torstai 10. huhtikuuta 2008

Maahanmuuton hyödyt

Niin sanotut maahanmuuttokriittiset tahot, joihin itsekin lukeudun, näkevät usein vain maahanmuuton negatiiviset puolet. Tämä on kyllä aika luonnollista, sillä positiivisissa puolissa ei yleensä ole paljon kritisoitavaa. Maahanmuutossa on kuitenkin eittämättä myös myönteisiä puolia.

Juuri äsken Eduskunnassa käytiin keskustelua päivänpoliittisista aiheista. SDP:n kansanedustajalle Liisa Jaakonsaarelle oli hänen maahanmuuttajaystävänsä kertonut, että vuokrataso on Suomessa korkea ja asuminen on täällä muutenkin kallista. Näin maahanmuuttajat välittävät oleellista tietoa jopa kansanedustajille. Se on ehdottomasti positiivinen asia. Mistäpä touhukkaasti globaaleja asioita järjestelevä Liisa Jaakonsaari olisi tuota asiaa muuten huomannut ja nyt, kun Liisa Jaakonsaari on asian havainnut ja tarttunut toimeen, niin parhaassa tapauksessa - älä kuitenkaan unta nää - se heijastuu asumiskustannusten laskuna myös Suomen kansalaisille, joiden Liisa Jaakonsaari ( SDP ) on ilmeisesti tähän asti luullut asuvan edullisesti.

Onhan sen nyt oltava aika perustavanlaatuinen järkytys koko puolueessakin ( SDP), että jopa Etelä-Afrikassa asutaan halvemmin kuin Suomessa.

2 kommenttia:

Dr. Doctor kirjoitti...

Paradoksi;
Ilman maahanmuuttajia Suomalainen piilorasismi ei olisi piiloutunut.

IDA kirjoitti...

:)

Emmekä olisi päässeet pohtimaan muukalaiskammoisuuskomponentin vaikutusta kotouttamistoimenpiteiden rakenteelliseen uudistamiseen kuntatasolla.