lauantai 5. tammikuuta 2008

EuroNews

Aiemmin, kun vielä katselin telkkaria, ihmettelin usein voiko olla säälittävämpää viritystä kuin EuroNews. En oikein usko, että kukaan katsoi niitä pätkiä.

Kun lukee EuroNewsin johtajan näkemyksiä, niin en pidä virityksen onnettomuutta minään ihmeenä. Kaipa kaverilla kuitenkin hyvä palkka on. Hänhän on EU:n virassa.

Suomeksi koko homman voisi lyhentää niin, että kaveri on olevinaan Euroopan kansalainen ja väittää samalla, että kansallisvaltiot ovat kuolleet.

Ja koska asiat ovat noin ihmisten pitäisi tietenkin katsoa enemmän hänen johtamaansa EuroNewsiä. Ehkä on vain niin, että rahoittaja vaatii jotain nykyajalle tyypillisiä, tyhjiä raportteja, joten tyypin oli pakko avautua. Itse EuroNews tuskin ketään vieläkään kiinnostaa.

Tähän sopii hyvin pari kuvausta siitä kuinka puhtaan seremoniallinen Eurooppa-valtio kohtelee eri kansojen lainkuuliaisia ihmisiä. Toinen on sarjakuva Ranskasta, ja toinen tositapahtuma Englannista, jota luonnollisestikaan ei enää ole.

Mikäli, varsinkin näin kaamosaikaan, haluaa välttää masennusta kannattaisi siirtyä eurooppalaisen yhteiskunnan ulkopuolelle ja unohtaa se.

6 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Euronews näkyi ainakin joskus suomalaisissa hotelleissa. Se näkyy myös ilmaiseksi satelliitissa ja äänen saa Euroopan suurimmilla kielillä. Taisipa Ylekin lähettää Euronewsiä ohjelma-ajan päätyttyä.

Projekti on tietysti täysin tarpeeton, kuten monet muutkin vastaavat valtiolliset tai ylikansalliset hankkeet. Euroopasta löytyy ihan kohtuullisia uutiskanavia, joita tosin kannattaa katsoa vain, jos maailmalla oikeasti tapahtuu jotakin. Silloinkin internet on useimmiten parempi vaihtoehto.

Brittiläinen Sky News on hyvä ja se olisi vielä parempi, jos se saisi sääntelyviranomaiselta luvan muuttaa linjaansa avoimemmin saman omistajan Fox News -kanavan tyyliseksi.

BBC on taas näennäisesti tasapuolinen mutta käytännössä äärimmäisen poliittisesti korrekti ja vasemmistolainen.

Vasarahammer kirjoitti...

Euroskeptikko Richard Northin EU Referendum -blogissa käsiteltiin samaa asiaa.

http://tinyurl.com/23m7yx

Northin mukaan Euronews-pomo on yhdessä asiassa oikeassa. EU-asioita käsitellään mediassa puutteellisesti, vaikka Euronews ei olekaan mikään ratkaisu tähän ongelmaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Mikäli, varsinkin näin kaamosaikaan, haluaa välttää masennusta kannattaisi siirtyä eurooppalaisen yhteiskunnan ulkopuolelle ja unohtaa se."

Miksi kaikki ei-kansallismieliset ja ei-raivosuvaitsevaiset tavikset tulevat hyvin toimeen Euroopassa? Eivät ne vaikuta erityisen masentuneilta tai surullisilta. Nehän kuitenkin edustavat eurooppalaista nyky-yhteiskuntaa.

IDA kirjoitti...

Ehkäpä käyt kertomassa tuon niille, jotka mediassa vähän väliä toteavat masennuksen olevan uusi kansantauti.

Et tosin olisi ensimmäinen, joka sanoo henkisten ongelmien johtuvat poliittisesta vakaumuksesta, mutta voisit päästä hyvään seuraan muistelemaan Neuvostoliittoa tai tsemppaamaan Kuubaa ja Pohjois-Koreaa.

Se varmaan piristäisi ainakin sinua.

Anonyymi kirjoitti...

Wikipedian mukaan n. 5-6 % Suomen aikuisväestöstä kärsii masennuksesta. Onhan se paljon, mutta jättää vielä paljon ei-masentuneita. Tuskin luku on paljon suurempi Euroopassakaan.
Masennuksen syyt ovat yleensä muita kuin yhteiskunnallinen kehitys.

Kun Euroopan tila on niin huono, niin miksi on niin paljon ei-masentuneita? Tämä on tärkeä kysymys. Eivätkö eurooppalaiset tiedosta ongelmia vai eivätkö he välitä?

IDA kirjoitti...

No eivät ihmiset yleensä syvästi masennu poliittisesta tilanteesta.

En minäkään ole oikeasti masentunut.

Tosin se, että erilaisille kommentoijille täytyy selittää itsestäänselvyyksiä voi syöstä syvällekin. Mistä sitä koskaan tietää.

Katsele siis mieluummin EuroNewsejä. Ne on sinulle tehty.