perjantai 12. joulukuuta 2008

Suomi-neito sairastaa

Suomi-neidolla on pahanlaatuinen kasvain, jota vertaileva lääketiede kutsuu nimellä hallitus. Hallitus aiheuttaa pahanlaatuista lihasrappeutumaa ja valvetilan harhanäkyjä, koska se elää täysin eri todellisuudessa kuin kansakunta.

Aamulehden mukaan hallitus perustelee maahanmuuton lisäämistä työvoiman tarpeella. Suomessa asuvien maahanmuuttajien työttömyys on hälyttävän korkealla tasolla, eikä kantaväestönkään työllisyydessä ole kehumista. Kaiken kaikkiaan työllisyystilanne Suomessa jo asuvien kohdalla on huononemaan päin. Silti hallituksella on työvoimapula, joka pitäisi paikata sillä, että maahan muuttaa lisää ihmisiä tekemään niitä hallituksen visioimia töitä, joita täällä asuvat, niin kansalaiset kuin maahanmuuttajatkaan eivät ilmeisesti pysty tekemään.

Olisi hauska tietää millainen ihmisen pitäisi olla, että hän kelpaisi "Suomen" hallituksen näkemysten mukaan elämään ja työskentelemään "Suomessa". Jos sen tietäisi, sen voisi samantien unohtaa, koska sitä ei todellakaan ole hauska ajatella.

6 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Sen paremmin asiaan kantaa ottamatta muuten, kuin:

eikä kantaväestönkään työllisyydessä ole kehumista

Työllisyysaste on noin 70%. Tässä on kyllä kehumista. EU-maista taitaa Tanska olla ainoa (voi jokunen muukin olla) missä työllisyysaste on suurempi.

Sinänsä työllisyyteen tuijottaminen ei minusta ole mielenkiintoista. Esimerkikis USA:ssa työllisyys on selvästi alhaisempi, mutta tämä voi johtua tietenkin erilaisista tilastointitavoista tai suuremmasta pimeän työvoiman osuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on jollakin tavalla kiinnosta asetelma. Sisuuntuneet vastustavat lakihanketta, jonka läpimeno epäilemättä nostaisi heidän kannatustaan ja mamumieliset kannattavat hanketta, joka nakertaa heidän aatostensa suosiota.

Mikä asento tällaisen huuhaa-olennon pitäisi ottaa?

Toukka kirjoitti...

Ehkä voimme esimerkiksi ajatella, että olisi hyvä elää maassa, jossa sisulaisten kannatus ei kasva rajusti, ja maailmassa, jossa vihreät palaisivat luonnonsuojelijoiksi.

Toukka kirjoitti...

Tai, jos oikein viilataan - "maassa, jossa ei sisuunnuta rajusti".

Vuosina 1917-1918 täällä sisuunnuttiin ihan mahdottoman rajusti, ja jälki oli kamalaa.

weekendsoldier kirjoitti...

Alkaa mokulinnake jo rakoilemaan:)

IDA kirjoitti...

Itse asiassa tuo 70 prosenttia on ihan hyvä - peruskonservatiivisessa mielessä jopa liian hyvä :) - jos tosiaan lasketaan 15 - 64 vuotiaiden työssäkäyvien osuus samanikäisestä väestöstä. Vähän kuitenkin epäilen, että lukua on vedätetty ylöspäin jollain kikkailulla. En kuitenkaan väitä niin.

Joka tapauksessa työvoimapulaa ei tuonkaan luvun perusteella oikein pitäisi olla, jos asiat olisi hoidettu asiallisesti.