tiistai 1. huhtikuuta 2008

Viaton kysymys

Ministerin mukaan ulkomaalaisten kiinteistönomistus Suomessa on varsin pientä. Omistuksien rajoittamista ei voida pitää perusteltuna. Brax vastasi kahteen hänelle eduskunnassa tehtyyn kirjalliseen kysymykseen.

Uusi Suomi

Onko rajoittamiselle perusteet sitten silloin, kun ulkomaalainen kiinteistöomistus on varsin suurta? Ja miten sitä silloin rajoitetaan? Kansallistamalla kiinteistöt kaiketi.

Toisaalta, jos itse olisin kansanedustaja ymmärtäisin laitoksen rajoitteet ja tekisin seuraavan kysymyksen:

"Herra Pääministeri, te olette EU:ssa päättäneet, että rintaliivit täytyy aina myydä yhdessä alushousujen kanssa. Päätös oli tarkkaan harkittu ja perusteltu. Kun lopputulemaan lopulta päästiin päätös myös pantiin täytäntöön ripeästi ja aikailematta. Näin pitääkin toimia ja siitä kiitos teille, herra Pääministeri.

Herra Pääministeri, nyt on kuitenkin käynyt niin, että kiinalaiset ovat myyneet niin sanotusti sesonkiluonteisena tavarana suomalaiselle yrittäjälle niin sanottuja bikinisettejä, jotka koostuvat yhdestä alaosasta ja useista, vaihdeltavista yläosista. Herra Pääministeri, tämä on selvästi väärin ja se onkin jo aiheuttanut vaikeuksia kyseiselle yrittäjälle, joka, kuten uskon, on toiminut vastoin parempaa tietoaan.

Herra Pääministeri kysymykseni jakaantuu kahteen osaan. Mitä te, herra Pääministeri, aiotte EU:ssa tehdä, että EU:ssa tekemänne, sinänsä järkevät ja asialliset, päätökset tulisivat paremmin kansalaisten tietoon ja he välttyisivät tällaisilta takaiskuilta ja, herra Pääministeri, miten te aioitte EU:ssa toimia sen eteen, että kiinalaisten valmistusstandardit, jotka sallivat rintaliivien valmistamisen ilman vastaavaa alushousuparia, saataisiin vastaamaan EU:n innovaatiopolitiikan, jolla alalla te, herra Pääministeri olette toimineet todella ansiokkaasti, mistä muuten kiitos, luomia standardeja.

Kiitos jo etukäteen vastauksestanne, herra Pääministeri."

Ei kommentteja: