tiistai 9. joulukuuta 2008

Kierrättäjät

Ihmiset kierrättävät kaikenlaisia esineitä. Tänään sormiini tarttui Aale Tynni-Haavion kirja Olen vielä kaukana, Martti Haavio - P.Mustapää 20-luvun maisemassa, joka on joskus poistettu Utajärven pääkirjaston valikoimista.

Häpeäkseni täytyy tunnustaa, että jouduin ottamaan selvää missä Utajärvi on. Siellä tuskin menee kovinkaan hyvin sillä kunnan koko toimintajärjestelmä on ensimmäisenä Suomessa rakennettu ISO9001 - laatujärjestelmän mukaisesti. Mutta ei se mitään, sillä sen mikä on väärin rakennettu voi aina tarpeen vaatiessa purkaakin.

Oikeastaan, vaikka P. Mustapää on ehdoton suosikkirunoilijani en tiennyt Martti Haaviostakaan juuri mitään. Ei vain ole koskaan syvemmin kiinnostanut henkilö runojen takana. Nyt tiedän enemmän.

Hieno kirja.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ko. kirja poistettiin Utajärven pääkirjastosta? Ja minä vuonna? - Kiinnostaa, kun on juuret Utajärvellä ja en ole tuommoistesta aikaisemmin kuullut.

- buuri johannesbuurista -

IDA kirjoitti...

En tiedä yhtään.

Siinä on vain Utajärven pääkirjaston leimat. Ihan siisti kirja, kuin uusi, ja takakannen sisällä sellainen vanhanaikainen kirjastotasku, jossa on leima: "poistettu".

Sen mitä olen ehtinyt lukea niin harvinaisen hyvä kirja.

Kekke kirjoitti...

"Miksi ko. kirja poistettiin Utajärven pääkirjastosta? Ja minä vuonna?"

Huonokuntoinen laitos, uusi painos tullut, kirjalla ei juuri menekkiä.... Karsinta on välttämätön paha tällä alalla logistiikan takia. Bibliofiilien pitäisi välttää kirjastojen poistomyyntipäiviä - tiedän karvaasta kokemuksesta että muuten paikat notkuvat mm. hyvää neuvostokirjallisuutta jota kukaan ei lue. (Juri Rytheu jne.)

Ostin muuten kerran 12 eurolla sarjakuvan jonka kunnankirjasto olisi myynyt 50 sentillä. Naama venähti nuivistilla polviin.