lauantai 8. joulukuuta 2007

Monikulttuurisuusideologia ja virallinen Suomi

Jussi Halla-ahon kirjoitus Itsenäisyydestä on poikkeuksellisen hyvä. Siis kokonaisuudessaan.

Joku on kuitenkin ehtinyt kritisoida, että virallista Suomea ei määritellä, eikä virallinen Suomi ole koskaan puhunut noin. Ehkä ei, mutta siinä tapauksessa se ei ole puhunut aiheesta mitään muutakaan.

I will not submit - blogi on kerännyt pitkän listan sanomisia. Ne kannattaa lukea. Kaikessa karkeassa idioottimaisuudessaan ne ovat nimenomaan se virallisen Suomen ääni. Sellaista virallista Suomea, joka jotenkin haastaisi nuo puheet ei ole.

Asian voisi testata vaikkapa ottamalla minkä tahansa noista idiotismeista ja tiedustelemalla joidenkin johtavien poliitikkojen tai korkeiden virkamiesten mielipidettä siitä. Väitänpä melkein, että se olisi väistämättä myönteinen ja pitäisi näkemystä todella terävänä näkemyksenä, jota valtiovallan on vakavasti harkittava. Silti lähes jokaisen on kuitenkin pakko nähdä, että kyseessä on täysin aivoton, ainoastaan virallista ideologiaa myötäilemään pyrkivä typeryys.

Semmoinen on virallinen Suomi. En tiedä kelpaako tämä määrittely, mutta tosi se on. Siispä vielä virattoman Suomen puolesta, täältä tähän.

3 kommenttia:

Kekke kirjoitti...

Hiljaiseksi vetää noita lukiessa.

Tuo Maaria Ylängön murjautus on kyllä omaa luokkaansa, herää kysymys onko se jo jonkinlaista kieroa vittuilua monkulttuurisuusaatteen kustannuksella vai - mikä kammottavampaa - mielipide väistämättömästä katastrofista, jonka tuhkasta nousee feeniks-lintuna uusi ja hieno Eurooppa jos on noustakseen.

IDA kirjoitti...

No. Nuo ovat hulluja ihmisiä, joilla on ollut tilaisuus dokumentoida oma mielenvikaisuutensa. Ehkä siitä on tulevaisuudessa hyötyä ihmiskunnalle.

Oma suosikkini on Marjo Kaartisen: "Olemme tehneet afrikkalaisista neekereitä, jotta voisimme hahmottaa itsemme oikeina ja normaaleina."

Tuossa on jotain niin elämälle vierasta ylimielisyyttä, että sitä ei voi täysin käsittää.

Sen voisi ajatella johonkin näytelmään. Näyttämö olisi täynnä pulisevia ihmisiä ja sitten tulisi Marjo ja sanoisi tuon. Kaikki jähmettyisivät ensin hetkeksi suu auki ihmetyksestä ja sitten ottaisivat Rodinin Ajattelijaa mukailevan asennon. Minuutin hiljaisuuden jälkeen esirippu sulkeutuisi ;)

Fariseus kirjoitti...

Rexlupuksella ei ole kommentit auki; nämä pitäisi ehdottomasti lisätä listaan:

”Epämääräisyydessään, rikosjutun ainoana tuntomerkkinä [ulkomaalaiselta vaikuttanut], viittaus ulkomaalaisuuteen kertoo kuitenkin enemmän Suomesta kuin mahdollisista tekijöistä.” (Antero Mukka, HS 18.12.2006)

"Emme olisi voineet tulla tänne ja elää täällä rauhassa, jos joku ei olisi raivannut maata meille valmiiksi."
(Abdirahim Hussein, HS 6.12.2007))