lauantai 1. marraskuuta 2008

Elitismi

Puolueet eivät ole vakiintuneita instituutioita. Valtamedia ei ole vakiintunut instituutio. Laitkaan eivät ole vakiintuneita instituutioita. Demokraattinen päätöksentekoprosessi on vakiintunut instituutio. On eliittiä laskea paperiin piirrettyjä, uurnaan pudotettuja ääniä.

Eli hyväksytään yksintein myös konservatismin kuudes pilari, sillä elitismi on myös sitä, että ei ole pakko luoda eheää, kaikenkattavaa ja lukkoon lyötyä maailmankuvaa.

2 kommenttia:

Homo Garrulus kirjoitti...

Niin, itsehillintä on jotain, jota ei juurikaan harjoitella. Ollaan heti hyökkäämässä muita kohtaan, "sinä senkin sitä-tai-tätä" ja nämä ihmiset huutavat sitten attack-liikkeissä libertyä, freedomia ja kaikenlaista muutosta. Amerikkalaiset nyt etunenässä, joiden vaalit ovat maksaneet maltaita ja silti kyse on juuri siitä, kuka saa mm senaattorit näkemään jotain muuta kuin sitä omaa napaa, mikä on kyllä heillä kansalaisoikeus eikä itsekkyyttä.

Vaikea tilanne mutta elitismin sokeutta ja terroristien hermosärkyä.
Olisi siis halvempiakin tapoja korjata epäsuorasti harmillisia asioita; ei aina tarvitse mellastaa ja meuhkata vapauden aatteesta kun ne suurimmat lukot ovat sisäpuolella aivokoppaa.

..

Judgement? Paljonko sain pinnoja, arvasinko myös sen, että blogistanissa on tyyppejä, joiden rooli on olla monella hahmolla liikkeellä?

IDA kirjoitti...

Ei aavistustakaan.

Kommentille voisi antaa ainakin kolme konservatismin kuudesta pilarista, koska se on hieman amerikkalainen.

Me perussuomalaiset edustamme taas enemmän konservatismin hiljaista, korkeakatolista ja elitististä puolta :)