tiistai 22. tammikuuta 2008

Säätiöt

Apu on yleisaikakausilehdistä kaiketi ainoa luettava. Artikkeleissa on jotain tasoa. Lehden kolumnisti Yrjö Rautio on varmasti yksi Suomen parhaita. Uusimmassa lehdessä hän toteaa sen itsestään selvyyden, että SDP on säätiö, eikä puolue.

Viime puoluekokouksen väestä kaksi kolmasosaa oli kansanedustajia, ay-liikkeen toimitsijoita, kuntien ja valtion palkollisia - väkeä, jolle SDP on järjestänyt, suoraan tai välillisesti, leivän ja yhteiskunnallisen aseman. Tämä väki ei ruokkivaa kättä pure.

Sama pätee varmasti muutettavat muuttaen muihinkin suuriin puolueisiin. SDP:n osalta Kimmo Kiljunen todistaakin Raution näkemyksen torppaamalla jäsenäänestystä puoluejohdosta sillä perusteella, että joku on uskaltanut sellaista vaatia. Kiva teatteri taas, kaikki varmaan kumartavat näytöksen päätteeksi, mutta työkansa ei taputa.

Toinen yllättävän terävästi lipsahtanut lause samasta lehdestä on artikkelissa, jossa haastatellaan Vuoden pappia, jota kai nykyään pitäisi nimittää Miss ( sukupuolesta riippumatta ) Church of Finlandiksi:

Myös nykyperheiden heterosuhteet ovat tuottaneet kirkolle ongelmia.

Siinähän piirtyy aika pitkälle hyvin ytimekkäästi nykykirkon koko kuva.

Avulle siis flunssassa luettuna kahdeksan pistettä kymmenestä. Omistajien suhteet HJK:hon pitäisi tietenkin tutkia ja rangaista ankarimman mukaan, mutta kaikkea ei voi tietysti saada.

1 kommentti:

Vasarahammer kirjoitti...

Kaikki suuret puolueet keskittyvät rahan jakamiseen omille kannattajilleen. Kokoomuskin osoitti sairaanhoitajalakossa, että se pyrkii menestymään lahjomalla äänestäjänsä.