tiistai 9. joulukuuta 2008

Byrokraatti tarkkailee

Erittäin tylsää ja virastomaista tietenkin tarkkailla uuden, jo etukäteen katastrofiksi helposti havaittavan ulkomaalaislain* etenemistä. Se on kuitenkin tärkeää siinä mielessä, että loppujen lopuksi lain voimaan tulosta vastaavat ne kansanedustajat, jotka äänestävät lain voimaantulon puolesta. On hyvä tietää keitä ei missään tapauksessa pidä äänestää seuraavissa vaaleissa.

Tänään laki näyttäisi olevan käsittelyssä hallintovaliokunnan kokouksessa.

Aamulehden mukaan hallituspuolueiden sisällä on ristivetoa. Äänet kuitenkin ratkaisevat ja äänestyksen jälkeen Kokoomuksen ja Keskustan on turha yrittää pallotella vastuuta minnekään muualle sillä kahtena suurimpana hallituspuolueena he tämän ratkaisevat. Juurettoman ja kulttuurittoman, massatuotannon kuluttamiseen omistautuneen työvoiman kautta haetun rajattoman talouskasvun edistämiseen erikoistunut "luontopuolue" Vihreät - De Gröna ja kielipuolue RKP eivät kahdestaan saisi lakia läpiä. Etukäteen ei myöskään ole selvää miten opposition edustajat äänestävät.

Oikeastaan ainoa mikä on selvää on se, että mikäli laki asetettaisiin kansanäänestykseen se hylättäisiin suurella äänten enemmistöllä. Kansa ei tietenkään ole niin tyhmää, että se muiden Euroopan maiden kilvan tiukentaessa maahanmuuttoa koskevaa lainsäädäntöään säätäisi Suomeen lain, joka tekisi maahanmuuton Suomeen helpommaksi kuin mihinkään muuhun Euroopan yhteisön maahan. Eduskunta ja hallitus näyttäisivät olevan juuri niin tyhmiä. Siksi on tärkeää huomioida ne kansanedustajat, jotka äänestävät lain voimaantulon puolesta.

Lain voimaantuloa vastustavan addressin voi allekirjoittaa täällä.

* Laki napsahtaa Eduskunnan sivuilla auki otsikolla "erhe - Record". Onko talon tietotekniikka talon viisain osa?

2 kommenttia:

Kekke kirjoitti...

"Erhe" indeed.

Taidan muuttaa Huippuvuorille jos tuo lain irvikuva runnoutuu läpi. Toivon että lähetät sen taulun sitten sinne, pakko sielläkin jonkin postilaitoksen on toimia.

IDA kirjoitti...

Yksi kaveri kävi siellä juuri äskettäin. Koko ajan pimeää. Laivasta ei saa poistua ilman aseistettua vartijaa koska jääkarhu voi syödä jne...

Tosin he olivat saarella, jolla on vain ja ainoastaan kaivostoimintaa. Varsinainen asutus oli toisella saarella.

Todennäköisesti hyvät palkat niillä kaivoksilla. Jos siellä olisi puoli vuotta töitä ja puoli vuotta vapaata voisi aina käydä ostelemassa laman hintaruntelemia kiinteistöjä täältä tai muuten vaan elelemässä ylellisesti? Koska mennään?

Varmaan helpohkoja maisemia maalata myös ;)