keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Mitä tapahtuu todella

Fundamentalistikristityt USA:ssa pitävät sotaa katastrofina ja haluaisivat lopettaa USA:n sodat maailmalla. Demokraatit ( Erkki Tuomioja ) ja Republikaanit ( Jyri Häkämies ) kiistelevät siitä miten USA:n pitäisi sotia.

14 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Off-topic:

Niklas Herlin yrittää pelastaa kasvojaan futisfanien silmissä.

http://www.uusisuomi.fi/blogit/niklasherlin/vakivalta-kuuluu-jaakiekkoon

IDA kirjoitti...

Herlin ei ymmärrä mitkä pelistrategian kannalta ratkaisevat erot ovat "toe to toella", "square offilla" ja "edgellä" ;)

Sinänsä asiaa tuo kolumni. Tappelut ovat tyhmiä, koska ne ovat vähän noloja: aikuiset miehet tappelevat kiekkopelin vuoksi. Fyysinen kovuus on ihan eri juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Olin nuorena melkoinen lätkäfriikki, muistin ulkoa suunnilleen jokaisen NHL-joukkueen vakiopelaajat. Onneksi ne ajat jo takana lol

No, asiaan. Itseasiassa tappelut ovat nykyisin ainoa asia miksi katson kiekkoa. Mikään kun ei voita kunnon toe to toeta.

Sen verran olen IDAn kanssa samaa mieltä, että tappelut ovat joskus noloja. Nimittäin Suomessa kun täällä ei ole sellaisia pelaajia, jotka ihan silleen niinku aikuisten oikeesti osaisivat tapella. Täältä puuttuu sellaiset kaverit, jotka osaa todella satuttaa. Oi niitä vanhoja hyviä aikoja siellä rapakon takaa.

No, minä katson muutenkin veriurheilua ;)

IDA kirjoitti...

Jääkääkässä ei tämän jälkeen ole tapahtunut mitään merkittävää.

Kaikki junnaa vain paikoillaan odottamassa Canadiensin voittoa.

Markku kirjoitti...

No, minä katson muutenkin veriurheilua ;)

1990-luvun alkupuolen Venäjällä, kun valtio oli käytännössä vuosikausia poissa pelistä, koska se ei kyennyt maksamaan virkamiesten palkkoja, elettiin käytännössä anarkolibertarismissa. Valtaa pitivät silloin erilaiset kriminaaliorganisaatiot. Kuuluisimpia suurista niiden omistukseen joutuneista yritysryhmistä oli UralMash. Kriminaaliryhmät taistelivat taloudellisesta vallasta väkivaltaisin menetelmin kuin cyberpunkissa ikään.

Verotuksesta ei tietenkään anarkokapitalismissakaan päästy eroon: valtion asemesta verottajana olivat väkivaltaspesialistien muodostamat ryhmittymät, jotka käyttivät yrityksiltä perimänsä verot (=suojelurahat) teiden, koulujen, maanpuolustuksen, vesijohtojen ja muiden vastaavien yleishyödyllisyyksien asemesta huoriin, panssaroituihin mersuihin ja konetuliaseisiinsa. Ihanneyhteiskunta.

Tilanne ajautui omalla painollaan myöhemmin feodalismia kohti, kun suurimmat ja vaikutusvaltaisimmat mafiat murskasivat heikoimmat kilpailijansa, kunnes valtio alkoi saada vähitellen otettaan takaisin 2000-luvulle tultaessa.

Anonyymi kirjoitti...

Joo lihavat äijät tappelee kentäl. Ja sit se on muka urheiluu??

IDA kirjoitti...

No toisaalta; kyllä on hämmentävän nuorekas nikki.

Eli kukin leikkii tyylillään ja pallopelit on yksi parhaista tyyleistä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin minustakin!

Anonyymi kirjoitti...

Markulle. Tästä samasta muistaaksi väännettiin aikanaan Ellilän suljetulla blogilla tai Fi-Libillä, joten en ala käymään samaa keskustelua uudelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun on enemmin aikaa niin vielä pieni lisäkommentti Markulle (tai muillekin).

En siis elättele mitään turhia kuvitelmia siitä, että Suomi tai jonkin muu iso valtio muuttuisi jossain vaihessa minarkiaksi tai anarkokapitalistiseksi alueeksi.

Siihen kyllä uskon, että on mahdollista, että jonkin alue, kuten kuten osavaltio, saataisiin irti jostain maasta, tai että esim. jostain kaupunkivaltiosta voi kehittyä minarkia tai anarkokapitalistinen alue.

Yksi mahdollisuus olisi tietenkin se, että jokin valtio myisi/vuokraisi jonkun alueen, jossa sitten mainittua järjestelmää ryhdyttäisiin toteuttamaan. Onhan tätäkin yritetty, mutta se ei ole toteutunut.

En siis missään nimessä elättele, että Suomi kehittyisi libertarismin suuntaan. Itse asiassa suunnitelmissani ei ole edes asua Suomessa koko elämääni. Lyhyen ajan suunnitelmani maasta pois muuttamiseen on melko realistinen, mutta en usko sen vielä totetuvan, pidemällä aikavälillä näin on kuitenkin tarkoitus tehdä (tosin aina voi sattua mitä tahansa).

IDA kirjoitti...

Minusta tuossa tavallaan alistutaan siihen, että anarkokapitalistinen alue olisi ympäröivästä yhteiskunnasta riippuvainen "gated community"

Se on tietysti realistista ja järkevää, mutta minusta pitäisi kuitenkin periaatteellisella tasolla ratkaista omavaraisuuden ongelmia ja sitä miten suhtautua, jos ympäröivä yhteiskunta muuttuu vihamieliseksi.

Mikset - perkele - liity Michigan Militiaan? ;)

Anonyymi kirjoitti...

Mikset - perkele - liity Michigan Militiaan? ;)

Hyvä idea, mutta siellä on pirun kylmä. Olen ajatellut enemminkin viidakkosotaa ;)

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Jatkan spämmäystä. Aasiasta, uskonnoista ja yhteisöllisyydestä kiinnostuneiden kannataa vilkaista tämä.