torstai 18. joulukuuta 2008

Talouslama

Enpä tiedä. Kuten olen aiemminkin sanonut en tiedä taloudesta juuri mitään. Silti olen verkosta lukemalla ollut jo pari vuotta selvillä siitä, että vituiksi tulee menemään.

Juuri nyt, kun kahvia ainakin vielä on aamuksi juotavaksi, valtionvarainministeri kertoo televisiossa havainneensa, että tämä lama voi olla jopa pahempi kuin 90-luvun alun lama. Voisi oikeastaan kysyä mitä poliittisia päätöksiä, joilla tähän olisi voinut varautua on tehty, tai voiko sellaisia yleensä voinut tehdä, mutta en taida viitsiä. Loppujen lopuksi poliittista vastuuta ei kuitenkaan ole, vaan Suomi on ajautunut tähän lamaan kenenkään voimatta tehdä mitään.

Pitäisi ruveta tutustumaan distributismiin tarkemmin, mutta se aika olisi pois muusta puuhastelusta. Joka tapauksessa on ikävää, että Suomi vajoaa lamaan amerikkalaisten ylivelkautumisen tähden. Heidän ylivelkautumisensahan tiedettiin jo viisi vuotta sitten. Ja loppujen lopuksi, tällä hallituksella, uskon sen, että Suomi on ajopuu, olevan tavallaan onnikin. Ehkä kaikkein hienointa olisi kuulla ne puheet, jotka pidettäisiin mikäli Saksa repäisi ja siirtyisi takaisin omaan markkaansa.

7 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

Suomalaiseen politiikkaan kuuluu olennaisena osana se että kukaan ei ole koskaan vastuussa mistään. Paitsi ehkä autolla humalassa ajamisesta mutta sekin selittyy väsymyksellä.

weekendsoldier kirjoitti...

"Suomalaiseen politiikkaan kuuluu olennaisena osana se että kukaan ei ole koskaan vastuussa mistään. Paitsi ehkä autolla humalassa ajamisesta mutta sekin selittyy väsymyksellä."

- Paitsi Soini, joka on vastuussa kaikesta mitä Halla-aho on sanonut tai kirjoittanut joskus kaksi vuotta sitten;)

Dr. Doctor kirjoitti...

http://66.102.9.104/translate_c?hl=fi&sl=fi&tl=en&u=http://hatapaidenkalinaa.blogspot.com/&usg=ALkJrhhC7ehLd-b0PN4_1ohN4dm8ZE6OVw

IDA kirjoitti...

Perkele! Seuraavaksi otetaan haltuun englantilainen runous:

Wilhelm Reich is an exception to the Frankfurt among schoolchildren, because he can understand and cope even read>

:D

Pilakuvat muhammedista vuosisataista hupia kristityille juutalaisille ja islamilaisille tosikoille. Lapsiinsekaantuva sotarikollinen profeetta esikuvana seuraajilleen kirjoitti...

Avartaako oheinen Seppo Lehdon valokuva- ja videotaide ruotsinkielisten, suomenkielisten ja muslimien yhteyttä

http://svin-och-prophet-i-skansen.blogspot.com/

Seppo Lehto vieraili Ruotsissa viime viikonloppuna

Olkaa hyvä - Palautteenne on arvokasta ;)

IDA kirjoitti...

Kyllähän tuossa kieltämättä näkemystä on.

Anonyymi kirjoitti...

Tarvitseeko Suomi Kataisen mielestä edelleen 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa työvoimapulaa paikkaamaan ja huoltosuhdetta parantamaan?

Tämä lama voi olla se mikä Suomen pelastaa. Muualla Euroopassa Ruotsin, Ranskan, Iso-Britannian ja Hollannin kaltaiset massasiirtolaisuuden rikastuttamat maat saattavat romahtaa niin komealla tavalla, että Suomessa ymmärretään olla hyppäämättä vielä viime hetkellä monikulttuurisuuden uppoavaan laivaan. Taikka sitten ei. Meillä on vallassa nykyaikainen vastine Cajanderin hallitukselle. Ja silloisen ulkoministerin jälkeläinen omistaa suomalaisen median. Erkoista ei tälle maalle ole koskaan mitään hyvää seurannut.