perjantai 12. joulukuuta 2008

Poliisien joululomat peruttu

Tää on niin tätä.

Poliisi siis toteaa, että Vihreiden naisten tutkintapyynnössä ei ollut aineksia rikostutkintaan, mutta aloittaakin rikostutkinnan koskien Jussi Halla-ahon kaikkia kirjoituksia. Kummallista oma-aloitteisuutta poliisilta. Varsinkin, kun muistaa miten kävi Sisäministeriön poliisiosaston poliisitoimintayksikön poliisijohtajan annettua keskusrikospoliisille tehtäväksi tutkia rikkoivatko Muhammed-pilakuvat aikanaan uskonrauhaa. Silloinhan kesti useamman kuukauden ennen kuin keskusrikospoliisi sai kuvista sen verran selvää, että päätti viedä asian syyttäjälle. Jussi Halla-aho on kirjoittanut sellaisen määrän tekstiä, että samalla vauhdilla koko eteläisen Suomen poliisi pitää valjastaa lukemaan niitä, jotta tiedetään ennen tämän talven lumien sulamista onko aihetta viedä asia syyttäjälle.

Sääliksi käy poliisimiehiä ja -naisia. Ei ihme, että poliisi, joka tätäkin jostain sm/poliisiosastolta säännöllisesti lukee ei ehdi vastata edes kansalaisten yksinkertaisiin kysymyksiin.

PS.

Tähän liittyy jonkinlainen ugrilaiszeniläinen koan, jonka parissa kannattaa meditoida ainakin niiden, jotka uskovat yhtäaikaisesti suomalaiseen oikeusvaltioon ja suomalaiseen mediaan:

Vihreät naiset tekevät tutkintapyynnön Jussi Halla-ahosta. Se todetaan oikeuslaitoksen puolesta turhaksi ja toimenpiteitä aiheuttamattomaksi. Poliisi kuitenkin päättää itse tutkia kaikki Jussi Halla-ahon tekstit ja ilmoittaa samalla aikomuksestaan maan suurimmille sanomalehdille. Poliisi siis soittaa lehdille ja kertoo, että aiomme nyt tarkasti tutkia onko tämä yksi Suomen kansalainen tehnyt jotain rikollista.

Kysymys, jota pitäisi miettiä kuuluukin seuraavasti: Valehtelevatko sanomalehdet meille tietoisesti vai onko Suomen poliisi menettänyt järkensä?

Ei kommentteja: