keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Cup

Tänään Urheilukanava plussalla Copa del Reyn välieräottelu Athletic Club Bilbao - Sevilla suorana lähetyksenä kello 21:00. Olisi tuon voinut lähettää varsinaisen Urheilukanavankin puolella, mutta hyvä näinkin.

Kuten muistetaan Sevilla voitti ensimmäisen ottelun kotonaan hieman onnekkaasti 2 - 1. Mitään hädän päivää ei siis ole vaan normipelillä Athletic Club menee loppuotteluun.

Otteluun kutsutut pelaajat:

Iraizoz, Toquero, Koikili, Amorebieta, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Aitor Ocio, Ion Vélez ja Javi Martínez.

Kotkan Työväen Palloilijoiden Teemu Pukkia ei Sevillan riveissä tänään nähdä.

Tuomarina häärii Mejuto González, joka on tuominnut peräti 31 Athletic Clubin ottelua joista 14 on päättynyt voittoon, 8 tasapeliin ja 9 tappioon. Ihan asialliselta vaikuttava kaveri siis.

Joskus tuntuu, että miksi edes välittää? Mitä väliä kaikella enää on. Erilaiset Pepsi Cola featuring Michael Jackson and Britney Spears - liigat voittavat väistämättä alaa. Athletic on viimeinen. Järjen ja kunnian ajat ovat pian ohi joka tapauksessa. Erilaiset vihreät jeesustelijat saavat tahtonsa läpi ja ihmiset matkustavat sunnuntaisin tahdottomina massoina, suojakypärät päässä stadioneille katsomaan, kuinka jalkapalloilijat kepillä ja porkkanalla uhattuna repivät häkeissä toisiaan ja villejä eläimiä viihteeksi kansainvälisen viihdebisneksen tarpeisiin. Lapsena vielä luulin viattomasti, että urheilu ja sirkus ovat jalostuneet siinä missä taide on rappeutunut. Nyt tiedän paremmin: ne eivät jätä mitään rauhaan, niiden on saatava kaikki. Kaiken on muututtava mitättömäksi niiden rinnalla ja se mikä on pienisieluisempi kuin ne, hyvät ystävät, ei enää ole mitään.

En tiedä, en tosiaan tiedä. Ennustan kuitenkin lopputulosta Athletic 3 - Sevilla 1.

Peli ehtikin jo alkaa 3 ja puoli minuuttia pelattu Athletic 1 - Sevilla 0. Hieno maali Javi Martinezilta.

Reilu 33 minuuttia pelattu Athletic 2 - Sevilla 0. Erittäin hieno maali taas Llorenten puskusta. Taisi olla Yesten tyylikäs keskitys.

Kentällähän siis ovat:

Ja siis tässä välissä 36 minuuttia pelattu Athletic 3 - Sevilla 0. Llorente riisti pallon, syötti Toquerolle, joka siirteli sen maaliin.

Iraizoz

Iraola
Ocio
Amorebieta
Koikili

David Lopez
Javi Martínez
Orbaiz
Yeste

Toquero
Llorente.

Penkillä:

Armando
Gabilondo
Ion Velez
Gurpegi
Susaeta

Lopputulos: Athletic Club 3 - Sevilla 0. Yhteistulos: 4 - 2. Kanoutella oli hyvä mahdollisuus tehdä se 3 - 1, mutta ihan asiallisesti näinkin. Aikamoiset juhlat alkoivat San Mamesilla heti loppuvihellyksen jälkeen. Loppuottelu on vasta huhtikuun puolessa välissä ja vastassa todennäköisesti Barcelona ellei Mallorca nyt täysin yllätä. Tässä on siis aikaa rauhoittua ja ottaa pisteitä myös liigassa.

5 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Jos Barcelona tulee vastaan, Athletic pääsee ensi kaudella eurokentille.

Ilkka kirjoitti...

Onnitteluni!

IDA kirjoitti...

Eipä kestä. Eri miehet siellä pelasi. Itse vain yritän resonoida morfisesti ;)

Hammer:

Noin itsekin olen käsittänyt vaikka en olekaan jaksanut ottaa täysin sääntöjä selville.

Meneekö Athletic nyt UEFA-cupiin? Vai onko vieläkin joku Intertoto yms häsläämässä? Suoraan Mestareiden liigan karsintaan ei Cup-voitolla( kaan ) ilmeisesti nousta.

Vasarahammer kirjoitti...

UEFA:lla on sääntö, jonka mukaan kansallisesta cup-kilpailusta yksi joukkue selviytyy UEFA Cupiin tai tulevaan Europa-liigaan. Koska Barca pääsee varmasti Mestarien liigaan, Athletic on ensi kaudella eurokentillä.

Toivottavasti tulee Saviniemeen. Menen katsomaan, jos tulee.

IDA kirjoitti...

Nyt kaikki kannustamaan Kymin Punavalkoiset eurokentille! - hallisarjat on jo alkaneet.

Saviniemessä tavataan.