perjantai 26. syyskuuta 2008

Ikävä juttu

Olen puhtaasti sitä mieltä, että Johan Beckman on häpeäksi yliopistolleen. Hän voisi pitää kurssin "Historiallinen fiktio ja sen markkinoiminen Laila Hietamiehen painoslukujen alapuolella". Ei juuri muuta. Silti muutaman tyypin allekirjoittama vaatimus Beckmanin erottamisesta muistuttaa aivan liikaa neuvostotyylistä ilmiantomentaliteettia.

Viimeistään tämä Panu Höglundin kirjoitus tekee asian selväksi. Hän kirjoittaa:

sekä suuresti arvostamani Jussi K. Niemelä, jonka rinnalla minulla on ollut kunnia taistella eräitäkin tiettyjä absoluuttisen pahuuden halveksittavia edustajia vastaan.


Kyseinen taisteluhan on lähinnä aikuisten koulukiusaamista ( ilmeisen yleinen harrastus yliopistoissa ) muistuttavien, anonyymien herjablogien kirjoittamista ja ilmiantojen tekemistä vähemmistövaltuutetulle.

Koska sattumalta tunnen noita "absoluuttisen pahuuden halveksittavia edustajia" minun on helppo todeta, että he ihmisinä ovat parempia, ystävällisempiä, älyllisesti vapaampia ja moraalisesti hienompia kuin mitä Panu Höglundin ja Jussi K. Niemelän yhteenlaskettu ilmiantomentaliteetti voi koskaan edes määrällisesti saavuttaa. Laadullisesti on synti edes puhua heistä noiden kahden kanssa samassa kirjoituksessa.

On Suomen valtion ja sen kansalaisten yhteinen häpeä, että Niemelän ja Höglundin ilmiannot ovat johtaneet poliisitutkintoihin ja oikeusjuttuihin. Juttujen kohteilla ei ole mitään häpeämistä.

Helsingin yliopisto päätyikin aivan oikeaan ratkaisuun jättäessään tyyppien julkisen - yllättäen - ilmiannon käsittelemättä. Siitä pisteet. Neuvostopolitikoinnin lisääntyminen nyt olisi viimeinen asia mitä täällä kaivataan.

16 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Cosmo vahvisti siis olevansa niiden herjablogien takana yhdessä Jussi K. Niemelän kanssa.

Alemmaksi on vaikea tuosta enää vajota.

IDA kirjoitti...

Niin.

Niemelä on ilman muuta niiden takana. Sen voi helposti todeta. Höglundista ei varmasti tiedä, mutta näin epäillään.

Höglund puhuu jutussaan muutenkin paskaa. Tällä:

kirjeen kirjoittajat oikeuteen kunnianloukkauksesta. No jaa, tästähän tulee ihan mieleen eräs toinen…öhmm…slaavilaishenkinen taho, joka soveltaa tuota samaa periaatetta: itse kyllä pitää saada sanoa ja kirjoittaa mitä sylki suuhun tuo, muu olisi hirveää sensuuria; mutta häntä itseään ei saa arvostella, tai tulee herjaussyyte.

hän selvästi yrittää viitata Jussi Halla-ahoon. Satun tietämään, että Jussi Halla-aho ei halunnut nostaa mitään herjaussyytettä, koska itse ehdotin asianosaisille, että sellainen kannattaisi nostaa.

Vasarahammer kirjoitti...

"...absoluuttisen pahuuden halveksittavia edustajia vastaan."

Sanoit tuolla toisessa paikassa, että Cosmo ei uskalla keskustella. Ehkä siksi hän sanoo noin, koska absoluuttista pahuutta edustavien ihmisten kanssa ei tarvitse keskustella.

IDA kirjoitti...

Absolutismi on virhe ajattelussa. Olen kerran yrittänyt verkkokeskustelua Cosmon kanssa. Ei vain enää kiinnosta.

En siis tarkoittanut, että haluaisin mitenkään keskustella Cosmon kanssa. Totesin vain kerran, että olen koska tahansa valmis kuuntelemaan hänen herjauksensa kasvokkain. Todennäköisesti läppäisin sen jälkeen kuonoon, ellei minulla olisi mahdollisuutta siirtyä toiseen pöytään.

Tämän jutun kirjoittamista mietin pidempään kuin yleensä - eli mennään sekunneista minuutteihin ;). Laitoin sen julki, koska asiassa minusta on yleisempääkin pointtia. Höglund kuitenkin kirjoittaa kaupallisessa mediassa ja osa lukijoista varmasti tunnistaa hänen viittauksensa.

En hyväksy sitä, että lietsotaan sellaista ilmapiiriä, että oman mielipiteen sanominen olisi jotenkin väärin. Ja sitähän Niemelä ja Höglund tekevät.

Vasarahammer kirjoitti...

"En hyväksy sitä, että lietsotaan sellaista ilmapiiriä, että oman mielipiteen sanominen olisi jotenkin väärin. Ja sitähän Niemelä ja Höglund tekevät."

Jep, tässä osut naulan kantaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onko joku lukenut tämän Beckhamin uusimman? Mitä siellä sanotaan ja miten perustellaan?

Itse jaksaisin tod.näk. vain vähän alusta, joten jos joku jeesais.

Näin pers. tasolla sanoisin virolaisista, että 78,6% heistä muistuttaa manneja: ahneita, saksalaisista autoista pitäviä, tupakoivia, turvavyötä käyttämättömiä, suuriäänisiä, identtisesti pukeutuvia harmaan talouden ystäviä, jotka eivät euron vertaa kunnioita sitä maata, joka heillä toimeentuloa tarjoaa. Ja laulavat mielellään.

Valtiollisella tasolla he ovat manneheimopäälliköiden tapaan keskittyneet valittamaan kansansa kohtaloista ja moralisoimaan muita.

Kellokauppoja en ole tehnyt, joten siitä puolesta en tiedä.

IDA kirjoitti...

"Onko joku lukenut tämän Beckhamin uusimman? Mitä siellä sanotaan ja miten perustellaan?

Itse jaksaisin tod.näk. vain vähän alusta, joten jos joku jeesais."

Beckman - hän itse käyttää tuota - on vähän sama, kuin lehtikuva Beckhamista.

Hän sanoo, että Neuvostoliitto on aina ollut oikeassa ja, että venäläisten hyvyys ihmisinä, on riippuvainen siitä, että toitotamme kaikki yhdessä kukkakedolla tanssien: "Neuvostoliitto oli aina oikeassa."

Muuten, analyysisi virolaisista oli suoraan perseestä. Suosittelen JK Tulevik Viljandin otteluiden seuraamista ja mahdollisesti, riippuu oletko oikea rikollinen vai pelkästään nettirikollinen, ruohokenttien hoitamista ruumiillisena työnä.

Vasarahammer kirjoitti...

Bäckmanin jutut ovat neuvostoliittolaista propagandaa siirrettynä 2000-luvulle eli tylsää, valheellista ja vastenmielistä. Juttuihin uskovia löytyy eniten laitavasemmistosta.

Tosin Bäckman ei itse edes väitä kirjoittavansa tieteellistä tekstiä vaan mielipidekirjoja. Niissä totuusarvot saavat väistyä mielipiteen tieltä.

Vasarahammer kirjoitti...

Niin ja vielä lopuksi kirjasuositus. Tuure Junnila on joskus kirjoittanut Alea-kirjan kustantaman kirjan Viimeinen imperiumi, jota itse tavailin joskus 80-luvulla. Totuutta Baltian maiden kohtalosta ei muualta saanut selville.

Junnilan kirja saattaa vielä löytyä kirjastoista.

Anonyymi kirjoitti...

Itse kyllä pitää saada sanoa ja kirjoittaa mitä sylki suuhun tuo, muu olisi hirveää sensuuria; mutta häntä itseään ei saa arvostella, tai tulee herjaussyyte.

Ponuhuoneen örisijä tiivisti tuossa lauseessa omat metodinsa. Veikkaisin näin sormituntumalta hänen tehtailleen enemmän rikosilmoituksia kuin puolet hänen vastustamistaan henkiöistä tai ryhmittymistä yhteensä.

Höglund kuitenkin kirjoittaa kaupallisessa mediassa

Maksaahan media horoskoopintekijöillekin.

Kekke kirjoitti...

Turussa ei ole kuin yksi perustavaa laatua oleva vika, kaikki muu on korjattavissa: Panu.

Vasarahammer kirjoitti...

"Turussa ei ole kuin yksi perustavaa laatua oleva vika, kaikki muu on korjattavissa: Panu."

Täh? Etkö sinä siitä kaupungista mitään muuta vikaa ole löytänyt?

Anonyymi kirjoitti...

Jännää sinänsä, että Höglund varmaan ihan oikeasti ajattelee että nämä ihmiset joita he ovat verkossa rienanneet, ovat Saaren tai jonkun pedofiilin veroisia pahoja ihmisiä.

No tuossa nyt tulee ainakin selvästi esiin että Niemelä ja Höglund ovat rienauskampanjan takana.

Ehkä Niemelän omat mailin vaihdot kämyjen kanssa pitäisi jonkun julkaista netissä. Mutta eipä nyt sentään.

Anonyymi kirjoitti...

"Hän sanoo, että Neuvostoliitto on aina ollut oikeassa ja, että venäläisten hyvyys ihmisinä, on riippuvainen siitä, että toitotamme kaikki yhdessä kukkakedolla tanssien: "Neuvostoliitto oli aina oikeassa."

Noinko? Aika vähästä kohu sitten nousee. Nimittäin tuonhan voi sanoa kuka tahansa, jos kerran perusteita ei ensinkään esitetä. Niistä olin kiinnostunut.

"Muuten, analyysisi virolaisista oli suoraan perseestä."

Tämä ei tosiaan ollut totuuskomission suosittelema analyysi (eikä näköjään lopputuloskaan), mutta omaan kokemukseen se kuitenkin perustuu. Valitan.

"Suosittelen JK Tulevik Viljandin otteluiden seuraamista"

Missä pelaa?

"ja mahdollisesti, riippuu oletko oikea rikollinen vai pelkästään nettirikollinen, ruohokenttien hoitamista ruumiillisena työnä"

??? Mikä loihe lausumaan moista, väärät vai oikeat mielipiteet?

IDA kirjoitti...

Noinko? Aika vähästä kohu sitten nousee. Nimittäin tuonhan voi sanoa kuka tahansa, jos kerran perusteita ei ensinkään esitetä. Niistä olin kiinnostunut."

Ne se perustelee mielipiteitään siellä Pronssisoturiblogissa. Kirjaa en suosittele ostamaan ;)

"Missä pelaa?"

Viron meistriliigassa. Tosin vähän hapoilla tällä hetkellä.

"??? Mikä loihe lausumaan moista, väärät vai oikeat mielipiteet?"

Se on vähän niin, että meistä jokaiselle kuuluisi lapio käteen

Valkea kirjoitti...

Höglund ja Niemelä tiedettiin toki törkyblogien tekijöiksi, tämä on tavallaan sen tiedon tekemistä viralliseksi.

Höglund käyttää siis termiä absoluuttinen pahuus. Sehän on kuvannut perinteisesti esim. Neuvostoliitossa niitä, joiden kanssa ei kommunikoida kuin yhteen suuntaan, joita vihataan absoluuttisesti tosiasioista riippumatta ja jotka lähetetään keskitysleireille tai joukkoteloitukseen tuhottaviksi.

Viime aikoina poliisia on vaadittu puuttumaan enemmän viharyhmien toimintaan. Höglund ja Niemelä kumppaneineen täyttävät törkyblogituotannollaan ym. viharyhmän vaatimukset.