torstai 31. tammikuuta 2008

Juntit

Elämme aikoja, joina Jumalat ovat hylänneet pienet, elävät kansat liittovaltioiden imperialistisen ikeen alle. Montreal Candienskaan ei ole voittanut Stanley Cuppia sitten vuoden 1993 valoisan kevään.

Joukkueen kutsumanimi Habs juontaa juurensa viime vuosisadan alkupuolelle. Pelissä New York Rangersia vastaan oli amerikkalaiseen tapaan innokas selostaja ja asiantunteva kommentaattori, Nämä englanderit kello kolmessa ( selostuskopin sijainti Canadiensin maalista katsoen ) alkoivat ihmetellä mitä tarkoittaa H Montrealin tunnuksessa. Kommentaattori selitti seuraavaa: "Ne tulevat ranskalaiselta maaseudulta ja se tarkoittaa Habitants tai jotain."

Tuo on tietenkin jo kostettu, mutta silti hörhöjen imperialismi painaa tänäänkin ikeen lailla ja ehkä kovemmin kuin koskaan.

Ja tietenkin Urheilukanava juoksee suomalaiseen tapaan myötäjuoksijana mukana tässä imperialistisessa sorrossa ja on aina nöyrästi suuren puolella. Miten muuten muka voi selittää sen, että tänään Copa del Reyn suorana lähetyksenä on FC Barcelona - Villarreal, suurten joukkojen Athletic Clubin ystäviä joutuessa samaan aikaan turvautuman verkon Live-seurantoihin ja hämyisiin striimeihin?

Minä vain kysyn.

Ei kommentteja: