tiistai 23. joulukuuta 2008

Uuh, ooh ja hou hou hou

Joululahjoja ei oikein voi laskea puhtaaksi kuluttamiseksi koska niissä on joku idea, mutta täysin puhdasta, sumeilematonta kulutushysteriaa oli, että menin jostain typerän nostalgisista syistä nappaamaan mukaani kolme tuplaCD:tä: MC5, Kick out the Jams ja Back in the USA; Stooges, eka ja Fun House; Ramones, eka ja Rocket to Russia. Toivottavasti tämä virheliike oli se sysäys, joka nostaa maailmantalouden takaisin nousukierteeseen. Oli miten oli niin ainakin olen tehtäväni typeränä, lammasmaisena kuluttajana nyt tehnyt.

Stoogesin Fun House löytyy kokonaisuudessaan youtubesta:

Down on the Street
Loose
TV. Eye
Dirt
1970
Fun House
LA. Blues

Olkaa hyvät.

MC5 kuulosti pitkästä aikaa ihan hyvältä. Kick out the Jamsin avaus, jossa John Sinclair yrittää esittää neekerikapinallista on harvinaisen nolo, mutta kun Ramblin' Rose* lähtee käyntiin niin onhan se kai sitten sitä rock and rollia, ellei jopa jytää. Back in the USA on myös yllättävän pirteä. Muistin, että se olisi ollut huonompi.

Ramones taas on oma vakaa itsensä. Kaiketi paras yhtye ikinä. Itse en oikein ymmärrä pitäisikö rokista tietää mitään muuta kuin tämä tai onko siinä yleensä mitään muuta? Pitäisikö muka olla? Ramonesin tuotantoa, Rocket to Russia esimerkiksi kokonaisuudessaan, löytyy myös laajasti youtubesta.


*Joku on näköjään tehnyt tuon Sinclairin puheen sisältävän pätkän poistaakseen Gailin. Jostain syystä, en tiedä mistä. Ainakin minusta Gail on paljon kivempi, kuin Sinclair.

*

Ei kommentteja: