maanantai 28. tammikuuta 2008

Baxter ulos!

Ei mulla muuta.

Tai no. Valinta oli ehkäpä todella hyvä. Baxter ilmeisesti jatkaa Hodgsonin linjoilla ja on osittain myös tämän valinta seuraajakseen. Vaikka Baxterin meriitit ovat Hodgsonin vastaavia huomattavasti vaatimattomampia niin Tukholman AIK:n valmentaminen Ruotsin mestaruuteen on meriitti. Etelä-Afrikassa kesken jättäminen ei maan kaoottisen meiningin huomioiden ole mikään paha juttu.

Yhdyn Ilta-Sanomien - luin lehden kahviossa ilmaiseksi - urheilutoimittajan näkemykseen siitä, että olisi kova juttu, jos Baxter pitäisi pulustuksen siinä kunnossa mihin Hodgson sen jätti ja lisäisi eloa hyökkäykseen. Kaikki kuitenkin toki vaikuttaa kaikkeen eikä tehtävä ole mitenkään helppo. Toisaalta Suomen maajoukkueen matka Etelä-Afrikan kisoihin on tietenkin varma asia, mistä Baxter taas lisää ansiolistalleen hienon merkinnän.

2 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Annetaan pojan yrittää. Puukotetaan sitten jälkikäteen selkään, kun tuloksena on se vääjäämätön epäonnistuminen.

nimim. Realisti
--
Baxterin valinta on loogista jatkumoa Hodgsonin kaudelle eli pyritään valitsemaan paras mahdollinen saatavilla oleva vaihtoehto. Baxter tuntee pohjoismaisen pelin ja pelaajatyypin.

Jos Baxterin peli-idea on hyvä, Suomi menestyy ihan yhtä hyvin kuin Hodgsonin aikana. Jos hän taas on pelkkä "cheerleader" vailla kunnolista pelinäkemystä, eteenpäin mennään samalla tavalla kuin sen edellisen viiksekkään valmentajan aikana.

Maajoukkueen päävalmentajan paikka ei enää ole mikään palkkiovirka hyvin menestyneelle kotimaiselle valmentajalle. Tässä suhteessa eteenpäin on menty.

IDA kirjoitti...

"Maajoukkueen päävalmentajan paikka ei enää ole mikään palkkiovirka hyvin menestyneelle kotimaiselle valmentajalle. Tässä suhteessa eteenpäin on menty."

Totta. Tosin esimerkiksi Paatelaisen näkemys, että maajoukkueissa pitäisi olla kotimaiset valmentajat ja pelaajat on asiallinen näkemys sekin.

Punavihreän YLE:n aamutelkkarissa sitä hienokseltaan tyrmäiltiin jalkapallon jo alkujaankin kosmopoliittiseen luonteeseen vedoten, mutta toisaalta onhan seurapalloilu oma juttunsa ja maajoukkuepalloilu omansa.