maanantai 22. joulukuuta 2008

Halla-ahon uusin 1

Koska vielä on yksi arkinen päivä ennen pyhiä, eikä ole aikaa tässä henkistyä, ajattelin vittuillessani aloittaa uuden kirjoitussarjan - lukijan ei pidä hätääntyä, vanhatkin ovat jääneet kesken - jossa halla-aholaisena kommentoin aina Mestarin, Musta Avaimen Haltijan ja Ilmestyskirjan Hallavan Hevosen uusinta tekstiä suurella ymmärryksellä ja ihailulla.

Uusimmassaan Jussi Halla-aho kirjoittaa Malmon tilanteesta ja laajemminkin niistä muutoksista, joita monet Euroopan kaupunkialueet ovat kokeneet. Kirjoitus itsessään on tietenkin puhdasta asiaa. Lainaan kuitenkin vihreiden nuorten edustajan näkemystä. Hän ei...:

"...halua Suomeen usalaista mallia, jossa rikkaat valkoiset suojautuvat aitojen taakse, koska pelkäävät erilaisuutta. Sosiaalisesti ja etnisesti sekoittava asumispolitiikka lisää kaupungin elävyyttä ja viihtyisyyttä."


Niinpä niin. Itse olin nuorempana sitä mieltä, että ihmiset tekevät väärin, kun lähtevät alueiltaan ja luovuttavat ne liian helposti töhrimiselle, juopottelulle, heroiinin piikittämiselle, myymälävarkauksille, katuryöstöille ja muulle surkealle toiminnalle. Nykyään olen toista mieltä. Kaikki paikat minne voi paeta nuoria, jotka suunnittelevat kaupunkeja kuvitellen tietävänsä mikä lisää ympäristön elävyyttä ja ihmisten viihtyisyyttä, ovat hyviä paikkoja. Niihin kannattaa paeta. Ja niitä kannattaa myös suojella hölmöiltä, yhteiskuntaa suunnittelevilta nuorilta vähintäänkin aidoilla.

Ei kommentteja: