sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Rakentamisesta

On melko valaisevaa verrata USA:n raamattuvyöhykkeen kirkkoja, joita jokainen kunnon eurooppalainen liberaali moottoriturpa vastustaa kuola kiihkosta pärskähdellen, eurooppalaisiin moskeijoihin, joita jokainen kunnon eurooppalainen liberaali moottoriturpa puolustaa kuola kiihkosta pärskähdellen.

Uskonnollista fundamentalismia on ainakin kahta lajia: Sellaista jota liberaali puolustaa ja sellaista, jota liberaali vastustaa. Jälkimmäinen on paljon rennompaa. Se miten ihmiset rakentavat kertoo heistä yllättävän paljon.

PS.

Jos ajattelee aatteita historiallisina jatkumoina - mikä ei välttämättä ole oikein, myönnetään - niin liberaalien häpeällinen, pikku trauma saattaa olla se, että todellisuudessa Saksassa vain kansalliskonservatiivit vastustivat natseja avoimesti. Joka tapauksessa on aika halpaa profiloitua natsien vastustajaksi nykypäivänä, kun koko natsismi on voitettu kanta. Pahimmillaan se voi olla vain vielä totalitaarisemman hallinnon alustavaa myötäilyä.

Tuolla Kölnissä liberaalien toimintatavat ainakin olivat kuin suoraan natseilta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos ajattelee aatteita historiallisina jatkumoina - mikä ei välttämättä ole oikein, myönnetään - niin liberaalien häpeällinen, pikku trauma saattaa olla se, että todellisuudessa Saksassa vain kansalliskonservatiivit vastustivat natseja avoimesti.

Älä nyt nolaa itseäsi käyttämällä Jukka A:ta lähteenä.

Ilman kansalliskonservatiivien tukea Hitler ei olisi koskaan päässyt valtaan. Pitää muistaa keiden kanssa Hitler muodosti ensimmäisen hallituksensa.

IDA kirjoitti...

Tämä ei ole varsinaista tieteellistä kirjoittamista. Riittää hyvin, jos lukijat itse ottavat asiasta selvää.

Tosiasiassa kansalliskonservatiivit kuitenkin vastustivat natseja. Hallituksen muodostamisesta sen verran, että Suomessa hieman myöhempinä aikoina Keskusta muodosti hallituksen kommunistien kanssa. Kokoomuskin olisi mennyt tukka putkella mukaan, jos olisi vain päässyt.

Natsit eivät siihen aikaan olleet lainkaan niin demonisoituja kuin nykyään ja nykykatsannossa hyvinkin yllättävät piirit suhtautuivat heihin myönteisesti tai neutraalisti.

Tietenkin väite, että liberaalit olisivat natseja on väärä kärjistys, mutta ihan natsimaista tuo Kölnin kokoontumisen kieltäminen ja päätökseen vaikuttaminen väkivallalla uhkaamalla ja väkivaltaa käyttämällä taas tietenkin on.

Matti kirjoitti...

Kölnissä taisivat mellastaa äärivasemmiston mustahuput: heidän kutsumisensa liberaaleiksi on jo aatteellisen kentän yli-yksinkertaistamista.

IDA kirjoitti...

Niin tai kaksinapaistamista USA:n presidentinvaalien mukaan.

Olisi varmaan oikeastaan syytä pyrkiä eroon amerikkalaisesta liberaali/konservatiivi - jaosta, koska ei se Suomessa todellisuudessa päde. Ainakaan vielä, eikä toivottavasti tulevaisuudessakaan.

On tuossa oireellista se, että liberaali demokratia ei turvannut kansalaisten kokoontumisvapautta koska sitä uhattiin väkivallalla. Se tavallaan taipui noiden mustahuppujen tahtoon. En oikein usko, että valtaosa vastamielenosoittajista olisi mihinkään väkivaltaisuuksiin ryhtynyt.