sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Halla-aholaisuuden paluu

Varoitus lukijalle:

Enää ei voi oikein kirjoittaa mitään ilman, että lukijaa pitäisi pitää kädestä kiinni. Seuraava teksti on erittäin karkea yksinkertaistus ja mikäli haluaa ottaa siitä selvän kannattaa itse tutustua Halla-ahon kirjoituksiin. Tekstillä ei ole mitään tekemistä niiden kanssa. Se voi aivan hyvin perustua väärinkäsityksiin.

En edelleenkään oikein tajua mitä halla-aholaisuus on. Jos se on sitä mitä Poropoliisi sanoo, niin ok. Silloin on helppo olla halla-aholainen.

Joka tapauksessa olen lukenut kaiketi kaikki Jussi Halla-ahon kirjoitukset. Minusta niistä ei lainkaan välity päällimmäisenä se mistä media ja Vihreät naiset nyt kohuavat. Ihmiset tietenkin lukevat tekstejä eri tavoin, mutta silti. Pidän nyt nostettua kohua tarkoitushakuisena mustamaalaamisena ja kysynkin kuka tässä oikein lietsoo vihaa? Ainakin itse olisin jo autuaasti unohtanut nuo tekstit, joita en missään nimessä pidä Halla-ahon parhaina, ellei niitä olisi nyt nostettu otsikoihin.

En ole mikään kirjallisuuskriitikko, eikä Halla-aho missään nimessä ole mikään suosikkikirjoittajani. En pidä mistään kumoamattomasta loogisuudesta ja vastaansanomattomuudesta. Jos Halla-ahon teksteissä on vikaa niin minusta se on se, että ne ovat liian tiiviitä ja perusteltuja, eivätkä luota tarpeeksi siihen, että lukija osaa itse täyttää aukot ja ajatella itse. Vaikka ne eivät olekaan mitään julistusta, vaan harkittua, perusteltua puhetta, niin luulen sen, että ne eivät jätä mitään tilaa vastaväitteille ahdistavan sellaista lukijaa, joka on perusasioista eri mieltä Halla-ahon kanssa.

Noin sanoen olen myös sitä mieltä, että Halla-aho on kirjoittanut joukon selkeästi parhaita yhteiskunnallisia tekstejä mitä verkosta löytää. Itse pidän häntä ensi sijaisesti kirjoittajana ja vasta toissijaisesti poliitikkona. Politiikan ei yleensäkään pitäisi olla ammatti ja olisi sääli, jos Halla-aho joutuisi tinkimään tavastaan ilmaista itseään kirjallisesti sen vuoksi, että hän on mukana politiikassa.

Kehottaisin tätä blogia lukevaa "suvaitsevaistoa" - joita yllättäen on ainakin kaksi henkilöä ;) - lukemaan ainakin tekstit Ceuta, Melilla ja suvaisevainen vastuunpakoilu , Mietteitä kansainvaelluksesta ja Mietteitä mielipiteistä ajatuksella. Minusta niissä olisi hyvää pohjaa yhteiskunnalliselle keskustelulle, jota käytäisiin yleisellä tasolla.

Voi olla naivia puhua globaalilla tasolla, mutta puhutaanhan ilmastonmuutoksestakin vaikka siihen ei vaikuta sitä tai tätä vaikka me kaikki suomalaiset polttaisimme kokkoja pihoillamme yötä päivää, joten väittäisin, että tähän Jussi Halla-ahon huomioon:

Lopputulema edellä sanotusta on, että joko oikeasti tunnustamme kaikki kulttuurit samanarvoisiksi ja hyväksymme, että osa väestöstä rikkoo lakejamme (jotka ovat vain kodifioituja kulttuurisia arvoja), tai kerromme maahanmuuttajalle, mitkä osat hänen kulttuuristaan me sallimme hänen säilyttää. Jälkimmäinen vaihtoehto, jota suurin osa "suvaitsevaisista" käytännössä ja osin ehkä tiedostamattaan kannattaa, sisältää sen, että oma kulttuurimme on parempi, koska molempien kulttuurien määrittely tapahtuu sen kautta. Kolmas, minun kannattamani vaihtoehto on, että hyväksymme globaalisti kulttuurien monimuotoisuuden, emmekä tee asialle mitään. Koska minun mielestäni oma, länsimainen kulttuurini on parempi kuin afrikkalaiset ja aasialaiset kulttuurit, pidän tarpeellisena linnoittautumista niitä vastaan. Jos joku pitää asennettani ylimielisenä, muistutan, että kansat äänestävät jaloillaan. Oman kulttuurini muovaama yhteiskunta kelpaa minulle. Minä en pyri nauttimaan muiden kulttuurien hedelmistä. Siitä huolimatta minä, toisin kuin "suvaitsevaiset", kannatan niiden oikeutta olemassaoloon sellaisina kuin ne ovat. Kunhan ne ovat muualla kuin minä.


tiivistyy hyvin pitkälle se mistä on kysymys.

Ja jos me edes tuntisimme ne toistemme aatteet joiden kannattajiksi ilmoittaudumme, niin mielipidelehti Helsingin Sanomistakin olisi itsestään jäänyt pois se virhe, jossa Halla-ahon aatemaailmaan kuvattiin kolonialistin aatemaailmaksi.

Ja lopuksi kuuntelemme Jonathan Richmania.

PS.

Paatuneen halla-ahoistin erittäin laadukas kirjoitus tämän linkin takana.

12 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Mielestäni teit oikein, kun luovuit Wordpressistä ja palasit takaisin tänne ainoaan internetin paikkaan, jonne todella kuulut. Myös kärjekkäiden kommenttien sensurointi oli paikallaan.

Luin Helsingin Sanomat paikallisessa huoltoaseman kuppilassa. En ole enää pitkään aikaan osannut lukea lehteä kuten sanomalehteä luetaan. Etsin vain ja ainoastaan pahkasikajuttuja ja niitä löytyi tällä kertaa paljon.

Unknown kirjoitti...

Mitäs vikaa WordPressissä sitten on? ;)

Asiaan:
IDA:Totta.

Tänään ilmestyneen Hyysärin Sunnutaisivuilla julkaistu J H-a:a ksokeva juttu ei sitten ollut uutinen. Se oli monikulttuurin puolesta kirjoitettu pefletti.

Ilkka kirjoitti...

Tuossa lainaamassasi tekstissä kiteytyi kyllä yksi parhaita Halla-ahon oivalluksia.

YMTT kirjoitti...

Menin sitten hätäpäissäni poistamaan hätäpäiden kalinan linkkilistaltani, joten paikataanpa virhe. :)

Enää ei voi oikein kirjoittaa mitään ilman, että lukijaa pitäisi pitää kädestä kiinni.

Ainakin itse olisin jo autuaasti unohtanut nuo tekstit, ellei niitä olisi nyt nostettu otsikoihin.


Olisi todellinen ihme, jos parisataa tekstiä käsittävästä tuotannosta ei löytäisi edes yhtä ainoaa tulkinnanvaraista tekstinpätkää. Onneksi osa ihmisistä kuitenkin malttaa lukea tekstejä muutenkin, kuin lakimiesten armeijan tukemana, joten eiköhän tämä jupakka kääntyne pitkällä tähtäimellä Jussin eduksi.

IDA kirjoitti...

Joo. Ei kannata olla niin hätäpäinen kuin minä.

En luopunut Wordpressistä vaan aion ehkä tehdä kuten suunnittelin ja kerätä sinne tekstejä pohjaksi ja jos joskus innostun vakavammin kirjoittamaan niin sinne sitten.

Tähän blogiin tulee kuitenkin edelleenkin tekstiä jossa ei ole aihetta ylpeilyyn ;)

IDA kirjoitti...

Tänään ilmestyneen Hyysärin Sunnutaisivuilla julkaistu J H-a:a ksokeva juttu ei sitten ollut uutinen. Se oli monikulttuurin puolesta kirjoitettu pefletti.

Jos se on sama kuin verkkoversiossa, niin on se sentään selvästi asiallisin juttu tähän mennessä.

Tuo kolonialismiheitto menee varmaan sen piikkiin, että toimittaja tosiaan on tietämätön kansallismielisyyden perusteista.

Unknown kirjoitti...

IDA:
Tuon jutun näennäisestä (pintapuolisesta)neutraalista otteestaan huolimatta, tuo kirjoitelma sisältää rivien väliin kätkettyä väheksyntää ja osoittelua.

Kuten niissä tilastoissa. Tai asunto vaikuttaa pieneltä-kommentissa. Tai empaattisuus puuttuu-kommentissa.

Ammattipropagandistin kirjoittama juttu. Siinä tilanteessa kirjoitettu, jossa hän joutuu pitämään kieltä hieman normaalia keskemmällä suuta.

Pahempaa on - mitä suurimmalla todennäköisyydellä - vielä odotettavissa.

IDA kirjoitti...

[i]Tuon jutun näennäisestä (pintapuolisesta)neutraalista otteestaan huolimatta, tuo kirjoitelma sisältää rivien väliin kätkettyä väheksyntää ja osoittelua.[/i]

Joo. Olihan siinä noita heittoja.

[i]Pahempaa on - mitä suurimmalla todennäköisyydellä - vielä odotettavissa.[/i]

Itse toivoisin, että mentäisiin asiallisempaan suuntaan. Tämä nyt ainakin oli siihen suuntaan verrattuna noista aiemmista jutuista tai vaikka Kainuun Sanomien pääkirjoituksesta, jossa piti jo loata Millwallin kannattajatkin ;)

Unknown kirjoitti...

Asiallinen suunta?

http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/wp-admin/comment.php?action=editcomment&c=3655

IDA kirjoitti...

Linkki ei toimi.

Mutta jos tarkoitat tuota Ilta-Sanomien otsikointia Ruotsista niin eipä ole suunta asiallinen.

Kaikkiallahan on ollut niin, että uusvasemmistolaiset käyvät väkivalloin "äärioikeiston" kimppuun. En edes tiedä onko väkivaltaista "äärioikeistoa" missään. Saksassa ehkä ja Venäjällä ja tietenkin jalkapallohuligaaneissa.

Mikäli on niin tuomitsen toiminnan jyrkästi.

Unknown kirjoitti...

Korjataan:
http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2008/11/14/suomen-edistyksellisin-ja-vapaamielisin-puolue/#comment-3655

IDA kirjoitti...

No jaa.

Ei "me" kyllä valittu Vihreitä vihollisiksi. Käsittääkseni "meissä" oli alkuun hyvinkin vihreitä tyyppejä ja vihreää henkeä. Ja on tietysti vieläkin.

Kyllä "me" saimme ensin ne leimat niskaamme. Siis jo vuosikausia sitten, ennen kuin itsekään mitenkään osallistuin näihin kuvioihin...tai The Hommaan. Tai edes olin tietoinen niistä ;)

Ja onhan vihreissäkin tyyppejä, jotka ajattelevat monikulttuurista käytännössä samoin kuin "me". Paloheimo nyt ainakin.