perjantai 18. huhtikuuta 2008

Teoria ja käytäntö

- Hyvää iltaa. Monesti näkemämme ilmiöt, kuvat, ovat vain imagoja joihin itse liitämme haluamiamme ominaisuuksia. Kun näemme hitsarin kyykkivän räntäsateessa hitsaamassa saumaa laivan kyljessä näemme naamiopäisen, haalareihin pukeutuneen hahmon mustaa taustaa vasten. Emme oikeastaan muuta. Miksi kuitenkin useimmiten ajattelemme, että kyseessä on mies? Mistä tuo sukupuolittunut ajattelumme syntyy ja miten imago muuttuu ennakkoluuloksi? Tämä ohjelmasarja käsittelee näitä asioita.

....

- Jep. Ihan hyvä alkujuonto. Tuolta pohjalta edetään.

...

- Tota, siinä on se, että toi ei ole pelkkää sauman vetoa. Sinne saa narulla vetää kaikenlaista painavaa pakettia ja kiipeillä ja sukellella vähän missä vaan. Emmiä sitä sano, että nainen ei voisi olla todella hyvä hitsari, pitäisi vaan olla olosuhteet, tiätsiä. Tossa on päivän jälkeen niin pölyssä ja paskassakin, että joutuu olemaan kaksi tuntia saunassa et on puhdas. Ei se naiselle sovi. Jos ois siis olosuhteet hyvät niin miksei. Kyllä naisilla varmaan vakaampi käsi on ja sellanen ote, että sauma pysyy hyvänä. Tää nykyaika vaan on vittu tälläistä, että yksi ja sama tyyppi joutuu tekemään kaiken. Pitää hitsata paskakaivossa ja pitää vetää tiggiä laboratoriossa, hyvä ettei perkele samaan aikaan. Ihan hyvä, et edes naiset säästyy saatana tältä, vaikka saahan tästä ihan kohtuullisen palkan joo...

...

- Miten toi haastattelu? Tuli alkujuontoon otettua se hitsarin kuva. Saako tuosta leikkaamalla mitään ohjelmaan sopivaa?
- Tuskin saa. Jätetään se kokonaan pois. Keksi itse joku hitsarijuttu tai tehdään alkujuonto uudestaan.

Ei kommentteja: