perjantai 11. tammikuuta 2008

Uusi työväenliike

Televisiossa Kansan Uutisten päätoimittaja, sekä toinen vasemmistolainen Jan Erola selittävät Helsingin kerjäläisongelmaa tyyliin, mikäs tässä, me olemme osa Euroopan yhteisöä eikä tuollainen kerjääminen nyt niin kummallista ole. Lähinnä heidän ideansa tuntuu olevan, että siihen pitää vain tottua.

Olisi aika kiva, jos joku oikeistolainen olisi selittämässä asioita myös.

11 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Siksi pikkupoika kutsuukin sitä Puolueen näköradioksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä niissä kerjäläisissä on niin pahaa?
Ehkä se voi olla muistutus myös suomalaisille mitä voisi olla paljon enemmän ilman perusturvaa.

IDA kirjoitti...

"Mikä niissä kerjäläisissä on niin pahaa?"

En tiedä onko kerjäläisissä mitään pahaa. Kerjäämisessä itsessään taas on kaikenlaisia moraalisia ongelmia. Entisen työväenliikkeen mukaan se esimerkiksi oli ihmisarvoa alentava tapa hankkia elantoa.

Paavo kirjoitti...

Kerjäläisissä on kaikkea pahaa ja nämä kun vielä ovat kohtuu aggressiivisia. En halua että helsingistäkin tulee kaupunki jossa pitää juosta katse kadussa ettei kerjäläiset tartu hihaan. Euroopan kaupungeissa kun joku juoksee vierellä huutaen gimmi some moni viisisataa metriä niin ei naurata. Jos ei anna tarpeeksi niin haistattavat paskat tai uhkailevat ottavansa väkisin

ja löytyisi näille romaneille työtä mansikkapelloilta ja jäkälämetsistä jos siitä on kyse.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä moraalisia ongelmia kerjäämiseen liittyy?

Muuta kuin että se tuntuu jotenkin ikävältä. Mutta sehän on vain tunne.

Paavo taitaa olle ns. kehittymätön yksilö ihmisenä. En jaksa uskoa, että kerjäläiset hihassa roikkuvat. En ole sellaista käytöstä havainnut missään päin maapalloa.
Jajos ei kestä haista paska heittoa, niin ehkä kannattaisi lähteä itsetuntokurssille.

Lupus kirjoitti...

Jos jopa Hesari sanoo että kerjäläiset kuuluvat liigaan, jolla on kämppä Katajannokalla ja varastetun tavaran varastoja, sekä kaikenlaista kerjäysrekvisiittaa, ja sitten ne näyttelevät kadulla huono-osaisia, niin eiköhän siinä ole aika helvetisti jo vialla.

Kun kerran kaikki ovat nostaneet asiassa tassunsa pystyyn, minulle on tullut mieleen että ainoa tapa kertoa näille tunnustelijoille ettei tänne kannata tulla, olisi järjestelmällisesti hakata kaikki kerjääjät.

Paavo kirjoitti...

vielä muutama huomio kerjäämisestä: kerjäämisen yleistyttyä kaupungeissa ohikulkija ei enää pysähdy neuvomaan, koska suurin osa pysäyttäjistä on kerjäläisiä.

en myöskään ymmärrä ajatusta, että minun jotenkin pitäisi sietää häirintää, haukkumista ja uhkailua. kerjääminen viheliäs elinkeino joka ainoastaan luo haittoja ja onnistuessaan palkitsee häiriköitä.

minä kaipaan kaupunkeja, joissa elinkeinot jotka perustuu kadunkulkijoiden häirintään kiellettäisiin. feissarit kuuluu tähän kategoriaan. bussipysäkki-mainokset siedän, mutten häirintää puhelimitse tai kadulla.

jo feissarit ovat tehneet kaupungin keskustoista vähemmän viihtyisiä. Kaikki tällainen kehitys osaltaan tekee automarkettiasioinnista yhä houkuttelevampaa.

vähintä mitä voi tehdä on olla antamatta kenellekään kerjäläiselle, ja jos on oikein yhteisön ystävä niin voisi hieman nuhdella feissaria ja kerjäläistä.

IDA kirjoitti...

"Mitä moraalisia ongelmia kerjäämiseen liittyy?

Muuta kuin että se tuntuu jotenkin ikävältä. Mutta sehän on vain tunne."

Kun kaipasin oikeiston ääntä, en tarkoittanut aivan tätä. Veikkaan, että kyseinen näkemys on uuden työväenliikkeen näkemys. "Tunnetta peliin pojat, unohtakaa jo se järki" - voisi oikeastaan olla nykyvasemmiston vaakunatunnus, tai jotain.

Yksi moraalinen ongelma on tuo mitä ylempänä sanoin, toinen on vaikka se, että rahan antaminen kerjäläiselle ruokkii kerjäläisyyttä. Kuten jo todettiin kyseessä on Helsingissäkin täysin järjestäytynyt toiminta. Käsi ylös, joka kuvittelee kyseessä olevan romanttisen mustalaisleirin, joka jakaa tuotot tasan, eikä käytä ketään hommassa hyväksi vasten tämän tahtoa.

Anonyymi kirjoitti...

"Ehkä se voi olla muistutus myös suomalaisille mitä voisi olla paljon enemmän ilman perusturvaa"

Mieluummin kerjäläisiä kuin perusturva. Kerjäläisyyden rahoittaminen on vapaaehtoista.

I swear, by my life and my love of it, that I will never live for the sake of another man, nor ask another man to live for mine.

- Ayn Rand, Atlas Shrugged

Anonyymi kirjoitti...

Rahan antaminen ammattimaisille kerjäläisille on nykyaikaista anekauppaa. Kolikko kerjäläisen mukiin kilahtaa, sielu taivaaseen vilahtaa. Kerjäämisen rahoittaja saa kustannustehokkaasti tuntea itsensä paremmaksi ihmiseksi ja ehkä samalla joku aikaisemmin tehty syntikin sovitetaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Rahan antaminen ammattimaisille kerjäläisille on nykyaikaista anekauppaa."

Tyhmyyttä, tietämättömyyttä ja sinisilmäisyyttä. Vaikka kerjäläinen kärsisi oikeastikin, niin kärsimys on luultavasti itse aiheutettua. Kerjäläinen sahaa lapseltaan jalat irti hankkiakseen lisää uskottavuutta.