perjantai 19. syyskuuta 2008

Loppu töhrimiselle


Kaikki tuki Stop töhryille - kampanjalle. Ainoa miinus tulee siitä, että kaupunki on ulkoistanut sen toteutuksen yksityiselle mikä Suomessa merkitsee sitä, että myös kaikki vastuu päätöksestä ulkoistetaan, suhdanteiden mukaan, yksityiselle. Graffitit eivät käytännössä koskaan ole lähelläkään taidetta vaan pelkkää sotkua ja ilkivaltaa. Esteettistä sisältöä niillä ei juuri ole ja niiden ainoa "sanoma" on piittaamattomuus yhteisestä, rakennetusta ympäristöstä.

Suomalaisen sivistyneistön, jotka Helsingin Sanomien raati kaiketi edustaa, tietyn osan ikuinen junttimaisuus ja metsäläisyys jaksaa ihmetyttää, vaikka onhan se tietyllä tavalla myös hellyttävää. Janarit eivät siis tajua, että graffiteja tehtiin New Yorkissa joskus muinaisella 70-luvulla, Singaporessa ja Shanghaissa ei koskaan, eli ne ovat siis niin totaalisen passe modernissa metropoliskulttuurissa kuin vain olla voi. Nämä juntit kuitenkin katsovat niiden kuuluvan kaupunkikulttuuriin ja ihastelevat ihmeissään jotain ihme alikulkutunnelleita. No, raamattuvyöhykkeen pikkukaupungin ubilla on pikkukaupungin ubien kujeet. Toivottavasti ne eivät kuitenkaan mene suojakypärä päässä maailmalle noita mielipiteitään sössöttämään ja pilaamaan Suomen imagoa.

Jura Jukola esittää graffiti"taiteilulle" rakentavan vaihtoehdon, jota ei voi kuin kannattaa.

5 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Tuosta IDA:lle musiikkia

Ted Nugent: Stranglehold

Nugent veti turpaan kaikkia bändin jäseniä, jotka käyttivät huumeita. Myöhemmin Nugentista on tullut konservatiivien rock-ikoni. Mies on innokas kiväärimies ja metsästäjä, joka ei pyytele anteeksi mielipiteitään.

IDA kirjoitti...

Ted Nugentista ei oikein tiedä onko hän janari vai uba?

Krafwerk on modernille ja mondeenille herrasmiehelle paljon varmempi valinta, koska he nyt ovat satasen varmasti ubia ;)

Vasarahammer kirjoitti...

Joka tapauksessa tuo Stranglehold on hyvä biisi, vaikka Nugentin persoonasta ei pitäisikään.

Joku on sanonut Nugentista, että siinä on älytön yhden kitaran sooloilija. Nugent käytti sinnikkäästi Gibson Byrdland -kitaraa, jota ei ilmeisesti oltu tarkoitettu rokkiympyröihin.

IDA kirjoitti...

Juu. Itse asiassa Nugentin asenne on vielä enemmän kohdallaan kuin musiikki.

Detroit oli aikanaan kovan rockin kotikaupunki ja tuotti tuon linjan yhtyeitä ihan putkeen.

http://www.geocities.com/detroitrockandroll/

http://www.youtube.com/watch?v=r_6CN_HXek8

IDA kirjoitti...

Laitetaan vielä pari rockkitaroinnin huipentumaa:

http://www.youtube.com/watch?v=4tywOg2pSAA

http://www.youtube.com/watch?v=1y_ts0uDaVk