lauantai 22. joulukuuta 2007

Reklamaatio

Apple on aina luonut itsestään kuvaa, joka on enemmän kuin sinänsä todella toimiva, hyvin ohjelmoitu sympaattinen kone itsessään on. Tämä Nightmare Before Christmas - mainos on kuitenkin aika hauska.

Itse en ole oikein koskaan törmännyt nykyteknologian kanssa ongelmiin vaan kaikki on aina pelannut kun leikiten, kunhan vain noudattaa valmistajan ohjeita ja vaistoaan siitä mikä on järkevintä. Olen aina luottanut Sonyyn ja Nintendoon. Nyt tuo luottamus kyllä Sonyn osalta murtui.

Kokeilin miten homma toimii ja osaisiko kuka tahansa tahvo kopioida Sonyn kameralle talletetut filmit DVD:lle. Oletin, että paketin mukana tulleista DVD:eistä toinen, siis se, joka ei ollut asennuslevyke, olisi ollut tyhjä ja paketissa vain sitä varten, että sille voi tallettaa. Kaikki sujuikin kuin leikki siihen asti, kun yritin kopioida kameran sisällön levylle. Silloin vastaan tuli tuo yllä oleva kuva.

Heti tuli mieleen, että ok, kyseessä ei ollutkaan tyhjä levy ja ajattelin katsoa mikä levyn sisältö on. Se ei kuitenkaan ollut mahdollista tahvolle:
Itse tiedän miten tästä edetään, mutta tietääkö Sonyn kameran omistaja? Kysyn vaan ja ilmoitan samalla karpomaisesti, että luotan tästä edespäin vain Nintendoon. Sony ei kuitenkaan maksa penniäkään siitä ajasta, jonka heidän paketoimansa tuotteen laittaminen toimintakuntoon vie. Lelun möitte ;)

5 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Kuluttajien lammasmaisuus antaa elektroniikkavalmistajille ja -myyjille mahdollisuuden kusettaa asiakasta mielin määrin. Ehdotan siksi, että palautat kameran välittömästi kauppaan, josta sen ostit, ja vaadit rahat takaisin. Myös reklamaatio maahantuojalle kannattaa.

Itse olen useita kertoja iskenyt käteni paskaan elektroniikkaa ostaessani. Viimeisin virheostos oli tallentava digiboksi. Ensimmäinen boksi hajosi kokonaan. Tilalle saadun ohjelmistovirheiden takia tallennelista katosi kokonaan, jolloin piti tehdä ohjelmistopäivitys tietokoneelta.

IDA kirjoitti...

Jep.

Ajattelin, että ne voisivat pistää minulle Playstation kolmosen, kun valitan julkisesti ;)

Sinänsä kumma juttu, koska koko proseduuri meni ihan ohjeiden mukaan ja sekä Windows, että Sonyn kamera ovat ihan virallisia versioita.

Pitääkö nykyään muka maksaa vielä erikseen, että saavuttaisi jonkun Copyright - tason, jolla vehkeet pelaavat?

Vasarahammer kirjoitti...

Sen verran tiedän varmasti, että mikä tahansa tietokoneeseen tarkoitettu CD-levy, joka tulee laitteen mukana sisältää bugisia ohjelmia. Viimeisimmät päivitykset kannattaa aina ladata valmistajan tai maahantuojan sivuilta, ennen kuin ohjelmaa alkaa käyttämään.

IDA kirjoitti...

Joo, mutta tuon Sonyn pitäisi tehdä se itse. Musta sen pitäisi toimia vaikka en olisi edes internetissä kiinni.

Vasarahammer kirjoitti...

"Joo, mutta tuon Sonyn pitäisi tehdä se itse. Musta sen pitäisi toimia vaikka en olisi edes internetissä kiinni."

Niin pitäisi. Tosielämä on kuitenkin opettanut, että ohjelmistojen viimeisimmät versiot pitää hakea maahantuojan tai valmistajan sivuilta, ennen kuin ohjelmaa alkaa käyttämään.

Vastaisuudessa sinun pitää huomata, että laitteen mukana tullut tietokoneeseen tarkoitettu CD-levy on lähtökohtaisesti buginen paska, jota ei missään nimessä pidä käyttää, ellet ole ladannut ohjelmiston viimeisintä versiota valmistajan tai maahantuojan webbisivuilta. Jos noudatat tätä ohjetta, vältyt monilta vaikeuksilta.