sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Globalisaation vastainen ilta

Illan otteluun on aikaa vielä kolme tuntia. Siinä ajassa ehtii hyvin lukea Der Spiegelin sinänsä mielenkiintoisen syväanalyysin illan joukkueesta.

How a Proud Basque Team Is Resisting Globalisation

Eipä tuohon voi juuri muuta todeta, kuin "oikein sammutettu".

Otteluun voi lämmitellä myös katsomalla kuinka kävi ensimmäisellä kierroksella Valenciassa. Muotitietoisillekin mielekästä ja kiinnostavaa katsottavaa, sillä Athletic pelasi poikkeuksellisesti valkoisissa housuissa.

Ja ensi sunnuntaillekin voi jo virittäytyä klassisella elokuvalla, joka kertoo Athleticin tunkeutumisesta silloin jotain Siemensiä mainostaneen lohikäärmeen kotipesään ja sen kukistamisesta siellä. Orbaizin maali on edelleenkin komea, vaikka se tuolloin hylättiin.

Ottelun tuomarina toimii Rubinoz Pérez. Hän on tuominnut 11 Athletic Clubin ottelua, joista neljä on päättynyt Athletic Clubin voittoon, viisi tasapeliin ja kaksi tappioon. Kohtuullisen tasapuolinen ja asiansa osaava tuomari siis.

Illan joukkue:

Armando
Iraola
Ustaritz
Amorebieta
Koikili
Susaeta
Javi Martinez
Yeste
Gabilondo
Etxeteberria
Llorente

Ja vaihdossa:

Aranzubia
Exposito
Aduriz
Garmendia
Murillo
David Lopez
Prieto

Aitor Ocion poissalolo ehkä vähän häiritsee, mutta muuten näyttää selkeästi siltä, että ottelua ei lähdetä ainakaan häviämään. Valencian mahdollisuudet yllättää tuollainen miehitys ovat todella minimaaliset, vaikka jotkut rahanahneet veikkaustoimistot muuta väittäisivätkin.

Puoliaikatilanne: Athletic Club 1 - Valencia 0.

Javi Martinez teki yllättäen maalin. Bilbao näyttää välillä pelaavan vähän liiankin hienoa peliä.

Lopputulos: Athletic Club 5 - Valencia 1

Siteeraan itseäni muutaman päivän takaa:

Odotettavissa on siis lähes jääkiekkomainen maali-ilottelu, joka tarjoaa jännittävää katsottavaa myös niille, jotka jalkapallon sinänsä yksinkertaisiin saloihin eivät ole perehtyneet.


Etxteberria pelasi loistavan pelin. Tosin Valencian puolustuspeli oli niin huonoa ja halutonta, että vaikea tehdä mitään sen tarkempia johtopäätöksiä. Tai sitten Bilbao nyt vain on brassimaisesti kikkaileva taitojoukkue niin halutessaan.

Ottelun maaleja voi käydä ihailemassa tuolta.

Liigataulukko:

1. Real Madrid 72
2. Villarreal 62
3. Barcelona 61
4. Atletico Madrid 54
--------------------------
5. Racing 53
6. Sevilla 51
-------------------------
7. UD Almeria 48
8. Athletic Club 46
9. Deportivo 46
10. Espanyol 46
11. Mallorca 44
12. Betis 44
13. Getafe 41
14. Osasuna 40
15. Valladolid 39
16. Valencia 39
17. Zaragoza 37
----------------------
18. Recreativo 37
19. Murcia 29
20. Levante 25

Aiemmista väitteistäni poiketen myös sijalta 7 pääsee Intertotoon ja siten Eurokentille. Athletic tietenkin ja luonnollisesti menisi sitä kautta UEFA-cupiin. Eli kaksi pistettä Eurokentille ja 9 pistettä putoamisviivaan. Eteenpäin on menty. Viisi peliä jäljellä.

2 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Minäkin katsoin ottelua vähän alusta. Minusta peli ei näyttänyt erityisen hyvältä, joten lopetin siihen. Tietysti olen iloinen Athleticin voitosta.

Ehkä joskus vielä innostun spanskifutiksesta enemmän. Se päivä ei kuitenkaan ole vielä tullut. Urheilukanavan annista nautin enemmän Bundesliigasta. Ja eikös Veikkausliigakin ole kohta alkamassa? Tuleeko KooTeePeestä samanlaista raporttia kuin Athleticista?

IDA kirjoitti...

Eilinen peli oli tosiaan jopa pelottavan manolomaista. Joukkueelle tekisi varmaan hyvää päästä saksalaisten kanssa pelaamaan. Ja Valencia oli kyllä hämmentävän huono. Ensi sunnuntain Real Madrid pelin katsominen on jokaisen ajattelevan kansalaisen velvollisuus kuitenkin. Uskoisin, että jos Susaeta, joka sentään otti eilisessä kikkailussa varoituksen, pelaa niin Bilbao ilman muuta voittaa ;)

En tiedä vielä kesäraporteista. Perusasiat kuitenkin kuntoon jo nyt: Se on KTP, tulee sanoista Kotkan Työväen Palloilijat.