananvapauden ja politisoimaan oikeuden.

Hiljalleenhan tämä polarisoituminen johtaa siihen, että jokainen, joka kehtaa olla vihreä, kepudemarikokoomus tai vasuri joutuu selkeästi tunnustamaan kannattavansa sekä sananvapauden rajoittamista, että poliittista oikeudenkäyttöä.

Esimerkiksi sellaisesta täydellisestä mielettömyydestä kuin islamofobiasta on tullut heidän keskuudessaan ihan normaalia kielenkäyttöä. Ja se nyt on vain yksi esimerkki.

Hyvin kotikansainvälistä porukkaa. Lähtisivät ihmeessä maailmalle ;)

Anonyymi kirjoitti...

"No en minä mistään sivuista puhunut. Kyllähän sivuille ainakin vielä voi kirjoittaa ja pysyä omassa mielipiteessään.

"Jos et sivuista puhunut, niin miten sitten voit sanoa, että siellä voi pysyä mielipiteissään."

""Me" emme ole sitä kieltämässä.""

Tämähän lähenee neuvostojargonia. Kokeilepa käytännössä kritiikkiä - vai iskeekö itsesensuuri päälle?

"Minkä ihmeen eliittiluonteen?"

No, se oli sarkasmia. Ei sellaista eliittiluonnetta tietysti olekaan. Senpä vuoksi kaikki mainitsemani ilmiöt ovat olemassa.

""Uskollinen.""

"Tuo nyt oli aika käsittämätön heitto. Sitten vielä valitetaan, jos joku muu tekee yleistyksiä :)"

Eikös yleistys ole jonkun kuvitellun tai todellisen ryhmään kuulumisen vuoksi tehty assosiaatio, ei havaintoihin perustuva tunnustus. Sitä paitsi onhan tuossa puolensakin. Itsekin olisin "uskollinen" jos sodassa oltaisiin tai päätöksiä tekemässä.

Virtuaaliräkättämisen piirissä uskollisuus on minusta vain sensuurin alkua.

IDA kirjoitti...

Jos et sivuista puhunut, niin miten sitten voit sanoa, että siellä voi pysyä mielipiteissään.

Siis sinä puhuit ryhmäkurista. En minä. En käsittänyt, että ryhmäkurilla voitaisiin edes tarkoittaa jotain verkkokeskustelua.

Voi helposti sanoa tuon vain vilkaisemalla vaikka muutamaa blogia ja keskustelupalstaa. Niissä ei vallitse sensuuri tai sellainen ryhmäpaine, että ei voisi sanoa mielipiteitään.

Tämähän lähenee neuvostojargonia. Kokeilepa käytännössä kritiikkiä - vai iskeekö itsesensuuri päälle?

Kokeile ite ;)

Ihan mielelläni lukisin? Voisitko antaa vinkkejä mistä kritiikkiäsi voi lukea?

Vai iskeekö ryhmäpaine päälle?

Eikös yleistys ole jonkun kuvitellun tai todellisen ryhmään kuulumisen vuoksi tehty assosiaatio, ei havaintoihin perustuva tunnustus. Sitä paitsi onhan tuossa puolensakin. Itsekin olisin "uskollinen" jos sodassa oltaisiin tai päätöksiä tekemässä.

Virtuaaliräkättämisen piirissä uskollisuus on minusta vain sensuurin alkua


Ei saatana! Minä luovutan. Kumitontun ennakkoluulot ovat ilmeisesti osuvampia :)

Akateeminen keskustelu ei varmasti ole räkättämistä, mutta luulo, että se vaikuttaisi politiikkaan enemmän, kuin verkkokeskustelu, tai olisi jotain muuta kuin keskustelua on tietenkin huonoa elitismiä.

Mitä muita poliittisen toiminnan muotoja näet tärkeinä kuin kirjoittaminen, keskusteleminen ja yleensä puhuminen?

Anonyymi kirjoitti...

"Siis sinä puhuit ryhmäkurista. En minä. En käsittänyt, että ryhmäkurilla voitaisiin edes tarkoittaa jotain verkkokeskustelua."

Voi helposti sanoa tuon vain vilkaisemalla vaikka muutamaa blogia ja keskustelupalstaa. Niissä ei vallitse sensuuri tai sellainen ryhmäpaine, että ei voisi sanoa mielipiteitään."

Halla-ahon vieraskirjassa aikoinaan oli. Sisun sivuilla oli jonkinlaista erimielisten lynkkausmielialaa. Netin luonteeseen kuuluvaa - tai ylipäänsä ihmisluonteeseen kuuluvaa.


"Kokeile ite ;)

Ihan mielelläni lukisin? Voisitko antaa vinkkejä mistä kritiikkiäsi voi lukea?"

Hätäpäiden kalinaa -nimisillä sivustoilla on jonkinlaista kritiikkiä - tai yritystä ainakin:)

"Vai iskeekö ryhmäpaine päälle?"

Täällähän ryhmä on aika pieni ja paine toki suhteessa samanlainen.

"Ei saatana! Minä luovutan. Kumitontun ennakkoluulot ovat ilmeisesti osuvampia :)"

Perusteesihän niissä ennakkoluuloissa oli, että haluaa seurata vallitsevaa näkemystä. Sekö kenties?

"Akateeminen keskustelu ei varmasti ole räkättämistä, mutta luulo, että se vaikuttaisi politiikkaan enemmän, kuin verkkokeskustelu, tai olisi jotain muuta kuin keskustelua on tietenkin huonoa elitismiä."

Ei tietenkään vaikuta. Virtuaaliräkättäminen on huomattavasti aikaansa seuraavampaa, vaikuttavampaa ja totuudellisempaa kuin yhteiskuntatieteellinen akateeminen räksytys.

"Mitä muita poliittisen toiminnan muotoja näet tärkeinä kuin kirjoittaminen, keskusteleminen ja yleensä puhuminen?"

Kaikkonen näytti Keskustan poliittisen suunnan aika hyvin tanssimalla. Eli onhan se rajatonta..

IDA kirjoitti...

Halla-ahon vieraskirjassa aikoinaan oli. Sisun sivuilla oli jonkinlaista erimielisten lynkkausmielialaa. Netin luonteeseen kuuluvaa - tai ylipäänsä ihmisluonteeseen kuuluvaa.

No jaa. Minusta tuo johtuu ennen kaikkea siitä, että useampi ihminen reagoi samaan ärsykkeeseen lähes samanaikaisesti. Eli kirjoittaa jonkun tulisen vastineen johonkin juttuun. Siitä tulee ikävä vaikutelma. En näkisi sitä kuitenkaan varsinaisena ryhmäkäyttäytymisenä.

Itsekin aikanaan luulin tietyillä palstoilla, että kaikki keskustelijat vihaavat mua.

Anonyymi kirjoitti...

"No jaa. Minusta tuo johtuu ennen kaikkea siitä, että useampi ihminen reagoi samaan ärsykkeeseen lähes samanaikaisesti. Eli kirjoittaa jonkun tulisen vastineen johonkin juttuun. Siitä tulee ikävä vaikutelma. En näkisi sitä kuitenkaan varsinaisena ryhmäkäyttäytymisenä."

Toki, mutta miten se eroaa.. Juu, ehkä tämä riittää ja eriävä kantani maahanmuuttokriittiseen keskustelukulttuuriin tuli selväksi. Homma-foorumilla en ole käynyt kuin kurkkaamassa ja se vaikutti siltä osin paremmalta kuin edelliset.

"Itsekin aikanaan luulin tietyillä palstoilla, että kaikki keskustelijat vihaavat mua."

Olen seurannut joitain foorumeita, joissa olet edustanut aika lailla yksin omaa näkemystäsi ja se on osoittanut rohkeutta.

Ulkopuoliselle ei kyllä näyttäytynyt, että susta olisi tuntunut tuolta:) (Päinvastoin näytti, ettei olisi voinut vähempää kiinnostaa - mutta yksinoloonhan jossain määrin ajan mittaan karaistuu - tai jos ei kestä, sen joutuu lopettamaan. Ihmisistä kun suurin osa ei kestä olla oman laumansa poikkeava jäsen).

Ja koska pelkkä kritiikki on epäreilua eikä kerro totuutta mielipiteestäni kokonaisuuteen eli kalinaan: arvostan, enkä itse pystyisi samaan.

IDA kirjoitti...

Ja koska pelkkä kritiikki on epäreilua eikä kerro totuutta mielipiteestäni kokonaisuuteen eli kalinaan: arvostan, enkä itse pystyisi samaan.

Kiitoksia.

Mutta helppoa kuin heinän teko: Kirjoittaa vain mitä mieleen tulee.

Voin antaa kirjoitusoikeudet. Se olisi paluu eräänlaiseen perusideaan, jos eri postaukset riitelisivät rajusti keskenään :)

Mills kirjoitti...

"Kiitoksia.

Mutta helppoa kuin heinän teko: Kirjoittaa vain mitä mieleen tulee.

Voin antaa kirjoitusoikeudet. Se olisi paluu eräänlaiseen perusideaan, jos eri postaukset riitelisivät rajusti keskenään :)"

Perusidea on hienon avantgadristinen.

Ja melkein surettaa lopettaa tämä ketju vailla loppudraamaa, kun hetken jo näytti lupaavalta. Vaan minkäs pasifismilleen voi..:)