lauantai 15. joulukuuta 2007

Serbia

Serbia pitää loukkauksena sitä, että EU tarjoaa sille jäsenyyttään palkkioksi Kosovosta. Suomi aikookin siis lähettää paikalle poliiseja ja asiantuntijoita mitä Serbia taas pitää hyökkäyksenä. Voisin itse helposti nimetä muutaman suomalaisen, joiden olisi syytä mennä Serbiaan. Yksikään heistä ei ole poliisi tai sotilas.

Yritän kirjoittaa seuraavan ilman selkeää ivaa vaikka se on mahdotonta, mutta neutraaliutta tavoitellen homma menee jotenkin näin: Euroopan unioni on perustanut Euroopan tulevaisuutta pohtivan, niin kutsutun viisasten ryhmän.

Lopuksi: Brussels Journal kertoo mistä Lissabonin sopimuksessa on kysymys. Suomalaisilla lehdillä näyttää olevan tärkeämpää kirjoitettavaa.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno merkintä. Historiallinen päivä ja jokainen voi katsoa mitä päivän tiedotusvälineissä lukee asiasta. Ei mitään.

Pari hajahuomiota:
- Suomalaisilla ja serbeillä on jotain omaa ja yhteistä.
- Oma arvioni on ollut jo kauan että, EU hajoaa ennen vuotta 2030. Mission impossible.

Vasarahammer kirjoitti...

90-luvulla, kun serbit tekivät sotarikoksensa, en ymmärtänyt asioita samalla tavalla kuin nyt. Silloisen Puolueen median raportoinnin perusteella serbit olivat petoja ja teurastajia. Ehkä he olivatkin, mutta heidän petomaisuudelleen oli historialliset syynsä ja lisäksi he eivät olleet ainoita petoja ja teurastajia Balkanilla. He vain saivat käteensä Musta Pekka -kortin.

EU:n perustuslaista eiku Lissabonin sopimuksesta voi sanoa vain, että euroeliitti kaappasi siinä lopullisesti vallan itselleen. Kansanäänestyksiä ei järjestetä, koska EU-eliitti häviäisi niissä varmasti. Kaikki teeskentely kansanvaltaisuudesta ja demokratiasta on päättynyt.

Jukka Aakula kirjoitti...

Ehkä sebit ovat petoja ainakin sopivien ehtojen vallitessa. Samoin kuin saksalaiset, venäläiset, kroaatit, hutut, ... Niin kaikki yhteisölliset kansat kykenevät sopivassa tilanteessa siihen mitä serbit tekivät Srbrenicassa.

Tuomitsen ilman muuta Srebrenican murhat, mutta toisaalta...

Se että EU tarjoaa jäsenyyttä korvaukseksi Kosovosta on serbeille kai samanlainen asia kuin jos suomalaiselta isältä tultaisiin pyytämään että hän myisi tyttärensä jollekin arabisheikille vaimoksi.

Joku tietysti voi suuresta summasta myydäkin mutta ainakaan kukaan kunniallinen ihminen ei niin tekisi.

Tuo rahan tai jäsenyyden tarjoaminen tekee asiasta nimenomaan serbien silmissä loukkaavan. EU-eliitti ei tätä tietenkään voi ymmärtää koska he ovat lopulta kunniattomia ihmisiä.

Jukka Aakula kirjoitti...

ilmeisesti Australian alkuasukkailla onkin tapana myydä tyttärensä pedofiileille leikkikaulksi.

Mutta sitä kutsutaankin kulttuurin romahtamiseksi. Paitsi ekonomit kutsuvat sitä Homo Economicukseksi- rationaaliseksi akotoriksi.

Olisiko Serbian moraalinen romahdus jo niin pitkällä että he myisivät Kosovon. Toisin sanoen onko heidän eurooppalaistumisensa joniinpitkällä ?

IDA kirjoitti...

"Tuo rahan tai jäsenyyden tarjoaminen tekee asiasta nimenomaan serbien silmissä loukkaavan. EU-eliitti ei tätä tietenkään voi ymmärtää koska he ovat lopulta kunniattomia ihmisiä."

Jep. Musta tuo rahan tarjoaminen tukee sitä näkemystä, että EU on romahtamassa jonkinlaisen puolijauhoisen, poliittisen aatelin nautinta-alueiksi.

Ennenhän maista käytiin hallitsevien sukujen kesken vastaavaa kauppaa. Silloinen meininki oli kuitenkin "parempaa" koska valta ei ollut niin totalitääristä.

Anonyymi kirjoitti...

Alex Jonesin Endgame on hyvää katsottavaa Eu-hölmöilyjä miettiessä.

Muutenkin nämä kaikenlaiset viisaiden ryhmät, superministeriöt ja huippuyliopistot naurattavat.

Ei tässä nyt muuta voi sanoa kuin, että näistä kaikista roskaryhmistä pitäisi päästä eroon asap.

Vasarahammer kirjoitti...

Mikään ei piristä sunnuntai-iltapäivää samalla tavalla kuin hyvä salaliittoteoria. Endgame lunasti tässä suhteessa odotukset.

IDA kirjoitti...

Jaksoin vähän enemmän kuin alkua tuosta endgamesta. Ihan hyviä juttua, mutta noissa on aina se väärä oletus, että politiikasta päättävillä olisi jotain suunnitelmallisuutta ja järkeä. Viime mainittua nyt ei ainakaan ole.

Ja kuka enää tarvitsisi salaliittoja, kun meillä on Koalitsionnaja partija, jonka perusarvot ovat ovat monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus ja erilaisuuden kunnioittaminen?

Vasarahammer kirjoitti...

"politiikasta päättävillä olisi jotain suunnitelmallisuutta ja järkeä."

Inhimillisen typeryyden ja hyväuskoisuuden voimaa ei ikinä sovi aliarvioida.