torstai 24. huhtikuuta 2008

Tunnustaa sen jo kapitalistinenkin tiedemies

Jukka Tarkka toteaa sivistyneesti sen mitä minä perkele sanoin jo vuosia sitten: Suomea ei huolita mihinkään Natoon.

5 kommenttia:

Herja kirjoitti...

Kymppiuutisissa Stubb ihmetteli suomalaisten nuivaa asennetta Natoa kohtaan ja että kuinka Nato nähdään vain "pelottavana puolustusliittona". Tuoreen ulkoministerin mukaan Nato on kai pääasiassa humanitäärinen järjestö joka auttaa luonnonkatastrofien hoidossa.

Stubb on kova supliikkimies mutta hän joutuu tekemään hartiavoimin töitä myydäkseen meille ja naapureille Naton humanitäärisenä järjestönä jonka sotilaallinen ulottuvuus on sivuseikka.

Pikkupoika kirjoitti...

Herja, osaisitko selittää tyhmälle, mikä siinä Natossa, ja varsinkin sen "sotilaallisessa ulottuvuudessa", on niin kamalaa? Se kun tuntuu kelpaavan ja sopivan muille paitsi Suomelle. Malli Kajander, jälleen kerran...

Herja kirjoitti...

Ei minun mielestäni Naton sotilaallisessa ulottuvuudessa ole mitään kamalaa ja itse olen sitä mieltä, että Natoon taitaa olla parasta mennä. Pitkin hampain myönnän.

Mutta puhe Natosta hyväntekeväisyysorganisaationa on paskapuhetta eikä Natoa sellaisena pitäisi yrittää kaupitella. Nato on sotilaallinen liittoutuma ja Natoon liittymisen edut ja haitat ovat pääasiassa sotilaallisia vaikka Nato kuinka auttaisi tsunamiuhreja.

IDA kirjoitti...

"Nato on sotilaallinen liittoutuma ja Natoon liittymisen edut ja haitat ovat pääasiassa sotilaallisia vaikka Nato kuinka auttaisi tsunamiuhreja."

Jep. Jos ajattelee niin, että maanpuolustusta ei voi ulkoistaa Nato on vain punnittava siltä pohjalta vahvistaako se itsenäistä maanpuolustusta vai ei. Mikäli vahvistaa niin siihen kannattaa liittyä.

Nykytilanteessa Suomi taitaa muuttaa puolustustaan Naton kanssa yhteensopivaksi maksamalla laskut itse ( saamatta edes maksamiaan koptereita ;) ) ja huomioimatta omaa turvallisuuttaan. Hullujen hommaa.

Se taas, että Suomen sisäpolitiikassa keskustellaan mikä puolue liittyisi Natoon ja mikä ei on pelkkää roskaa, jolla pidetään yllä potentiaalisia äänestäjiä miellyttäviä mielikuvia. Ei sotilasliittoon liittyminen ole mikään ilmoitusluonteinen juttu vaan liittymisen pitää tietenkin vahvistaa sitä sotilasliittoa.

johannes kirjoitti...

No, niin. Nyt sitten loppui vouhottaminen. Eipäs juupas -keskustelu on ohitse. Turha enää miettiä kuka kannattaa ja kuka ei.

Yksi hankaluus tässä nyt tulee vastaan. Mistä keksitään uusi aihe mistä vääntää kättä?