perjantai 5. syyskuuta 2008

Pari huomioita

Sukupolvien välisen kuilun katoaminen tarkoitti sitten sitä, että aikuiset jäivät lapsiksi.

USA:n presidenttivaalien molemmat ehdokkaat ja heidän varapresidenttiehdokkaansa uskovat, että Jumala loi taivaan ja maan. Näin he sanovat. Asiasta kuitenkin tehdään täällä vaaleja jakava kysymys, jotta lasten ei tarvitsisi turhaan ajatella.

9 kommenttia:

Dr. Doctor kirjoitti...

Kaikki älykkäät ihmiset uskovat että "uskovat, että Jumala loi taivaan ja maan."... ja jokunen tyhmäkin.

Oliko sulla lähdettä tuohon Oban "kreationismi" heittoon ?

IDA kirjoitti...

Varmaan sellainen jostain löytyy, jos jaksaa selata.

Obaman kirkko, jonka harras jäsen hän on, on vähintäänkin yhtä kiihkeästi kristitty kuin Palinin kirkko. Siitäkin voi kai päätellä jotain. Ja alkuunhan vaaliasetelma oli se, että republikaaneja voisi mennä Obaman taakse juuri tämän juurevan kristillisyyden vuoksi.

Tuossa nyt ensimmäinen Googlen haku.

IDA kirjoitti...

If you want to change the world, the change has to happen with you first....We do what we do because God is with us...When Moses was first called to lead people to the Promised Land, he said, "I don't think I can do it, Lord, I don't feel brave and courageous."

The Lord said, "I will be with you...I'll show you what to do


Barrack Obama
Selma, Alabama

Toisaalta tosiasiaksi jää, että meillä ei nyt ole äänioikeutta ;)

i.p. kirjoitti...

Uskonnollisuus sinänsä, ei pelkästään yksittäiset opit, on suurimpia amerikkalaista politiikkaa jakava kysymys.

Monesti unohdetaan, että USAn perustuslaki on ateistinen. Itseasiassa siellä sanotaan, että valtio ei saa puuttua uskontoon eikä päinvastoin. "The Wall of Separation" on Bushien hallintojen aikana ottanut niin monia iskuja (erityisesti Korkeimman Oikeuden tuomareiden muodossa), että on pelättävä jopa teokratiaa jos McCain/Palin voittavat.

Vasarahammer kirjoitti...

"Monesti unohdetaan, että USAn perustuslaki on ateistinen."

Paskapuhetta. Yhdysvaltojen perustuslain laativat ihmiset olivat Jumalaa pelkääviä miehiä.

Sekularismi on määritelty Yhdysvaltojen perustuslaissa seuraavalla tavalla:

".no religious test shall ever be required as a qualification to any office or public trust under the United States."

Eli sekularismi ei ole sama kuin ateismi toisin kuin ateistipölhöt yrittävät selittää.

IDA kirjoitti...

Tuli tuosta USA:n perustuslaista mieleen Steve Sailerin lyhyt, mutta hyvin varteenotettava postaus

Palin sijoittuu janalla osavaltioiden itsehallinto - liittovaltion keskushallinto reilusti osavaltioiden itsehallinnon puolelle. Yksinkertainen ihminen voisi luulla, että tämä on tärkeämpää kuin ehdokkaiden uskonnolliset näkemykset.

Esimerkiksi, jos ajatellaan äärimmäisesti niin, että Palinin linja voittaisi täydellisesti ja osavaltiot saisivat täyden itsehallinnon, niin silloin koko vasemmiston vastustama suuri saatana, globaalisti vaikuttava USA olisi historiaa.

Eurooppalainen vasemmisto ei kuitenkaan uskalla ajatella noin, koska se on täysin riippuvainen USA:sta ja siksi se asettuu aina henkisesti sen ehdokkaan taakse joka kannattaa mahdollisimman vahvaa liittovaltion keskushallintoa ja samalla ulkopoliittisesti mahdollisimman vahvaa USA:ta, vaikka se sitten tapahtuisi USA:n kansalaisten kustannuksella. Eurooppalaisella vasemmistolla ei itse asiassa ole mitään omaa politiikka, joka voisi toimia ilman kohtuullisen vahvasti imperialistista länttä, jota USA johtaa. Sen toinen vaihtoehto on alistua jonkun muun suurvallan valtaan.

Vasemmisto on totaalisesti rappiolla.

Anonyymi kirjoitti...

"Paskapuhetta. Yhdysvaltojen perustuslain laativat ihmiset olivat Jumalaa pelkääviä miehiä."

Samalla tavalla kuin Einstein?

Lue Thomas Paine:n Age of Reason.

Founding Fathers olivat suurimmaksi osaksi deistejä (tietysti mukana oli myös kristittyjä). Ja osa heistä oli aivan avoimesti ateisteja.

Mutta tällähän ei ole mitään tekemistä itse perustuslain kanssa. Kirjoittajien henkilökohtaiset mielipiteet eivät määrää lopputuloksen uskonnollisuutta. He nimittäin olivat nähneet mitä uskonnon ja valtion yhdistyminen sai aikaan sekä Euroopassa että omalla maallaan. Niinpä he kirjoittivat perustuslain, joka erottaa uskonnon valtiosta ja toisinpäin. He tiesivät teokratian johtavan diktatuuriin.

".no religious test shall ever be required as a qualification to any office or public trust under the United States."

Näin jos ei halua muistaa Ensimmäistä Muutosta, joka sanoo:

"Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; [...]"

Nämä (Establishment Clause ja Free Exercise Clause) ovat tärkeämmät osat perustuslakia keskusteltaessa valtion ja uskonnon liitosta. Ne kirjoitettiin varmistamaan, ettei liittovaltio ota osaa uskonnonharjoittamiseen ja/tai estä ihmisiä harjoittamasta jotain tiettyä uskontoa. Tai olemasta harjoittamatta mitään uskontoa.

"Eli sekularismi ei ole sama kuin ateismi toisin kuin ateistipölhöt yrittävät selittää."

Ei tietenkään. Valtion uskonnottomuus on erittäin tärkeä asia monille uskonnollisillekin ihmisille. Jos joku ateisti väittää, että vain ateistit voivat olla sekulaarisia, hän tosiaan on pölhö. Ateismi vain tekee sekulaarisuudesta paljon helpompaa.

Ateistinen perustuslaki tarkoittaa, että lain mukaan valtiolla ei ole uskontoa. Eli perustuslaki on ateistinen, valtio sekulaari. Sillä ei tarkoiteta, kuten Vasarahammer ilmeisesti oletti, että perustuslaki kieltää uskonnonharjoittamisen.

Anonyymi kirjoitti...

"Sukupolvien välisen kuilun katoaminen tarkoitti sitten sitä, että aikuiset jäivät lapsiksi."

Tämä jos mikä on erittäin hyvin sanottu! :) Itsekö tuon sanonnan keksit vai oletko lukenut sen jostain?

IDA kirjoitti...

Kai minä sen itse keksin. Tosin samaa ajatusta eri muodoissaan on ilmassa.