sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Urheilukanava kello tänään 21:50

Real Betis - Athletic Club Bilbao. Suora lähetys. Selostus Tuomas "The Athletic Man" Virkkunen.

Vaikka Andalusian teehuoneista hohkaa rauha, matematiikka ( siellä keksittiin nolla ) ja sivistys ympäri Eurooppaa ei se välttämättä ulotu Betisin kotistadionille. Arkkitehtuuri muodostaa kai jonkinlaisen pyörteen. Viime vuodesta muistetaan, että peli jouduttiin keskeyttämään Betisin kannattajien tollouden takia. Athetic oli silloin reilussa johdossa ja voitti pelin. Betis protestoi, nuo itkevät sulkapalloilijat.

Ennakkoveikkaus optimistisesti Betis 0 - Athletic Club 2

Kokoonpano ei vielä ole ilmestynyt, mutta seuraavat pelaajat ovat matkustaneet Sevillaan: Iraizoz, Koikili, Amorebieta, David López, Garmendia, Llorente, Yeste, Gabilondo, Armando, Susaeta, Orbaiz, Etxeberria, Murillo, Aitor Ocio, Ion Vélez, Javi Martínez, Etxeita ja Balenziaga.

Tuomarina toimii González Vázquez, joka on suoraan Athleticia vastustavan inkvisition ytimestä: Saldo liigassa Athleticin peleissä 1 voitto, 5 tasapeliä ja 6 tappiota. Joulun ihmeeseen kuuluu kuitenkin sekin, että pahat voivat parantaa tapansa.

Kokoonpano:

Iraizoz

Murillo
Aitor Ocio
Amorebieta
Balenziaga

David Lopez
Javi Martinez
Orbaiz
Yeste

Ion Velez

Llorente

Penkillä:

Armando
Garmendia
Etxeberria
Gabilondo
Koikili
Etxeita
Susaeta

Mitäpä tuohon nyt sanoisi. Kyllä tuolla kokoonpanolla pitäisi voittaa, vaikka ehkä hieman puolustusvoittoisesti mennäänkin.

Huomautetaan vielä ennen alkuvihellystä, että Yeste pelaa kapteenina.

12 minuutin paikkeilla David Lopez vaihtoon ( loukkaantuminen ) ja Susaeta sisään. Atleticilla ollut jo parikin hyvää maalin paikkaa.

Huonompi h0mma: Bilbao joutuu tekemään jo toisen vaihdon 20 minuutin kohdalla. Murillo loukkaantui Etxeita kentälle.

42:30 Javi Martinez puski maalin Susaetan syötöstä. Täysin ansaittu maali, joka tuli kulmapotkun jälkitilanteesta. Virkkunen juuri valehtelee televisiossa, että Bilbao ei olisi puolustukseltaan liigan parhaimmistoa, mutta ei se mitään.

Puoliaikatulos: Real Betis 0 - Athletic Club Bilbao 1.

Hieman kekkosmainen kysymys kuuluisi nyt: Onko Bilbaolla malttia voittaa? Ainoa vakavampi toista puoliaikaa hämärtävä varjo on se, että Bilbao on jo joutunut tekemään kaksi vaihtoa.

9 minuutilla Amorebietalle varoitus tahallisesta käsivirheestä. Betisin vapari täysin vaaraton.

25 minuutilla toinen maali todella lähellä. Ensin Velez täysin vapaasti laukaisemassa, mutta molari torjui kulmaksi. Kulman jälkeen kauheaa häsläystä, mutta palloa ei saatu tyhjään maaliin. Hieman huolestuttavasti myös Betis on tällä jaksolla saanut paikkoja.

Lopputulos: Real Betis 0 - Athletic Club Bilbao 1.

Yleisesti pelin voisi pistää nippuun niin, että veikkaukseni 0 - 2 ei ollut mitenkään epärealistinen vaikka ei rahaa tuonutkaan.

Sarjataulukko 16. kierroksen jälkeen:

Barcelona 41
Sevilla 31
Atletico Madrid 30
Valencia 30

Real Madrid 29
Villarreal 29

Deportivo 27
Valladolid 23
Málaga C.F 22
Getafe 21
Sporting 21
Athletic Club 19
Betis 18
Racing 18
Numancia 17
UD Almería 16
Mallorca 14

Espanyol 13
Recreativo 13
Osasuna 12

Barcelonan johto on aika vakuuttava. Putoamispäässä Osasuna on ottanut muita kiinni. Athletic jo kuuden pisteen päässä viivasta. Toisaalta eurokentille vielä 10 pistettä kirittävää.

3 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

Odotetaan maalirikkaampaa: 2-3.

Ilkka kirjoitti...

Ja voitto tuli :)

IDA kirjoitti...

Jep. Tästä on hyvä jatkaa.