maanantai 23. maaliskuuta 2009

RKP yrittää päiväkoteihin

Eli ei hyvää päivää.

RKP voisi tarkistaa omien edustajiensa ihan ministeritasolta asti kyvyn kaksikielisyyteen ennen kuin se rupeaa mestaroimaan sitä mitä suomalaisissa päiväkodeissa pitää opettaa. Onko RKP:n vilpitön tarkoitus se, että ruotsinkielisissä päiväkodeissa ruvettaisiin leikkimään suomeksi?

Jos joku, niin juuri RKP älyttömällä politiikallaan on vastuussa suomenruotsalaisen kulttuurin katoamisesta tästä maasta. Pohjoismaiden neuvostossa voi puhua suomalaisten kanssa suomea aivan hyvin. Itse en puhuisi, enää, ruotsia edes hyvää kuukausipalkkaa vastaan. Kiinakin on paljon tärkeämpi kieli ja saksaakin olisi kiva osata. Toisaalta RKP:n politiikkaa noudattamalla maahan saadaan muita, suomenruotsalaista vähemmistöä, suurempia kielivähemmistöjä. Esimerkiksi sellainen lastenkoti, jossa kaikki iloiset piltit kasvatettaisiin viisikielisiksi olisi jo jotain.

Ehdotankin nöyrimmästi, että koko valheellinen kaksikielisyys lopetetaan kansankuntaa henkisesti rampauttavana tykkänään.

2 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

Hmm.. http://www.nelonen.fi/uutiset/uutinen.asp?cat=1&d=53980

Jukka Aakula kirjoitti...

Jeesus Maria !

Jos olisin yhtä kiva kuin Enestam ehdottaisin että ruotsinkieliset koulut lakkautetaan ja korvaukseksi Kulturfonden saa luvan kustantaa kotikielenopetusta sitä haluaville torstai-iltaisin mutta ei koulujen tiloissa.