maanantai 14. tammikuuta 2008

Sivilisaatioiden allianssiAllianssi on nimi, joka tuo jalkapalloa seuraaville varmaan muistoja mieleen. Huomenna taas on Madridissa sivilisaatioiden allianssin ensimmäinen kokoontuminen. Poissa, tai korkeintaan ulkojäseninä, ovat USA ( anglosfääri ), Venäjä ( ortodoksit ) ja Kiina. Jäljelle jäävät siis muodostanevat liittoutuman. Ja koska noin on, sille ei uskalla luvata Vantaan Allianssia parempaa kohtaloa.

Mikäli haluaisin tehdä sivilisaatioiden suhteen sijoituksen, jonka hedelmät olisivat korjattavissa parin sukupolven päästä se olisi äärimmäisen helppoa. Ruksaisin vain Eurabian yli ja hajauttaisin panoksen muille Kiinaa painottaen.

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Onko maahanmuutto- ja eurabiaministeri Thors mukana Suomen edustajana?

EU on ilmeisen tosissaan integroimassa Välimeren eteläpuolisia maita mukaan yhteisöön. Tässä kehityksessä on kaksi vaihtoehtoa:

a) EU hajoaa
b) Länsimaisen kulttuurin tuhoutuminen Euroopassa kiihtyy

IDA kirjoitti...

Tarja Halonen on siellä jossain workshopissa puhujana.

Ainoana "valtion"päämiehenä Sennegalin presidentin lisäksi.

Toivotaan vaihtoehtoa a). Jos hanke menee pieleen, se kannattaa lopettaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos kaikilta maapallon ihmisiltä kysyttäisiin, että pitääkö länsimaista kulttuuria suojella mm. muista kulttuureista tulevaa maahanmuuttoa rajoittamalla, niin saisiko länsimainen kulttuuri enemmistön puolelleen?

IDA kirjoitti...

"Jos kaikilta maapallon ihmisiltä kysyttäisiin, että pitääkö länsimaista kulttuuria suojella mm. muista kulttuureista tulevaa maahanmuuttoa rajoittamalla, niin saisiko länsimainen kulttuuri enemmistön puolelleen?"

Tuskin. Paha kuitenkin sanoa. Perusteltu vastaaminen edellyttäisi varmaan jonkin hämärän ja sekavan psykohistorian käyttöä.

Miksi muu maailma edes haluaisi suojella länttä? Eihän länsi itsekään halua suojella itseään.

Todennäköistä on, että kiinalaiset haluaisivat säilyttää jonkinlaisen kulttuurireservaatin eivätkä puuttuisi alkuasukkaiden kulttuuriharrastuksiin, jos nämä maksavat verot. Islamista taas nyt jokainen tietää mitä se haluaa. Animistit haluaisivat varmaan hävittää valtiot ja elvyttää pakanauskonnot, sehän on käynnissäkin.

Paha siis sanoa. En oikein usko, että kukaan varsinaisesti haluaisi toisten kulttuurien ja kansojen suhteen mitään. Ainakaan itselleni ajatus, että joku muu kansa häviäisi ei aiheuta sellaista surua kuin ajatus suomalaisen kansan häviämisestä. Muiden kansojen kulttuurin arvostaminen vaatinee tietoista, nationalistista ajattelua ja sellainen on valitettavan harvinaista. Paitsi tietenkin Kiinassa, jossa Kuomintang sai juuri vyörynomaisen vaalivoiton.

;)