lauantai 6. syyskuuta 2008

N:n kuvernementissa sijaitseva N:n kaupunki

The Fourth Checkraise kirjoittaa Richard Floridasta, jota - kuten jutussakin todetaan ei oikein voi nauramatta enää lukea.

Jutusta tuli mieleen, että joku - itse en jaksa - voisi kirjoittaa romaanin tai novellin, jossa Kajaanin tapaisen pikkukaupungin kaupunginjohtaja olisi erittäin innostunut Floridan artikkelissaan The Rise of the Creative Class esittämistä näkemyksistä ja ryhtyisi toimillaan kehittämään kaupunkiinsa luovaa luokkaa tuottamaan sinne tulosta ja vaurautta.

Aihe olisi lähes pohjaton. Yksi luku voisi käsitellä vaikka sitä, kuinka jo muuallakin veroja ja työnantajamaksuja pakoilleet ja tähänkin kaupunkiin veronsa maksamatta jättäneet pizzerian pitäjät hakkaisivat muutaman paikallisen nuoren pahanpäiväisesti. Asiasta nousisi maanlaajuinen uutinen, kun pizzerian pitäjät väittäisivät lehtien etusivuilla sekä poliisin, että hakkaamiensa nuorten toimineen rasistisesti. Kaupungin, joka siis olisi Kajaanin tapainen kaupunki, silmäätekevät järjestäisivät sitten Floridasta innostuneen kaupunginjohtajansa johdolla hätäkokouksen ja päättäisivät marssia joukolla veroa kiertävien rikollisten pizzeriaan syömään solidaarisuuspizzat. Tiedotusvälineitä luonnollisesti kutsuttaisiin paikalle todistamaan tapahtumaa.

Ja tuo olisi vain yksi luku. Olen ehdottanut tätä aihetta skribenteille ennenkin, mutta ilmeisesti tähän ei tartuta siitä syystä, että tätä saa lukea ihan sanomalehdistä muutenkin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luin Floridan kirjan, olisiko ollut Luovan luokan pako, pari vuotta sitten. Olihan se hauskaa luettavaa.

Mutta vielä hauskempaa oli lukea jostain mokulehdestä arvostelut kahdesta Luovan luokan -kirjasta. Arvostelija ei vaan voinut ymmärtää, että miten Floridan kaltainen ihminen voi sanoa, että neekereiden pakkaaminen homojen keskelle ei sitten lisänytkään luovuutta ja vaurautta. Vaan tulos oli päinvastainen.

Muistakaan jätkät homoilla. Se kuulemma kehittää lol

IDA kirjoitti...

"Arvostelija ei vaan voinut ymmärtää, että miten Floridan kaltainen ihminen voi sanoa, että neekereiden pakkaaminen homojen keskelle ei sitten lisänytkään luovuutta ja vaurautta. Vaan tulos oli päinvastainen."

Eihän tuo tosiaan sovi kuvioon. Jos se on tutkimustulos sen olisi voinut jättää kirjasta kyllä pois.

Taiteen puolella reggae aiheuttaa nykyään ilmeisesti samanlaisia ongelmia, kun Jamaikan rastapipot eivät olekaan niin suvaitsevia kuin pitäisi doktriinin mukaisesti olla.

Olisikin ehdottoman tärkeää, että joku suomalainen hamppupää menisi ja kertoisi rastoille miten sitä raamattua oikeasti pitää tulkita.

;)